Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

D.A.D.L. baga legea la apa!

Posted by admin® pe Martie 28, 2008

La sediul Directiei Apelor „Dobrogea-Litoral“ a avut loc, ieri, momentul mult asteptat: cea de-a doua runda a licitatiei plajelor autohtone. Aflat in cel de-al treilea an, mezatul s-a deschis ieri cu cinci sectoare de plaja mai putin atractive si care pana in momentul de fata nu au fost solicitate.

     Timp de doua sezoane, cele cinci portiuni s-au aflat in administrarea D.A.D.L. Anul acesta, doua dintre ele vor avea cu siguranta norocul unor concesionari. Este vorba de Navodari IV, ravnit de S.C. „Holiday Beach“ S.R.L. si S.C. „Bia Mary“ S.R.L. si Navodari III, dorit de S.C. „Flexi-Mob“ S.R.L. si S.C. „Tracon“ S.R.L. (firma de constructii). Firma de constructii, posibil concesionar, se inscrie si ea in randul societatilor din afara domeniului turistic care au participat si chiar au pus mana pe sectoare importante de nisip. Una dintre acestea, care a participat de la prima runda a licitatiilor din anul 2006, este S.C. „Romned Port Operator“. Deja cu sapte portiuni de nisip adjudecate, „Romned“ vrea sa aiba in custodie si cele doua sectoare de nisip scoase ieri la mezat de Directie. Este vorba de Mamaia II si Mamaia VII. Mamaia II (limita N – Enigma, limita S – Estival) a avut ieri trei ofertanti: S.C. „Stelcati“ S.R.L., societate al carei domeniu de activitate este legat de faianta, gresie si instalatii sanitare; S.C. „Bitzi Serv“ S.R.L. care administreaza o spalatorie; S.C. „Romned Port Operator“. Mamaia VII (limita N – Sud „Cazino“, limita S – terasa „Azur“) este dorita de doi agenti economici: „Romned Port Operator“ si S.C. „Mark-Per Company“ S.R.L. din Bucuresti.

Cu acte in regula, dar vinovat!

     Ca „Romned“-ul creeaza monopol este un fapt contestat de o parte dintre agentii economici care opineaza ca de dorit era ca o persoana juridica sa fi participat la inchirierea nisipului pe cei 10 ani, doar cu doua oferte! De ce D.A.D.L. ii cauta nod in papura este mai greu de inteles?! „Romned“-ul a dovedit, in cei doi ani, ca stie sa administreze plaja pe care a concesionat-o. Cu toate acestea, comisia de licitatie, condusa de seful D.A.D.L., Gheorghe Babu, a incercat ieri sa-l excluda de la mezat! Desi ordinul Ministerului Mediului privind neacceptarea la licitatia plajelor a operatorilor cu debite catre Apele Romane nu a fost aprobat, seful Directiei Apelor, Gheorghe Babu, l-a folosit drept pretext pentru a declara oferta „Romned“ neeligibila. Motivul il constituiau niste asa-zise debite pe care societatea „Romned Port Operator“ le-ar fi avut catre Directie. Sorin Greavu, administratorul „Romned“, sustine insa ca nu are nicio datorie fata de Directia Apelor, se face insa „vinovat“ de faptul ca in vara lui 2006 a cerut renuntarea la sectorul de plaja licitat in Navodari. „In luna iulie 2006 am solicitat renuntarea la sectorul de nisip adjudecat in Navodari. In luna august, Directia Apelor mi-a raspuns ca mi se refuza cererea si mi se va desface contractul intrucat nu mi-am indeplinit obligatiile! Fiind primul an, am facut o concesie si i-am lasat sa-mi execute scrisoarea de garantie. In momentul de fata i-am actionat in instanta pentru a demonstra ca nu am nicio datorie fata de D.A.D.L. Am toate notificarile si corespondenta cu D.A.D.L. prin care pot oricand proba ca mi s-a refuzat cererea de renuntare la sectorul din Navodari“, a precizat Greavu. Dupa o ora de discutii cu usile inchise pe baza documentelor puse la dispozitie chiar de „Romned��, comisia de licitatie, condusa de Babu, a validat, in cele din urma, oferta depusa de operatorul portuar.

Directia Apelor imparte dreptatea cu rau-platnicii  

     Ambele sectoare licitate ieri, Mamaia II si Mamaia VII, au apartinut fratilor Chicheanu – vestiti distribuitori de tigari si de al caror nume se leaga Afacerea „Tigareta II“ –  si care au fost reziliate la inceputul acestui an pentru neplata. Astazi asteapta sa fie licitate alte doua sectoare ca au apartinut Chichenilor si au fost reziliate din acelasi motiv. Este vorba de Costinesti II (str. Marii – hotel „Forum“) si Eforie Nord II (hotel „Belona“ – Dig Tabara „Luminita“). Daca lui Sorin Greavu, care se ocupa de cele sapte portiuni de nisip avute in custodie, i se pun, in acest an, bete in roatele afacerilor cu plaja, Chichenii, desi cu datorii la Directie si cu toate ca s-au folosit de plaja fara sa plateasca vreun leu, au castigat la sfarsitul anului trecut, prin firma „Consal Trade“, licitatia de refacere a falezelor din Constanta, organizata de nimeni alta decat institutia Directiei Apelor „Dobrogea-Litoral“!

Camelia MATEI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: