Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Declaratiile fiscale pot fi depuse pana pe 15 mai

Posted by admin® pe aprilie 1, 2008

Agentia Nationala de Administrare Fiscala trimite prin posta veniturile realizate, pe care trebuie sa le completeze persoanele fizice pentru anul fiscal 2007.

     Acestea sunt insotite de ghidul de completare a formularelor, scrisoarea adresata contribuabililor, precum si plicul destinat trimiterii declaratiei de venit de catre contribuabili, organului fiscal. In cazul in care contribuabilii, dupa consultarea ghidului, mai au nelamuriri privind modul de completare a formularelor de declaratie, pot solicita informatii suplimentare, prin telefon sau direct, de la administratia fiscala in a carei raza teritoriala isi au domiciliul sau la Centrul de Asistenta a Contribuabililor. Apoi, contribuabilii sunt rugati ca dupa completarea formularelor de declaratie de venit sa introduca un exemplar in plicul primit, pastrand celalalt exemplar. Plicul cu formularul declaratiei completat se depune la oficiul postal cel mai apropiat, de unde se primeste o recipisa, ca dovada a respectarii obligatiei de declarare a veniturilor. Pentru transmiterea, prin posta, a declaratiei de venit completata, se recomanda contribuabililor sa utilizeze plicul cu indicatia CR primit, acesta fiind un plic special, pentru care nu trebuie sa achite taxele postale. In cazul in care vor utiliza un alt plic, taxele postale vor fi suportate de contribuabili. Finantistii mai recomanda contribuabililor ca, in cazul in care nu primesc plicul cu formularele de declaratie de venit, sa se adreseze administratiei fiscale, pentru a primi formularele de declaratie, asigurate, de asemenea, in mod gratuit. Termenul-limita pentru depunerea declaratiilor de venit este data de 15 mai 2008.
Mirabela PANFIL

Reclame

Un răspuns to “Declaratiile fiscale pot fi depuse pana pe 15 mai”

  1. Doresc sa stiu daca pot aduce adeverinta primita de la firma la care colaborez , care atesta ca mi s-a retinut la sursa 10 procente din sumele primite drept comision – dupa 15.mai 2008 ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: