Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Bucur se intoarce. Cu catuse la maini

Posted by admin® pe octombrie 3, 2007

Comisarul-sef Ioan Bucur a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie. El devine astfel „pionierul“-protagonist al uneia dintre cele mai negre pagini ale Politiei Romane. Nu numai ca este primul inspector-sef de Politie arestat in timpul „mandatului“ pentru ca isi folosea biroul ca loc de primit spaga, dar si primul care este trimis in judecata in stare de arest preventiv. De la marire la decadere nu este decat un singur pas si, cu cat esti mai sus, cu atat cazi mai jos. Exemplul lui Bucur ar trebui sa fie un avertisment nu numai pentru politistii „de cariera“, dar si pentru agentul de starda care ia spaga de la precupete sa nu le amendeze pentru comert ilegal. Aparent, parea un politist de cariera si numai o chestiune administrativa l-a impiedicat acum doi ani sa devina inspectorul-sef al I.P.J. Constanta. Practic, i s-a interzis „de sus“ participarea la concurs pe motiv ca fusese sanctionat. 

                

Altfel, spaga ar fi luat cu totul alte dimensiuni pentru Bucur, in sensul ca ar fi putut fi mult mai consistenta si nu ar fi fost nevoie sa se multumeasca sa-si incolteasca subordonatii la ananghie, pretinzandu-le o mie de euro. Sa nu-l plangem, insa. Daca ii era atat de simplu sa-si jecmaneasca angajatii, in contul unei pretinse datorii, probabil „cotizatia“ pe care o pretindea agentilor economici din port, aflati la ananghie, era mult mai mare. Bucur devine astfel nu un exemplu de politist de cariera, arestat dintr-o greseala. Indiferent cat de mult ar gresi procurorii, trebuie probe temeinice pentru a trimite pe cineva in judecata. El este la acest moment exponentul unei clase politienesti ce considera ca trebuie sa avanseze in grad sau trebuie sa-si plateasca cu bani, nu sa-si merite, o functie, pentru ca, odata ajunsi acolo, sa-si recupereze „investitia“. Sa faca bani. Sa santajeze, sa intimideze, sa pactizeze cu infractorii pe care-i protejeaza, sa faca afaceri pe spetele functiei pe care o detin. Uita ca nu sunt decat niste functionari publici, platiti din banii oamenilor pe care-i abuzeaza. Ca si cum nu ar fi suficient ca nimeni nu ajunge la Politie de placere…

Antonia MAER

Reclame

Un răspuns to “Bucur se intoarce. Cu catuse la maini”

 1. Partidul lui Bucur said

  1. Dl. Ioan Bucur nu a fost anchetat in libertate, desi conform probelor din instanta nu reprezinta un pericol social
  2. DGA Constanta s-a folosit de o persoana corupta (cu dosar de urmarire penala la momentul consumarii evenimentului infractional) pentru a organiza un flagrant, persoana careia nu i se poate acorda credibilitate juridica si care, pentru a scapa de urmarirea penala, a comis in final sperjur. Daca am aprecia coruptia proportional cu mizele si mitele vehiculate in dosarele de urmarire penala, la momentul in care Feraru il acuza pe Bucur, primul era de douzeci de ori mai corupt decat al doilea (containerul cu tabla zincata era in valoare de 20mii euro). Deci marturia dl.-ui Feraru impotriva dl.-ui Bucur nu poate fi luata in considerare, astfel ca singurele probe raman inregistrarile convorbirilor telefonice dintre cei doi.
  3. Din inregistrarile convorbirilor telefonice prezentate in instanta reiese ca inculpatul ii oferea asistenta juridica si sprijin moral colegului sau, A. Feraru, care-i era si subaltern, dl. Bucur avand studii universitare in domeniu juridic, caz similar unui proces juridic, in care acuzatul are dreptul de a fi reprezentat de un aparator.
  4. In consecinta se impune reconsiderarea pedepsei si pentru motive privind activitatea profesionala si coduita profesionala a dl.-ui Bucur pt. faptul ca a partcipat la actiuni antiteroriste in Bosnia.
  5. Conform faptelor probate in instanta dl. Bucur nu reprezinta un pericol pt. societate si ar fi trebuit sa i se acorde clementa, respectiv: reducerea pedepsei pentru motive de comportament disciplinar pe perioada detentiei, cumularea perioadei de arest preventiv la perioada de detentie pronuntata prin sentinta, cel putin acordarea permisiunii de a petrece sarbatorile in familie, asa cum li se permite altor detinuti care nu prezinta risc social, toate acestea pana la solutionarea definitiva a procesului care ar trebui sa aiba ca rezultat achitarea dl.-ui Bucur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: