Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Summit-ul bulibaseste circulatia

Posted by admin® pe Martie 28, 2008

Summit-ul NATO care va avea la inceputul lunii aprilie impune numeroase masuri de securitate. Astfel, in ziua de 2 aprilie, cand se preconizeaza ca presedintele american George W. Bush se va intalni cu Traian Basescu, transportul in comun va fi suspendat temporar, iar stationarea si parcarea masinilor pe mai multe bulevarde din Constanta va fi interzisa.

     Seful Serviciului Politiei Rutiere Constanta, comisarul-sef Constantin Dancu, recomanda ca, in perioada 1-4 aprilie, soferii sa evite deplasarea cu autoturismele in zona bulevardelor Aurel Vlaicu, Alexandru Lapusneanu, 1 decembrie 1918, 1 Mai, Tomis, I.C. Bratianu, Ferdinand, Mamaia, strazile Mircea cel Batran si Primaverii. Soferii vor trebui sa evite zonele Dacia, Tomis 3, Capitol, I.C.I.L., Pod Butelii, Far, Tomis 2 si zona centrala, unde stationarea si parcarea masinilor va fi interzisa. Masinile care stationeaza sau parcheaza in aceste zone vor fi ridicate de echipe specializate. In aceeasi perioada, soferii constanteni trebuie sa evite deplasarile pe rutele Constanta – Mihail Kogalniceanu si Constanta – Neptun. Masurile care trebuie respectate in perioada Summit-ului NATO vor fi „popularizate” de catre agentii de circulatie vor imparti soferilor fluturasi cu masurile care trebuie respectate.

Restrictii pentru masinile de tonaj mare

Un ordin comun al Ministerului Transporturilor si Ministerului Internelor si Reformei Administrative impune restrictii temporare de circulatie pentru masinile de tonaj greu pe anumite sectoare. Aceste prevederi intra in vigoare din data de 30 martie, ora 0,00 pana pe 5 aprilie, ora 24,00. Astfel, circulatia masinilor grele va fi strict interzisa pe D.N. 2A de la km 182 (intersectia cu D.J. 22 – Mihail Kogalniceanu) pana la intersectia cu D.N. 3C (varianta Ovidiu). Vor fi inchise total pentru masinile grele D.N. 3C, de la Ovidiu pana la bulevardul Aurel Vlaicu si pe D.N. 39 (de la km5-limita municipiului Constanta) pana la intersectia cu D.J. 391(zona 23 August – Neptun). In ziua evenimentului, autoritatile constantene vor fi anuntate cu 15 minute inainte de trecerea coloanelor oficiale si se va dispune oprirea totala a circulatiei pentru masini si pentru transportul in comun pe traseul care va fi anuntat, restrictie care va fi una temporara. Cand se va sti exact traseul, pe strazile respective nu se va stationa, iar masinile vor fi ridicate de pe carosabil si de pe trotuar. Va fi intrerupt si transportul public de calatori, dar oprirea circulatiei in oras va fi temporara, aproximativ o ora. In vederea intalnirii bilaterale dintre cei doi presedinti, autoritatile din localitatile prin care ar putea trece coloanele oficiale au facut deja curatenie si au refacut marcajele pietonale.

Cristina ARDELEAN

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: