Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Traficanti de droguri pe rolul tribunalului

Posted by admin® pe septembrie 26, 2007

Judecatorii Tribunalului Constanta au decis mentinerea starii de arest in cazul lui Mihai Bogdan Eftimie, de 31 de ani, din Constanta, acuzat de introducerea in tara a unor cantitati de droguri in vederea comercializarii. In acelasi dosar mai sunt judecati, in stare de libertate, Ciprian Dinescu si Catalin Diceanu, magistratii acordand termen de judecata pe fondul cauzei pentru data de 12 octombrie, pentru aducerea de noi probe. Conform ciprian dinescuLegii 143/2000, cei trei sunt cercetati pentru trafic de droguri. Totul a inceput pe data de 27 aprilie, in jurul pranzului, cand, conform procurorului Paul Ardelean, ofiterii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog (B.C.C.O.A.) Constanta s-a organizat un flagrant in urma caruia Ciprian Dinescu a cazut in plasa oamenilor legi. Tanarul, in varsta de numai 18 ani, elev in clasa a XII-a la Liceul Economic nr. 2 din Constanta, fusese contactat de un ofiter antidrog, care, dandu-se drept client, i-a spus ca vrea sa cumpere „marfa“. S-a stabilit ca loc de intalnire o benzinarie situata pe bulevardul Mamaia, la intrare in statiunea cu acelasi nume.

                   

Ciprian Dinescu s-a urcat in masina falsului client pentru a perfecta afacerea, dar, in momentul in care a aratat drogurile, mai multi ofiteri si luptatori D.I.A.S. au intervenit. Asupra elevului a fost descoperita, intr-o tabachera, cantitatea de 76,69 grame rezina de hasis sub forma a noua batoane invelite in staniol, care urmau sa-si schimbe proprietarul pentru 1.000 euro. Cercetarile au stabilit ca drogurile fusesra procurate de la un alt membru al retelei, care se ocupa cu partea cea mai grea, in speta introducerea acestora in Romania. Mihai Bogdan Eftimie cumpara „marfa“ din Franta si o aducea in Romania, unde o comercializa, fie direct, fie prin intermediul interpusilor. La perchezitia domiciliara a fost descoperita, insa, doar un gram de rezina de canabis. Prin extinderea cercetarilor, ofiterii antidrog au stabilit ca tranferul stupefiantelor de la Eftimie la Dinescu avusese loc prin intermediul lui Catalin Diceanu, al treilea membru al retelei, care s-a ocupat, de altfel, si de trimiterea sumei de 650 euro in Franta, contravaloarea „marfii“. In fata judecatorilor Curtii de Apel, Dinescu si-a recunoscut fapta si a declarat ca i s-a cerut sa vanda hasis colegilor de liceu, dar a refuzat. Purtatorul de cuvant al institutiei a declarat, la vremea respectiva, ca „magistratii Curtii de Apel au constatat ca nu este indeplinita conditia privind pericolul pentru ordinea publica in cazul lui Ciprian Dinescu. Acesta are doar 18 ani, este elev in clasa a XII-a si trebuie sa-si sustina examenul de bacalaureat. In acelasi timp, modul de comitere a faptei nu arata ca lasarea lui in libertate ar prezenta pericol pentru ordinea publica“, a spus magistratul. In prezent dosarul se afla pe rolul Tribunalului Constanta.

Adrian GEORGESCU

Reclame

Un răspuns to “Traficanti de droguri pe rolul tribunalului”

  1. Alex said

    Acest pusti, Ciprian este un profitor de castiguri rapide, daca am citit cu atentie el are 77 de grame pe cand cel mare, Bogdan are 1 gr, cum va explicati asta? Pustiul are flagrante facute cand Bogdan nici nu era in tara, iar acesta precizeaza ca il stie pe Bogdan (imposibil), iar Bogdan o singura perchezitie LA DOMICILIU si tot ce a fost era un sg gr, care era pt consum! El este recitivist insa a facut pusacarie de la 18 ani pt nimic (o roata si un casetofon), iar acest pusti cu 77 gr e in libertate si cel care vor sa-l aresteze este tot Bogdan? Pt ce pt un gr? Asta e justitia, 1 gr in puscarie iar 77 de gr liber? Si etichetare tanarului Bogdan de traficant, detinator si introducere in tara de stupefiante este oare adevarata? Pei cum? un traficant are doar cei pe el si in valiza! ce fel de detinator e el, cu un sg gr… asta inseamna consumator, iar cat despre introducerea in tara nu mai pun vorba, de ce nu l-au oprit in vama? Ca doar ii interceptau convorbirile! Faptul ca a fost plecat in Franta si faptul ca este recitivist trebuie incatusat? Consider ca Bogdan Eftimie este o victima a acestui sistem!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: