Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Cu ranga pe „Bunicutzii Atomici”

Posted by admin® pe martie 31, 2008

In cursul sfarsitului de saptamana care a trecut, politistii constanteni au intervenit in mai multe scandaluri care au tulburat linistea cetatenilor, unele incidente creand un puternic sentiment de insecuritate.

     Astfel, in cursul zilei de sambata, 29 martie, in jurul orei 13,09, politistii din Navodari a fost sesizati prin Serviciul National Unic Apeluri de Urgenta 112 ca, pe strada Constantei,  la parterul blocului C1 , la sediul salii de Internet apartinand S.C. „Bunicutzii Atomici” S.R.L., are loc un scandal, in urma caruia au fost sparte geamurile sediului societatii. O patrula de ordine si siguranta publica s-a deplasat la fata locului, unde a intervenit pentru aplanarea conflictului, iar un numar de 12 persoane implicate in „razbel” au fost conduse la sediul Politiei orasului Navodari. S-a constituit o echipa de cercetare la fata locului, unde au fost identificate trei rangi din fier si un picior de scaun, folosite la spargerea geamurilor. Oamenii legii spun ca evenimentul nu a implicat vreo altercatie fizica directa intre cei implicati, astfel ca nu exista nicio persoana vatamata. Politistii desfasoara o ancheta privind savarsirea infractiunilor de distrugere si ultraj contra bunelor moravuri, iar cercetarile continua  pentru stabilirea imprejurarilor comiterii faptelor, a cauzelor generatoare, urmand a se trimite dosarul de cercetare penala cu solutie legala dupa finalizarea cercetarilor si incadrarea juridica corecta a faptelor. In prima faza, toate cele 12 persoane implicate in scandal au fost sanctionate contraventional cu 200 lei, conform Legii 61/1991 – privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Scandalagiii sanctionati au varste cuprinse intre 20 si 24 de ani si, chiar daca nu au cazier penal, unii dintre sunt cunoscuti pentru apucaturile lor violente. Intre amendati se numara Valentin Marin si Alexandru Terente, ambii de 20 de ani, Cristian Dobrita, de 24 de ani, si  Nicolae Andrei Buzica, de 22 de ani.

Si-a dat foc

     Un alt eveniment care a ingrozit martorii este tentativa unui barbat de a-si da foc. Politistii Sectiei 3 cerceteaza imprejurarile in care vineri seara, in jurul orei 23,30, Traian Sechel, de 30 ani, din Constanta, pe fondul unor discutii contradictorii cu concubina sa, Sulida Suliman, si-a dat foc. Oamenii legii spun ca sinucigasul bause si se certase cu concubina pe tema banilor putini. Suparat pe viata, el a turnat pe el diluant, iar apoi si-a dat foc. Din fericire, viata sa a fost salvata de Taner Achif, de 18 ani, din Constanta, care a stins flacarile. Sechel a fost transportat la Spitalul Clinic Judetean Constanta, unde a ramas internat sub supraveghere medicala cu arsuri de gradele I si II pe 30% din suprafata corpului. Cadrele medicale spun ca sinucigasul este in afara oricarui pericol. De asemenea, politistii din Cerchezu cerceteaza imprejurarile in care, in cursul zilei de  27 martie, pe fondul consumului excesiv de alcool, a avut loc o altercatie intre Florica Pena, de 38 ani, si Petre Picioc, de 40 ani, ambii din satul Magura. Cercetarile continua pentru stabilirea situatiei de fapt si luarea masurilor legale.

S-a luat la harta cu… chiuveta

     De o noapte agitata au avut parte si politistii din Cumpana, chemati in mijlocul noptii sa potoleasca un scandalagiu care ameninta cu fapte de violenta clientii discotecii din localitate. Ajunsi la fata locului, oamenii legii au constatat ca, asa cum ii sta in fire cand consuma bauturi alcoolice, Alexandru-Nicolae Moraru, de 20 ani, distrusese mai multe obiecte sanitare din interiorul discotecii „Delfinul”. Vederea oamenilor legii, veniti sa-l potoleasca, a starnit si mai tare mania tanarului, care a devenit  recalcitrant cu politistii. Vazand ca nu se calmeaza, scandalagiul a fost dus la spital, unde a inceput sa injure pe toata lumea care i-a cazut in raza vizuala. Ca urmare a acestor excese, barbatul a fost sanctionat contraventional cu suma de 500 lei pentru tulburarea linistii publice si este cercetat in stare de libertate sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere. El este cunoscut oamenilor legii ca un mare scandalagiu atunci cand consuma bauturi alcoolice, fara a avea insa antecedente penale. Politistii din localitatea Horia il cerceteaza in stare de libertate pe Dumitrel Sava, de 35 ani, din localitate, care, in cursul zilei de sambata, 29 martie, pe fondul unui conflict mai vechi privind proprietatea unui teren agricol, l-a lovit in zona fetei pe Marian Dragan, de 34 ani. Victima a suferit traumatisme usoare. In functie de rezultatul examinarii medico-legale se va stabili si incadrarea juridica a faptei.

Cristina ARDELEAN

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: