Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

12 voturi nimicitoare

Posted by admin® pe Octombrie 4, 2007

de Mariuca ANDRONE

Ieri, motiunea de cenzura a picat. Guvernul nu. Aceasta realitate nu inseamna implicit ca avem astazi invingatori si invinsi. Chiar daca intre sustinatorii motiunii si adversarii ei s-au numarat 12 voturi in favoarea celor din a doua tabara. In fapt, au fost 12 voturi nimicitoare pentru intreaga clasa politica. Si, in mod cert, pentru presedinte.        
Ar fi un gest de naivitate (pentru a nu-i spune de prostie… politica) din partea pesedistilor  sa nu recunoasca faptul ca ei sunt primii ce au fost afectati direct de rezultat. Orice masura s-ar lua la acest moment impotriva parlamentarilor P.S.D. care au votat impotriva este inutila, in conditiile in care raul (sau poate binele!) partidului s-a facut.  Nici macar „barbatia“ de care a incercat sa dea dovada Mircea Geoana atunci cand a afirmat ca P.S.D. va face, incepand de azi, o opozitie dura Guvernului supravietuitor nu poate netezi imaginea sifonata a unui partid care, talonat atat de P.D., cat si de P.L.D., basca impins de Basescu, nu a reusit sa-si treaca propria motiune.
Poate chiar acesti „tovarasi“ conjuncturali au reprezentat motivele pentru care senatorii si deputatii partidului au pus mana pe bila neagra. Sau poate argumentele lui Geoana nu au reusit sa ii „albeasca“ indeajuns de mult. Pai, daca tot esti partid de opozitie, de ce sa-l schimbi la putere pe „dracul“ penelist cu tatal lui pedist de… Cotroceni? Oricat de ingeras ar fi considerat Geoana in demersul lui de a duce P.S.D. in raiul Puterii, nu va putea evita judecata „tartorilor“ partidului, chiar daca ieri pesedistii se fereau sa vorbeasca de asumarea responsabilitatii acestui esec.
Nu am habar cate „aripioare“ vor fi taiate astazi la sedinta conducerii  partidului, dar stiu sigur ca P.S.D. nu mai are nevoie ca in frunte sa de afle  un „heruvim“ precum Mircea Geoana. Chiar daca asta presupune un… dracusor pe post de lider!
La fel de naivi s-ar dovedi a fi si liberalii, daca, incepand de astazi, s-ar culca pe urechea guvernarii, presupunand ca vor curge lapte si miere prin ministere. Nici vorba, la cata fiere le va fi servita de pedisti, peledisti, basca… cotrocenisti. Carora li se vor adauga si pesedistii, cu sau fara Geoana in frunte. Altfel spus, cele 12 voturi se vor dovedi a fi la fel de nimicitoare si pentru P.N.L., chiar daca, ieri, Tariceanu si ai lui au pozat drept invingatori.  In postura de principal  partid de  opozitie, P.S.D.  isi va exersa din plin „calitatea“, trantind toate initiativele Executivului. Si oricat de mare ar fi infatuarea liberala din persoana premierului, o tara nu se poate conduce dintr-o  asumare a raspunderii guvernamentale in alta! Nu de altceva, dar vine bugetul… Adica, un alt fel de motiune! Poate pana atunci penelistilor le va veni mintea cea de pe urma si vor realiza ca de la 20% pana la 50% este un urcus greu de parcurs doar la brat cu U.D.M.R. Chiar daca se dau de ceasul mortii… guvernamentale (cu atat mai mult cu cat isi antrenasera chiar si viitorul premier) ca nu sunt afectati de rezultatul de ieri, pana si pedistii, cu remorca lor peledista, au fost nimiciti de cele 12 voturi. Pai, cat sa mai stea ei „sarmanii“ pe bara, fara nici o parghie de influenta in mana… cotrocenista, in conditiile in care voturile lor din Parlament nu pot inclina substantial balanta si cand „instrumentul“ D.N.A. a inceput sa rugineasca dupa raportul C.S.M. Mai raman cu Basescu, dar si el este un nimicit! Nici acum nu a reusit ditai presedintele jucator sa joace in picioare Cabinetul Tariceanu II… Despre celelalte partide parlamentare nu prea mai este ceva de spus: P.C., P.R.M. si U.D.M.R. erau deja nimicite.  

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: