Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Fotbal / Liga Campionilor: Milan si Liverpool in semifinale!

Posted by admin® pe aprilie 13, 2007

Bayern München – A.C. Milan 0-2
                 Dupa ce in tur milanezii au terminat la egalitate, scor 2-2, partida impotriva germanilor, in mansa retur era nevoie neaparat de o victorie ca sa  se mearga pana in semifinale. In meciul retur de la München, nemtii au inceput in forta meciul, au dominat si au incercat sa deschida cat mai repede scorul, ca sa isi ia avantajul necesar pana la pauza. Daca in prima mansa Milanul si-a creat foarte multe ocazii, reusind de fiecare data sa deschida tabela de marcaj, de aceasta data situatia s-a mai inversat putin. Nemtii au avut posibilitatea sa inscrie, insa nesansa a facut ca incercarile sa nu fie fructificate. In schimb, italienii au profitat si, in minutul 27, Seedorf a marcat primul gol pentru Milan, datorat in mare parte si unei gafe care ii apartine portarului Kahn.

                Italienii nu au mai vrut sa astepte si au inscris pentru 2-0 in minutul 32, prin Inzaghi, care l-a invins pe Kahn. Nemtii au avut sansa sa mai reduca din avantaj, insa scorul a ramas neschimbat. Inainte de pauza, milanezii puteau sa intre cu un avantaj mai mare, dar scorul a ramas in continuare 2-0 pentru formatia lui Carlo Ancelotti. In a doua repriza s-a jucat la fel de frumos de o parte si de cealalta, dar incercarile celor doua echipe nu au mai schimbat rezultatul meciului. Milanul ii va intalni in semifinale pe „diavolii rosii“ de la Manchester United, care au reusit un meci mai mult decat spectaculos in fata formatiei lui Cristian Chivu.  

F.C. Liverpool – P.S.V. Eindhoven 1-0
                  Liverpool era ca si calificata inca din tur, dupa ce a castigat cu 3-0 in fata formatiei conduse de Ronald Koeman. Englezii erau favoritii acestei intalniri, fiind vazuti de ceilalti adversari ca principala candidata la castigarea trofeului Ligii Campionilor. Desi au obtinut victoria in prima mansa, englezii trebuiau sa fie prudenti si sa trateze partida in continuare cu multa maturitate. Astfel, cea mai mica greseala putea sa se transforme in avantaj pentru olandezi, care mai sperau sa intoarca rezultatul. Portarul lui Liverpool, Jose Reina, a intrat in forta inca din startul partied, reusind sa isi salveze  de doua ori echipa din situatii destul de dificile. Olandezii au ramas in zece, dupa ce Dirk Marcellis a fost eliminat din cauza unui fault la Bolo Zenden. La putin timp dupa aceea, englezii au stiut sa profite si au deschis tabela de marchaj prin Crouch, care a pus capat partidei. Liverpool va intalni in semifinale formatia  Chelsea, condusa de Jose Mourinho. Va fi, astfel, un duel intre doua formatii din Anglia.

Ana-Maria BARBU

Lasă un comentariu