Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Elefantelul de pe panza de paianjen

Posted by admin® pe Martie 30, 2008

Candidatul Partidului National Liberal la Primaria Constanta, Victor Manea, si-a dat iar in petic. Nimic nou pana acum, interesanta este, insa, locatia in care a avut loc faptul – in speta, televiziunea patronata de mai-marii liberali.

Considerata, inca de la infiintare, o televiziune de partid cu rol bine determinat in economia alegerilor care aveau sa vie, CTV-ul incearca sa-si refaca imaginea publica si sa impuna in mintea autohtonilor ideea de independenta, de autonomie si, deci, de obiectivitate. Lucru cam greu, dupa ce „vestita” caravana care trebuia sa trateze subiecte sociale a pornit la drum cu cauciucuri politizate in exces. Revenind la Victor Manea, in calitate de unic invitat al unei emisiuni politice, liberalul care-si doreste „comanda suprema” in municipiu a reusit sa-l scoata din sarite chiar si pe moderator, care si-a exprimat, de cateva ori, indignarea cu privire la afirmatiile invitatului. „Candidati la Primaria Constanta, dar oamenii nici nu au auzit de candidatura dumneavoastra, asta-i problema”, a punctat acesta, ca raspuns la siguranta cu care Manea isi sustinea credinta in postul pe care-l va ocupa in curand. In fapt, show-ul care trebuia sa-i trimita mingea la fileu… elefantelului a luat, la numai cateva minute de la incepere, o intorsatura neplacuta pentru acesta, liberalul fiind pus in dificultate atat de constantenii care intrau in direct, cat si – de necrezut – de moderatorul televiziunii finantata de maharii P.N.L. Intrebat ce promite cetatenilor in calitate de aspirant la un post de raspundere, Victor Manea a replicat, voios, ca refuza sa faca promisiuni electorale. Si, intr-adevar, aproape doua minute s-a tinut de… promisiune – mai exact, pana la primul apel luat in studio, cand, la intrebarile unui locuitor din cartierul C.E.T., a raspuns cu „eu voi face, eu voi drege, eu voi…”.

 „Asta e discurs electoral, domnule Manea…”

Situatia a devenit jenanta pentru candidat cand, intrebat despre datoriile Primariei Constanta, invitatul emisiunii nu a stiut ce sa raspunda, drept pentru care a fost pus la punct de un telespectator mai informat. „Ar fi trebuit sa stiti asta, domnule Manea. Puteati sa faceti o cerere de informatii publice, Primaria v-ar fi raspuns”, i-a explicat, calm, vocea de la capatul telefonului. Enervat, liberalul i-a explicat omului ca nu face „cereri de-astea”, pentru simplul motiv ca nu are timp de pierdut „aiurea”. O alta „palma” receptionata de candidat a venit din partea unei persoane cu handicap. „M-am inscris de trei saptamani in audienta la dumneavoastra, domnule Manea, cand credeti ca am putea sa ne intalnim? Am o problema sociala si credeam ca puteti face ceva pentru mine, dar de aproape o luna ma amanati mereu”, l-a mustruluit telespectatorul. Nici preferatul subiect referitor la spatiile verzi dintre blocuri nu l-a scos din dificultate pe liberal, care nu stia nici macar ca majoritatea acestora se afla pe lista retrocedarilor. Solutia a fost identificata, totusi, ad-hoc: „Intre blocuri vom face parcuri, iar masinile, ei bine, vor parca sub parcuri, ca in Bucuresti”. Aceasta in conditiile in care exemplul Capitalei ar fi trebuit, probabil, ocolit de vorbitor, macar din respect pentru constantenii care au avut drum prin Bucuresti si stiu cum stau lucrurile acolo. Mai mult, liberalul a „promis” ca va retroceda toate terenurile „in camp”, indiferent daca acestea se aflau in intravilan. „Asta e discurs electoral, domnule Manea!”, a constatat, dezamagit, moderatorul, la inchiderea emisiunii…

Adrian GEORGESCU

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: