Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Plaja a intrat in sezonul licitatiilor!

Posted by admin® pe martie 27, 2008

Dupa doi ani de licitatii in care sectoare de plaja importante au ajuns pe mana afaceristilor cu o reputatie mai mult sau mai putin controversata, nicidecum a oamenilor care activeaza de ani buni in turismul de pe litoral, ieri, portiunile de plaja mai putin atractive si ramase neadjudecate au fost scoase si ele la mezat.

Deschiderea ofertelor a avut loc, incepand cu ora 10.00, la sediul Directiei Apelor „Dobrogea-Litoral”. Cu toate ca au cumparat caiete de sarcini 11 agenti economici, numai cinci s-au prezentat ieri la licitatie. Astfel ca, sectoarele Navodari III (limita N – „Hanul Piratilor”, limita S – Camping „Marina Surf”  – inclusiv) si Navodari IV (limita N – „Perla Majestic”, limita S – Camping pescaresc – exclusiv) au fost ravnite de cate doi ofertanti, in timp ce Venus I (limita N hotel „Carmen” – inclusiv, limita S – hotel „Silvia” – inclusiv) a ramas deocamdata fara vreun custode. „In prima zi a licitatiei au fost prezentate oferte pentru sectoarele Navodari 3, Navodari 4 si Venus I – zona 2. Pentru primele doua sectoare au existat cate doua oferte valide, iar comisia a ramas in pronuntare privind castigatorul. In ceea ce priveste sectorul din Venus, pe acesta nu a fost depusa decat o singura oferta, iar conform procedurilor legale in vigoare, licitatia se va repeta”, a precizat purtatorul de cuvant al Directiei, Catalin Anton. Daca pentru Venus I un singur ofertant inseamna repetarea licitatiei, doua dintre sectoare nu mai au aceasta sansa, intrucat nu au avut nici o oferta, ceea ce inseamna automat ca vor ramane in continuare in administrarea Directiei Apelor „Dobrogea-Litoral”. Este  vorba de sectoarele Cordon litoral Eforie N – Eforie S I (limita N – Dig Tabara „Luminita”, limita S – Terasa S.C. AZUR S.R.L. – exclusiv)  si Olimp I (limita N – canal descarcare lac Tatlageac, limita S – piscina „Oltenia” – inclusiv).

Nisipul din Costinesti, cel mai ravnit nisip…

     De astazi incep licitatiile pentru sectoarele care au apartinut fratilor Chicheanu – vestiti distribuitori de tigari si de al caror nume se leaga Afacerea „Tigareta II” –  si ale caror contracte au fost reziliate la inceputul acestui an pentru neplata. Cele mai multe oferte, in numar de cinci, au fost depuse pentru sectorul Costinesti II (limita N – str. Marii, limita S – hotel „Forum”). Nici statiunea Mamaia nu se poate plange. In timp ce Mamaia II (limita N – „Enigma”, limita S – „Estival”) are trei ofertanti, Mamaia VII (limita N – Sud „Cazino”, limita S – terasa „Azur”) este dorita de doi agenti economici. Reamintim ca directorul D.A.D.L., Gheorghe Babu, a luat, la inceputul anului, decizia rezilierii, din cauza neplatii, a patru contracte apartinand operatorilor de plaja. Vorbim de fratii Chicheanu, care, prin firmele „Consal Trade” si „C&D Impex Trading” S.R.L., s-au folosit, timp de un an, de plaja si nu au platit pentru aceasta, ajungand la finele sezonul estival 2007 debitori cu o suma ce depaseau cu tot cu penalitati 1.300.000 lei noi. Situat intre „Enigma” si „Estival”, sectorul de plaja Mamaia II, adjudecat de fratii Chicheanu, va intra astazi in licitatie pentru gasirea altui concesionar. La fel se va intampla si cu zona Mamaia VII (aflat intre „Casino” si terasa „Azur”), urmand ca vineri zonele Costinesti II (str. Marii – hotel „Forum”) si Eforie Nord II (hotel „Belona” – Dig Tabara „Luminita”), apartinand pana anul trecut Chichenilor, sa fie scoase si ele la mezat. Se anunta alti sau un alt custode! Oare si acelasi circ?!

Camelia MATEI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: