Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Linie de transport maritim Shanghai – Constanta

Posted by admin® pe Octombrie 7, 2007

Incepand cu data de 11 octombrie, un nou serviciu de transport care va face legatura intre portul Constanta si Shanghai. Al saselea operator mondial in traficul maritim containerizat, China Shipping Container Lines va lansa un nou serviciu menit sa revigoreze transportul de marfuri dinspre Romania spre China, oferind posibilitatea ca marfa sa fie transportata direct din Constanta in portul Shanghai in numai 21 de zile. Serviciul Asia – Black Sea Express va avea o frecventa saptamanala si este deservit de sapte nave moderne, care se deplaseaza pe ruta Shanghai – Ningbo – Shekou – Nansha – Port Kelang – Istanbul – Constanta – Illychevsk si retur, direct catre Shanghai. Un vas a plecat deja pe data de 13 septembrie si va sosi la Constanta pe 9 octombrie. Pe aceasta linie vor fi transportate saptamanal circa 4.250 TEU – containere de marfa de sase metri, iar pe relatia Romania – China capacitatea de export ar putea ajunge pana la 600 de TEU saptamanal.
                   
Linia are menirea de a revitaliza balanta comerciala intre Romania si China, acum existand o legatura directa intre cele doua tari. Prima nava este incarcata deja si va pleca spre Constanta in doua zile, spre Romania urmand sa fie transportate cu aceasta cursa in principal echipamente de calcul, imbracaminte. Principalele marfuri transportate in containere pe relatia Romania – China sunt cherestea, produse chimice si ingrasaminte, vin si echipamente. Navele care vor intra in portul Constanta au o lungime de 270 de metri. Lansarea acestui nou serviciu va intari prezenta firmei China Shipping in zona Marii Negre, pe o piata aflata in continua ascensiune, China fiind principalul furnizor de marfuri al U.E. si al tarilor din bazinul Marii Negre. Astfel, portul Constanta devine un punct-nodal in transportul maritim din regiune, avand in vedere ca prin portul romanesc vor fi operate marfuri catre si din Ucraina/Odessa, Rusia/Novorossisk si Bulgaria/Varna. Reprezentantii China Shipping Romania spun ca firma va oferi tarife atractive pentru serviciile de transport pe ruta mentionata si timp de tranzit competitiv –  Shanghai / Ningbo – Constanta in 25 zile, Shekou / Nansha – Constanta in 21 zile si legatura directa Constanta – Shanghai in doar 21 zile.

Cristina ARDELEAN

Reclame

2 răspunsuri to “Linie de transport maritim Shanghai – Constanta”

 1. Raducu Anca said

  Buna ziua as dori sa stiu costul unui transport de otel beton in forma de colaci si bare de lungimea de 12 M din China pana in port Constanta.

  Va rog sa imi faceti un calcul pe un tonaj de 1000 T si pe 3000 de T

  Va multumesc
  Raducu Anca

 2. dima adrian said

  Buna ziua,ma numesc Dima Adrian si as dori sa ma informati si pe mine cam cit ar costa transportul unui container cu textile din Shanghai pana in Constanta .

  Va multumesc
  Dima Adrian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: