Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

„Celebrul” lider sindical, audiat de D.N.A.

Posted by admin® pe martie 31, 2008

Presedintele P.I.N., Cozmin Gusa a declarat ca Matei Bratianu, presedintele Federatiei Sindicatelor Posta Romana, va fi audiat la D.N.A. pentru contractul semnat intre Posta si S.C. „Hungastro” S.R.L., fapt confirmat de liderul sindical care sustine, insa, ca este doar martor in dosar.

     „Celebrul lider sindical Matei Bratianu, care este presedintele sindicatului de la Posta, al celor 30.000 de salariati, va fi chemat saptamana viitoare, in sfarsit, la audieri, pentru ca speta in care este cercetat Matei Bratianu este una veche, pentru care este invinuit si domnul Verestoy Attila si este cercetat in acelasi scandal, respectiv bonurile de masa Hungastro”, a declarat Gusa. Potrivit liderului P.I.N., Matei Bratianu, secretar general al Blocului National Sindical (B.N.S.), impreuna cu fostul patron al firmei „Hungastro”, senatorul Verestoy Attila (care a vandut firma francezilor de la „Accor Services”), si directorul general al Postei Romane, Mihai Toader, ar fi contribuit, in 2005, la incheierea unui contract intre Posta Romana si sindicat. „S-au facut plati, in perioada 2005-2006, in valoare de peste 5 milioane de euro, dupa informatiile mele. Nu am avut acces la toate documentele si nu cunosc suma totala, punandu-se la punct asa-zise majorari salariale cu tichetele de masa pentru angajatii Postei, dar dedicat pentru firma domnului Verestoy Attila, care in acele vremuri era actionar. Se pare ca domnul Bratianu, in calitatea sa de lider sindical al Postei, ar fi sprijinit, ar fi favorizat atat contractul dintre posta si «Hungastro», cat si diferitele relationari care au avut loc”, a afirmat liderul P.I.N. El a mai spus ca in dosarul Posta vor ajunge sa fie audiati si premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul finantelor, Varujan Vosganian, dar si deputatul P.S.D. Viorel Hrebenciuc.

Martorul Bratianu despre „mincinosul” Gusa 

     Matei Bratianu a recunoscut ca a fost citat la D.N.A., pentru ziua de astazi, 31 martie, in calitate de martor, insa nu va putea merge, deoarece este bolnav. Liderul sindical a mai spus ca a comunicat D.N.A. ca nu se poate prezenta la audieri si ca a cerut stabilirea unei noi date. El a calificat acuzatiile pe care i le-a adus liderul P.I.N., Cozmin Gusa, drept „minciuni” spuse in scop electoral. „Cozmin Gusa minte. In goana nebuna dupa voturi pentru un partid de buzunar considera ca orice fel de lucru cu care poate face valva aduce in prim plan numele lui si poate aduce voturi”, a declarat Bratianu. El a mai precizat ca, in 2005, cand Posta Romana a incheiat cu «Hungastro» contractul pentru acordarea de tichete premium, el nu era presedintele federatiei si nu era membru in biroul executiv al federatiei, motiv pentru care nu a participat la negocierile contractului si nici la greva. „Conducerea federatiei de la acea vreme si-a atins scopul, acela de a majora salariile cu 13%”, a mai spus liderul Federatiei Sindicatelor Posta Romana. Matei Bratianu a amintit ca a mai avut neintelegeri cu Cozmin Gusa inca de pe vremea cand acesta era secretar general al P.S.D. si a tinut sa ii aduca aminte de doua dictoane romanesti. „Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia. Eu il vad pe domnul Gusa cam nelinistit in ultima perioada, insa vreau sa ii mai spun ca nu mor caii cand vor cainii”, a adaugat Matei Bratianu.

Alice HIRSCH

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: