Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Liberalii mituiesc divinitatea

Posted by admin® pe aprilie 1, 2008

de Mariuca ANDRONE

„In 2008, Dumnezeu este liberal” cadelnita, mai abitir ca un popa abtiguit de degustarea vinului pentru impartasanie, Adrian Iorgulescu in postura de ministru al Culturii si propagandist penelist. Iarta-l, Doamne, ca nu stie ce face in an electoral, asa cum nu au stiut nici predecesorii lui in ale politicii, cei care l-au inregimentat pe bunul Dumnezeu ba in P.S.D, ba in P.D., ba pe la P.N.G. basca la P.N.T.C.D. si P.R.M.!

     Si daca pedeseristul Vacaru o fi avut de facut cateva sute de matanii  dupa ce a adus divinitatea in ograda liber cugetatorului Iliescu, ce cazne vor trebui sa indure liberalii sa li se ierte pacatul de a-l fi mituit pe Dumnezeu? Sau daca pedistii ar fi trebuit sa plateasca din sponsorizarile de partid acatiste la toate bisericile si manastirile din tara intru iertarea pacatului trufiei de a crede ca rezultatul referendumului pentru demiterea presedintelui Romaniei a fost vointa Domnului, liberalii vor trebui probabil sa ctitoreasca Catedrale ale Neamului in toate resedintele de judet pentru a le fi stearsa blasfemia! La drept vorbind, penelistii nu sunt primii care mituiesc divinitatea. Becali o face asa de des, incat nici Sfantul Petru fata in fata cu liderul P.N.G. nu va mai sti socoteala, astfel incat sa se dumireasca daca ii deschide poarta Raiului sau il da pe mana Necuratului. Nici cu Elena Udrea nu ne-ar fi rusine la acest capitol, in conditiile in care blonda prezidentiala, care trece pe la biserica de Pasti, de Craciun sau cand este profund… trista, face caz de divinitate doar daca are chipul unei icoane vechi de 100 de ani si valoarea baneasca pe masura. Pentru a nu-l mai aminti pe Basescu, presedintele ce nu rateaza nici o ocazie de a fi in dreapta inaltelor fete bisericesti, sperand astfel ca ii vor pune o pila la Tatal ceresc!
In ciuda antecedentelor mistice ale colegilor de esichier politic, liberalii ar fi putut sa se abtina in mituirea divinitatii. Fie si pentru ca din situatia lor procentuala nici Pronia cereasca nu ii mai salveaza. Poate au sperat,   totusi, ca transformandu-l pe Dumnezeu in agent electoral liberal se vor alege la pachet cu sobor de ingerasi, dar si cu Sfantul Gheorghe in platosa penelista. Primii – pregatiti sa dea din aripioare la urechile electoratului, dispus sa creada, fara a cerceta, ca guvernarea Tariceanu i-a scapat de toate necazurile de pe pamant si a transformat Romania intr-un nou Eden. Cel de-al doilea – inarmat cu toate ordonantele de Guvern, mai mult sau mai putin urgente (in raport de interese), sa-i tina piept balaurului… cotrocenist. Si daca nici asa nu se descurca P.N.L.-ul, poate se indura bunul Dumnezeu si-L retrimite pe taram mioritic chiar pe mantuitorul Iisus Hristos. Pregatit sa ia asupra lui toate pacatele guvernarii liberale, incepand cu debandada din Sanatatea Nicolaescului, trecand prin brambureala din Educatia lui Adomnitei, cu o halta in nebunia Justitiei Chiuariului si ajungand la bataia de joc pe care Vosganian a botezat-o taxa auto. Sincer vorbind, nici macar rastignirea Fiului pe crucea guvernamentala nu va aduce partidului, condus de premier, inca un mandat la Palatul Victoria, dar ce sa le mai explici  liberalilor dispusi chiar sa mituiasca divinitatea pentru a mai prinde patru ani de Putere? Eventual sa-i miruiasca Prea Fericitul Daniel cu „uleiul” Opozitiei, postura din care nu se moare… politic. Ba, mai mult decat atat, se obtine si iertaciunea pacatelor oligarhice, facute in  timpul petrecut la masa bucatelor guvernamentale. Daca liberalii nu cred acest „amanunt” pot cerceta prin curte taranista sau pedista, sau pesedista!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: