Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

„Prostanacul“ are o mentalitate primitiva!

Posted by admin® pe octombrie 7, 2007

Presedintele de onoare al social-democratilor, Ion Iliescu, spune ca intentia conducerii P.S.D. de a-l exclude din partid „ar fi expresia unei alunecari semnificative“ a acestei formatiuni politice. „Dar, in primul rand, eu n-as porni de la premisa ca se vrea asa ceva. Partidul nu este o cazarma in care treburile se rezolva prin ordine. Oamenii se aduna intr-un partid, manati de o anumita constiinta, de o unitate a unor valori, a unor principii. Asta-i uneste, nu teama de biciul sefului“, a afirmat Ion Iliescu, vineri, la Constanta. In opinia lui Iliescu, acest lucru denota „o mentalitate primitiva a unora care nu prea stiu ce este aia politica, care n-au prea fost in politica, care n-au fost in marile batalii care au construit democratia de dupa Revolutie in Romania“, a declarat social-democratul referindu-se la Mircea Geoana si la oamenii din jurul lui, dupa cum singur a marturisit.Despre ei, Ion Iliescu a mai spus ca „au venit la placinte, dupa ce inainte s-au inclinat in fata tuturor, iar acum vin ei sa faca ordine intr-un partid care s-a cladit cu atata truda si cu contributia unor oameni solizi, seriosi. Ei vin sa impuna niste reguli pentru jocuri de copii sau pentru niste oameni primitivi, care nu stiu ce este un partid, care cred ca in partid e ca la cazarma: comandantul dispune si toti se inclina“, a declarat Ion Iliescu.

„De P.S.D. se va alege praful“
Presedintele organizatiei judetene P.R.M. Constanta, Radu Comanici, crede ca „se va alege praful“ de P.S.D., daca presedintele sau de onoare va fi exclus din partid. Liderul P.R.M. a declarat ca, prin masura de retragere a sprijinului politic si de demarare a demersurilor privind excluderea parlamentarilor care au votat impotriva motiunii de cenzura, Mircea Geoana dovedeste ca „este irational, n-are luciditate si si-a pierdut cumpatul“. „Mircea Geoana a intrat pe o fundatura cu referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, s-a afundat si mai tare cu motiunea de cenzura si vad ca incearca sa intre in alta fundatura, cu un alt buget, ca alternativa la bugetul Guvernului“, a afirmat Comanici, precizand ca Geoana va ramane izolat si ar trebui sa demisioneze de la sefia P.S.D.

Dovada de demnitate
Prim-vicepresedintele P.S.D. Constanta, Nicusor Constantinescu, crede ca nu este bine ca fondatorul si presedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, sa fie exclus. In opinia sa, faptul ca Iliescu a avut curajul sa spuna ca a votat impotriva motiunii de cenzura este „o dovada de demnitate si de democratie“. Nicusor Constantinescu a precizat ca Ion Iliescu a spus in cadrul P.S.D. ca este de acord cu continutul motiunii de cenzura, dar ca nu este de acord cu oportunitatea ei. Potrivit liderului constantean, propunerile de excludere din partid a unor parlamentari nu inseamna neaparat ca acestea vor fi acceptate in Comitetul Executiv sau in Consiliul National. „Fiecare parlamentar are dreptul sa voteze asa cum ii dicteaza constiinta, dar, conform disciplinei de partid, trebuie respectate anumite decizii“, a conchis Nicusor Constantinescu.

Alice HIRSCH

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: