Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Pedelistul Berceanu acuza: Firmele P.N.L. – favorizate la licitatii!

Posted by admin® pe martie 26, 2008

„Romprest”-ul lui Orban…

    Senatorul P.D.-L., Radu Berceanu, a criticat, ieri, intr-o conferinta de presa, atribuirea unui contract pentru refacerea pistei 2 a Aeroportului Otopeni catre firmele apropiate de liberali, „Paco” si „Romprest”, spunand ca un contract initial de 3,9 milioane euro a ajuns la peste 60 de milioane de euro.

    Berceanu a explicat ca, la inceputul anului 2007, pe cand era inca ministru al Transporturilor, pista 2 a Aeroportului Otopeni a intrat intr-o „mica reparatie”, contractul pentru lucrare fiind in valoare de 3,9 milioane de euro. Democrat-liberalul a acuzat ca, desi reparatia nu a fost realizata, s-a stricat o bucata importanta din pista, care acum, in termeni de specialitate, are „prag redus” adica este mai scurta decat ar trebui. Astfel, fostul ministru al Transporturilor sustine ca s-a ajuns la incheierea unui contract de peste 60 de milioane de euro cu firmele „Paco” si „Romprest”. „E o problema de aterizare a invitatilor (n.r. – de la Summit-ul NATO), o problema de siguranta nationala, dar si o problema de coruptie”, a apreciat Berceanu. Despre „Romprest”, senatorul P.D.-L. a sustinut ca este o firma apropiata ministrului liberal al Transporturilor, Ludovic Orban, si a precizat ca ministrul Transporturilor a lovit, pe cand era viceprimar al Capitalei, un tramvai, el aflandu-se la acel moment la volanul unui jeep apartinand „Romprest”. „De ce conducea viceprimarul un jeep al unei firme care lucra pentru o primarie a ramas un mister”, a subliniat el. In plus, Berceanu a adaugat ca „Romprest” este firma care face curatenie in Sectorul 1, al carui edil este liberalul Andrei Chiliman.

…si „Paco” a premierului

    In ceea ce priveste „Paco”, liderul P.D.-L. a sugerat ca aceasta a fost protejata de primul-ministru. Potrivit lui Berceanu, Calin Popescu Tariceanu a cerut, in urma cu doi ani, realizarea unor controale pentru a se stabili cum a castigat „Paco” licitatia pentru reparatia autostrazii Bucuresti-Pitesti, intre kilometrii 23 si 46, insa de abia in urma cu cateva saptamani a iesit sa spuna despre aceasta ca este „o firma prezidentiala”. Fostul ministru al Transporturilor a adaugat ca „Paco” a castigat la acea vreme, desi avea un pret mai mare decat firma clasata pe locul doi. In plus, Berceanu a aratat ca aceasta firma a castigat inca o licitatie pentru Centura Vest-Ploiesti, dupa ce initial s-a clasat pe locul patru, dar licitatia a fost reluata. Radu Berceanu a mai criticat numirea in functia de director adjunct, la Aeroportul Otopeni, a unei foste subordonate a ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, de cand acesta era viceprimar, Daniela Mincu. „A venit nu stiu ce consiliera la minister, a fost pusa in Consiliul de Administratie de la Otopeni, fiind o mare specialista in aviatie – pun pariu ca nu stie cate aripi are avionul. Pentru ca majoritatea care nu se pricep spun doua. Nu, cioara are doua. Avionul are o singura aripa”, a ironizat Berceanu. El a spus ca Mincu a propus in C.A. infiintarea unui post de director adjunct al aeroportului, dupa care C.A. a aprobat ca ea sa fie numita pe acel post, fara concurs si fara respectarea legii, care spune ca in acest domeniu trebuie sa ai cunostinte.

Reclame

Un răspuns to “Pedelistul Berceanu acuza: Firmele P.N.L. – favorizate la licitatii!”

  1. licitatii said

    ???? nu cred in totalitate, dar hai fie…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: