Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Vecini cu sobolanii si gunoaiele

Posted by admin® pe octombrie 7, 2007

Timp de 22 de ani, de cand familia Rafte s-a mutat pe strada Portitei, viata lor este un adevarat calvar. In curtea casei vecine, in care locuiesc membrii familiei Stoian, situata pe strada Dorului nr. 11, domnesc sobolanii, munti de gunoaie, balegar, porci, gaini s.a. Curtea este acoperita in intregime cu munti de cartoane putrezite din cauza ploilor, materiale plastice, cauciucuri, sticle, fiare, caroserii de masini si alte gunoaie. Vecinii s-au aratat ingrijorati si spun ca se tem pentru sanatatea lor. Mirosul pestilential de balegar de porci se poate simti de la zeci de metri distanta, vara atingand apogeul. Sobolanii, care au devenit prieteni ai casei, misuna prin toate colturile, nesfiindu-se sa treaca pragul vecinilor. „Am podul plin cu sobolani. Mi-e teama de bolile pe care acestia le transmit, dar si de faptul ca intr-o zi or sa roada instalatia si o sa-mi ia casa foc“, spune  cu tristete Maria Rafte.

Si de parca toate acestea nu ar fi de ajuns, familia Stoian si-a facut un obicei din a lasa apa sa curga toata iarna, pentru a nu ingheta. „Nu au montate apometre si pentru a nu le ingheta apa peste noapte prefera sa lase robinetul sa curga. Cum nici macar o scurgere nu au binevoit sa isi faca, toata apa intra in fundatiile caselor vecine“. Problemele cu vecinii Stoian par sa fie fara rezolvare. Ce om normal ar putea sa suporte in zilele caniculare de vara mirosuri de mancare stricata, sobolani si alte vietati care isi fac veacul prin ograda familiei Stoian? Ceea ce este si mai grav este ca in aceasta casa, care este un adevarat focar de infectie, locuieste si un baietel de nici trei ani, nepotul Floricai Stoian. Micutul este nevoit sa creasca in gunoaie, balegar si printre sobolani. Bunicilor nici nu le trece prin cap ca acest mediu este total inadecvat pentru cresterea unui copil. Casa in care locuiesc este pur si simplu inconjurata de cotete pentru porci si gaini, care in orice moment se pot prabusi.

Garda de Mediu  a luat…in vedere
Autoritatile competente in astfel de cazuri nu au dat doi bani pe sesizarile formulate de vecini. Din luna mai a acestui an, doamna Rafte a facut o sesizare la Garda de Mediu, ai carei reprezentanti au spus ca… au luat cazul in vedere. Nici pana in ziua de azi nu au luat nici o masura. Acelasi lucru s-a intamplat si cu Directia Sanitar Veterinara si cu Sanepidul. Cativa reprezentanti ai institutiilor s-au deplasat la fata locului, au constatat problema si au plecat. In urma lor au ramas acelasi miros greu, aceleasi gunoaie si aceiasi sobolani. Vecinii vor mai trebui sa suporte probabil alti 20 de ani de acum incolo niste colectionari de… gunoaie. Focarul de infectie va trona in continuare, in speranta ca cineva va lua masurile necesare.

Ioana PAIDOS

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: