Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Prefectul patroneaza ilegalitatile lui Iorgus?!

Posted by admin® pe Martie 31, 2008

Consilierul independent din Mangalia, Florin Maftei, ii adreseaza o scrisoare deschisa prefectului judetului Constanta, Danut Culetu, in care ii solicita sa intervina, in calitatea sa de garant al legislatiei in administratia publica, pentru ca legislativul local sa poata functiona intr-un cadru legal, in interesul cetatenilor din Mangalia.

     In scrisoarea sa, Florin Maftei descrie o parte dintre ilegalitatile gestionate de primarul Zanfir Iorgus si acolitii sai: suma alocata Administratiei Domeniului Public si Privat pentru realizarea unor lucrari noi care s-au dovedit… executate in proportie de peste 90%; scumpirea gigacaloriei de la 319 lei noi la 366 lei, in timp ce subventia pentru caldura se acorda la pretul initial; proiectul  de hotarare, prin care Iorgus isi atribuia faleza din Mangalia.
Consilierul independent din Mangalia Florin Maftei ii adreseaza o scrisoare deschisa prefectului judetului Constanta, Danut Culetu, in care ii solicita sa intervina, in calitatea sa de garant al legislatiei in administratia publica, pentru ca legislativul local sa poata functiona intr-un cadru legal, in interesul cetatenilor din Mangalia. In scrisoarea sa, Florin Maftei descrie o parte dintre ilegalitatile gestionate de primarul Zanfir Iorgus si acolitii sai. Nu este pentru prima data cand consilierul independent sesizeaza prefectul despre situatia din Mangalia, insa Danut Culetu a evitat sa dea curs sesizarilor. Cititorii nostri pot afla numai o mica parte dintre abuzurile edilului in materialul care urmeaza sau si le pot reaminti, nefiind prima data cand Zanfir Iorgus tine paginile ziarului nostru cu matrapazlacurile sale si ale locotenentilor sai. Scripticul care nu se potriveste cu situatia in fapt, scumpirea gigacaloriei si subventionarea ei la o valoarea initiala, atribuirea falezei prin interpusi sunt doar cateva. Problema care se ridica este de ce prefectul nu intervine in calitatea sa garant legal, desi a fost sesizat de nenumarate ori? Sa credem ca reprezentantul Guvernului in teritoriu patroneaza ilegalitatile lui Iorgus? Sa credem ca Danut Culetu este in cardasie cu primarul Mangaliei sau cu vreunul dintre acolitii acestuia?

SCRISOARE DESCHISA

     Subsemnatul Florin Maftei, in calitate de consilier independent in cadrul Consiliului Local Municipal Mangalia, va aduc la cunostinta ca, la nivelul Consiliului Local Municipal, s-au creat situatii fara precedent.
– Desi patru partide – P.S.D., P.R.M., P.N.L. si P.D.-L. – au adus la cunostinta in scris, cu numar de inregistrare, membrilor C.L.M. ca retrag sprijinul politic consilierilor pesedisti Camelia Boboc, Mihai Constatinescu, Camelia Condur, Dan Irimia, Cornelia Boanta si Niculina Agache, a celui peremist Ion Minca, liberalilor Ionut Vaida si Dan Andrei, precum si pedelistului Cornel Grama, posturile acestora nu au fost declarate vacante. Comisia de specialitate a intocmit raportul preliminar de peste trei luni, dar primarul  Zanfir Iorgus, in mod abuziv, nu aplica legea. Cu toate ca v-am informat in repetate randuri despre aceste fapte, nu ati intreprins niciun demers in cazul acestei ilegalitati.
– In sedinta C.L.M. din luna ianuarie, dupa ce Zanfir Iorgus a alocat un plus de 84,5 miliarde lei vechi pentru salubrizare, intretinere spatii verzi (bani a caror cheltuiala nu putea fi controlata DECAT DE EL PERSONAL) si A.D.P.P. (Administrarea Domeniului Public si Privat), prin votul subsemnatului, alaturi de alti colegi consilieri, am redistribuit aceasta suma Cultelor (9,5 miliarde), Sanatate (31 miliarde), Invatamant (23 miliarde) si la Sport (500 milioane), iar restul la lucrari noi si alte cheltuieli de investitii. Mentionez ca suma alocata A.D.P.P. Mangalia a fost atribuita scriptic de catre primar pentru realizarea unor lucrari noi, insa faptic s-a dovedit in teren ca era vorba de lucrari executate deja in proportie de peste 90%. Ca atare, banii au fost redirectionati spre prioritatile cetatenilor. O alta intentie a primarului a fost sa scumpeasca gigacaloria, de la 319 lei noi la 366 lei, dar sa acorde subventia pentru caldura la pretul initial al gigacaloriei, ceea ce ar fi insemnat ca cetatenii sa ramana fara incalzire pe timpul sezonului rece.
– Sedinta convocata in data de 28 martie, ora 13,00, nu a mai avut loc, intrucat nu s-a intrunit cvorumul necesar derularii sedintei, conform legii. In convocatorul sedintei, la punctul 15 de pe ordinea de zi, care ar fi trebuit sa fie dezbatut in sedinta sus mentionata, figureaza un proiect de hotarare prin care Zanfir Iorgus isi atribuia faleza din Mangalia, prin intermediul firmelor in spatele carora se afla: ECO CORSA (patronul fiind fina primarului) – 1.981 m, LIAR STAR (detinuta de fratii de casa ai lui Iorgus) – 4.384 m, MANGALIA S.A. (unde actionar este tatal primarului) – 2.708 m. Va mai aduc la cunostinta ca, in zona Dobrogea, exista un teren de 102 ha, destinat construirii de locuinte pentru cetatenii Mangaliei. Din documentele detinute de Consiliul Local, reiese ca in jur de 30 ha au fost scoase la licitatie, iar restul le-a impartit primarul conform intereselor sale personale. La fel si cu cateva sedinte in urma, s-au atribuit 40 de loturi pentru romi, teren care s-a impartit preferential, la interventia interlopului Raim, prieten bun cu Zanfir Iorgus.
Pe cale de consecinta, va rog sa interveniti, in baza legii si a atributiilor cu care ati fost investit, astfel incat locurile consilierilor carora li s-a retras sprijinul politic sa se vacanteze, pentru ca in locul lor sa vina membrii de drept, iar Consiliul Local Municipal sa-si continue activitatea legal.
Var rog, totodata, domnule prefect, sa sesizati Curtea de Conturi, implicit Directia Nationala Anticoruptie, in vederea unui control riguros al actelor emise de primarul Zanfir Iorgus. De asemenea, apelez nu doar la calitatea dvs. de reprezentant al Guvernului in teritoriu, dar si la cea de cetatean, avand in vedere ca, in conditiile in care Consiliul Local Municipal nu functioneaza, viata anumitor locuitori ai Mangaliei este pusa in pericol. Este cazul cetatenei Lacramioara Taranu, care necesita un ajutor de urgenta in suma de 6.000 de euro, valoarea unei interventii chirurgicale pentru fiul ei, in strainatate. Nu este un caz singular, ajutoare de urgenta necesitand si Stefan Sangeorsanu, Constantina Balan, Paula Zavoianu, Maria Craiu, Vasile Constantin si altii. Ca sa nu mai vorbim de cazurile administrative ce privesc dezvoltarea, igienizarea municipiului, si readucerea calitatii in serviciile turismului, care erau pana in 1996 (Iorgus a distrus turismul in sudul litoralului romanesc, fara sa creeze un singur loc de munca pentru cetatenii care l-au pus in fruntea urbei).
Inchei prin a va ruga inca o data sa analizati situatia si sa dispuneti masurile care se impun, in calitate de garant al aplicarii legilor de administratie publica la Mangalia.

Consilier independent in cadrul Consiliului Local Municipal Mangalia,
Florin MAFTEI

Alice HIRSCH

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: