Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Mic in top, mare in pot!

Posted by admin® pe martie 26, 2008

de Mariuca ANDRONE

     Asa este Marean care… este candidat la Primaria Capitalei! Mic in topul procentelor, acolo unde abia a ajuns la jumatatea lui Oprescu. Mare in potul afacerilor, categorie la care Oprescu nu il ajunge nici la jumatate.

     Sondajul INSOMAR este cat se poate de elocvent in privinta increderii  bucurestenilor in cei doi pesedisti, angrenati, oficial sau nu, in competitia pentru Primaria Capitalei: 46,9% – Sorin Oprescu, 20,8% – Marian Vanghelie. In mod cert, toata floarea cea vestita a P.S.D., de la „petalele” lui Geoana pana la „radacina” lui Iliescu, trecand prin „tulpina” lui Mitrea, a mirosit aceasta cercetare sociologica. Mai mult ca sigur, celor trei li s-au dilatat narile pesediste de miasma diferentei considerabile dintre Oprescu si pedelistul Blaga, basca de cea dintre acelasi Oprescu si liberalul Orban. Si totusi, s-a strambat din nas la ideea ca Vanghelie sa nu fie candidatul care este! Se pare ca cele mai mari probleme „olfactive” le are Geoana, prin preajma caruia plutesc izuri pedeliste dinspre Cotroceni. Doar asta ar fi explicatia pentru indarjirea de care da dovada liderul P.S.D. in sustinerea lui Vanghelie ca potential candidat al partidului pentru Primaria Bucurestilor. Pai, cand arunca in batalia pentru Capitala un „gladiator” caruia i-au cazut muschii procentelor, cum sa nu il acuze lumea politica (si chiar ai lui colegi de partid) ca face jocul Basescului? Si, mai mult decat atat, cum sa nu fie banuit de oarece intelegeri pre-electorale in schimbul unor avantaje post-electorale cu partidul de suflet al presedintelui? Sau poate ca liderul P.S.D., constient de „potenta” lui Vanghelie in materie de procente, nu vrea sa lase „impotenta”… decizional organizatia de Bucuresti care l-a propus si il sustine pa Marean care este candidat.

Stand stramb si judecand drept, nici unei organizatii nu i-ar conveni ca decizia luata in teritoriu sa fie calcata in picioarele conducerii centrale a partidului. Stand drept si judecand stramb, desemnarea lui Sorin Oprescu drept candidat la Capitala ar insemna „strambarea” deciziei  organizatiei P.S.D. Bucuresti, care il sustine pe Marian Vanghelie. Stand, insa, drept si judecand asijderea, pentru acest partid, din care fac parte si pesedistii bucuresteni, Sorin Oprescu este o solutie mai buna decat Marian Vanghelie. Fie si pentru ca Marean, cu toate vanghelioanele, micii si berile oferite bucurestenilor, nu este un personaj de stanga, chiar daca el s-a revendicat asa in fata lui Iliescu. Mai mare gafa nici ca se putea, dar de unde nu-i social-democratie in afacerile lui Vanghelie nici macar tatucul pesedist nu poate cere! Dand la o parte aspectele doctrinare, putin importante cand se pune problema alegerii unui primar, ramane problema procentelor cu care sunt creditati cei doi potentiali candidati. Si la acest capitol nu mai incap discutii legate de stanga, dreapta sau… centru. Centrul partidului, care trebuie sa ia, totusi, o decizie, oricat ar incerca Mircea Geoana sa o amane. Noroc cu summit-ul NATO! Dar va trece si el, si la varful P.S.D. va trebui sa se ia o hotarare. Nu de altceva, dar se apropie repejor campania electorala… Campanie in care trebuie sa intre fie Vanghelie, fie Oprescu. Cale de mijloc sau, mai corect spus, a treia cale nu mai este. Un Cristian Diaconescu, potential candidat la Primaria Bucurestilor, este o alternativa cel putin… ciudata. Nu neaparat din cauza politicianului Diaconescu, cat din cauza apetentelor bucurestenilor. Pai, daca 16% dintre ei nu au auzit de Vasile Blaga, ce procent nu cunoaste existenta politica a purtatorului de cuvant al P.S.D.? Probabil ceva mai mare! Pana una-alta, adica pana dupa summit, taberele pro si contra Vanghelie sunt obligate sa gaseasca o solutie. Solutie care este… Oprescu, daca se iau in calcul procentele din sondaje. Si daca se tine cont ca, in 2000, la confruntarea doctorului Oprescu  cu marinarul Basescu, diferenta de procente a fost mai mica de 1…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: