Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

„Notei 2” i se… indoaie de C.E.D.O.

Posted by admin® pe Martie 27, 2008

de Valentin POPESCU

     Cand procurorul general al Romaniei se tanguia sfasietor de lugubru de numarul halucinant al dosarelor revenit pe cap de procuror, deplangand precara pregatire profesionala a multor subalterni, nimeni dintre muritorii de rand nu intrevedea cat de aproape ii „sedea” incompetenta.

     Vorba vine nimeni… Doar in urma cu un an, doamna Laura Codruta Kovesi primise (in dar de la Basescu?) pe postul de adjunct al Procuraturii Generale a Romaniei o procuroare ce picase examenul de admitere ca… simplu procuror. A urmat, asa cum ne-am obisnuit, castigarea nelipsitei contestatii. Dupa adunarea caprei penale cu varza dreptului procesual si a altor discipline de specialitate, media generala i-a ajuns, taras-grapis, la „laudabila” nota 6,58. Emotionant. Dar nu pentru multa vreme. Caci, la testarea cunostintelor privind „Drepturile Omului”, viitorul adjunct al procurorului general obtine, atentie, 2,85 (!!!). Mai precis, este vorba de specialitatea ce viza jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului (C.E.D.O.).
Uluitor si incredibil pentru prapadita noastra Justitie, declasata, de 18 ani de zile incoace, in toate topurile increderii romanilor. Un procuror repetent la jurisprudenta Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene, pe numele si prenumele ei Gabriela Scutea, este promovata politic – cu propteaua fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei, in varful Parchetului General. Oare cine se mai poate iluziona ca libertatea de exprimare si libertatea individului vor fi respectate (vezi ce s-a intamplat cu tinerii germani dornici sa protesteze anti-NATO si antiviolenta in Romania) cand o madmoazela ignoranta, care socheaza C.S.M. printr-o crasa lipsa de profesionalism, este impinsa intr-o functie de asemenea importanta pentru democratizarea tarii? Mai mult, chiar in anul pierderii examenului de grad profesional, pupila lui Macovei avea sa fie propusa si la sefia Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, la Parchetul instantei supreme. Din nou, C.S.M. se simte lezat de prestatia piloasei procuroare, astfel ca Scutea este… scutita sa mai ocupe inalta functie.
Sa nu se creada ca intotdeauna Consiliul Superior al Magistraturii a reactionat ferm si intolerant la traficul de influenta. Amintiti-va de scandalul examenelor falsificate, chiar in „curtea” C.S.M. Monitorizate audio-video de procurorii D.N.A., respectivele examene au fost suspicionate de frauda, magistratii depasind limitele legalitatii. Fie si numai faptul ca un membru C.S.M. (supravegheat, fotografiat si interceptat telefonic) s-a compromis iremediabil, acceptand… vin si peste pentru a intinde o mana de ajutor unui procuror sa fie numit la sefia Parchetului Judecatoriei (Sectorul 4, Bucuresti) denota putreziciunea sistemului. Oribila spaga nu face decat sa copieze la indigo palinca si caltabosul ministrilor samsari. In ambele situatii, fapte nedemne si penibile pentru rangul demnitarilor. Nimic insa neobisnuit. In timp ce noi ne imbecilizam intr-o stare de asteptare pasiva a viitorului salvator, iata, pana si-n „piramida dreptatii” se fac jocuri dintre cele mai murdare. Concluzia? In cinci cuvinte se poate sintetiza adevarul din spatele amagirii romanilor: Justitia este pe toboganul pierzaniei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: