Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Si proxenetii primesc ajutor social

Posted by admin® pe septembrie 28, 2007

Politistii constanteni au destructurat o retea de proxenetism, care exploata minore, dupa ce unul dintre clienti a instiintat Politia despre activitatea desfasurata in cateva locatii din municipiul Constanta. Membrii retelei au fost identificati de politistii Serviciului Investigatii Criminale, fiind cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal si proxenetism. In sarcina lui Ene Marian Geageac, de 37 de ani, din Constanta, Mihai Dragnea (invinuit), de 29 de ani, din comuna Topraisar, ambii cu antecedente penale, si Nicoleta Bucataru, de 20 de ani, din comuna Topraisar, se retine ca, in perioada iunie 2005 – septembrie 2007, au lipsit de libertate mai multe persoane, obligandu-le la practicarea prostitutiei, obtinand din aceasta practica importante sume de bani. Astfel, in cursul zilei de 26 septembrie, ca urmare a autorizatiilor de perchezitie si mandatelor de aducere emise de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, politistii au efectuat perchezitii la domiciliile suspectilor, fiind identificate mai multe persoane minore, care erau obligate sa intretina relatii sexuale cu diferite persoane, contra unor sume de bani.

In seama lui Ene Marian Geageac se retin cinci fapte de lipsire de libertate si proxenetism, el sechestrandu-le pe Andreea Madalina Gherciu, de 16 ani, Ana Georgiana Osman, de 16 ani, Alina Petruta Penciu, 15 ani, Daniela Claudia Murariu, de 19 ani, si Mariana Olaru, iar in seama concubinei sale, Nicoleta Bucataru, sase fapte, aceasta folosindu-se si de Elena Mirela Sascau. Oamenii legii spun ca inculpatii si invinuitii Mihai Dragnea, zis „Mihai Catelaru”, si Cristian Asavoaie, zis „Cabzan”, au racolat si ademenit mai multe minore din familii defavorizate social sau dezorganizate, cu domiciliile in judetele Botosani, Giurgiu si Constanta, iar sub pretextul oferirii unei vieti usoare, fara munca, cu distractii si satisfactii, le-au gazduit in mai multe locatii din municipiul Constanta, unde apoi le-au lipsit de libertate si le-ai obligat sa practice prostitutia. Sumele de bani percepute, intre 500.000 ROsi 800.000 ROL, obtinute pentru prestatiile sexuale erau insusite de catre proxeneti si folosite in interes personal.

La 15 ani, cumparata cu 250 euro
Fetele erau supravegheate in permanenta, fiind transportate la domiciliul clientilor, asteptate, preluate si readuse la „cuib”. Astfel, in disperare de cauza, uneori fetele spuneau calvarul prin care trec clientilor, unii dintre ei ajutandu-le sa fuga. In acest mod a procedat si Ana Georgiana Osman, care, la data de 8 septembrie, a reusit sa fuga din apartamentul din strada Pescarilor, bl. BM 13, ap.36., in seama proxenetilor se retine si faptul ca le cautau pe fetele care fugeau pentru a le readuce pe linia de productie. In aceasta situatie s-au aflat Ana Georgiana Osman, Andreea Madalina Gherciu, ambele de 16 ani, si Claudia Murariu, de 19 ani. Nicoleta Bucataru era cea care in permanenta le supraveghea pe fete, impiedicandu-le sa plece, iar  impreuna cu Mihai Dragnea le lovea pe fetele „indaratnice” sau care reuseau sa fuga. Alina Petruta Penciu, de 15 ani, a povestit oamenilor legii ca ea fusese cumparata de Geageac de la un alt proxenet contra sumei de 250 de euro. Cu ocazia perchezitiilor domiciliare, politistii au gasit  actele a mai multor fete, altele decat cele exploatate in prezent, ordine de plata pentru depozite in valuta, mai multe telefoane si cartele telefonice folosite pentru a raspunde la apelurile „clientilor”, care erau racolati prin anunturile publicate la rubrica de „Matrimoniale” din presa scrisa. La domiciliul lui Mihai Dragnea, care a reusit sa fuga in cursul zilei de duminica in Franta, oamenii legii au gasit suma de 500 de euro, si mai multe facturi telefonice de peste 8 milioane lei. Sursa de provenienta a banilor nu a putut fi justificata, in conditiile in care acesta, impreuna cu concubina sa, nu realizeaza venituri si beneficiaza de ajutor social de la Primaria Topraisar. Probele stranse de procurori in defavoarea inculpatilor, Ene Marian Geageac si Nicoleta Bucataru, sunt zdrobitoare, ei fiind prezentati Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunilor de lipsire de libertate si proxenetism. Cu privire la Mihai Dragnea, s-a stabilit ca acesta este plecat in Franta din data de 24 septembrie , efectuandu-se cercetari pentru depistarea lui. Magistratii au emis pe numele celor doi mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Cristina ARDELEAN

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: