Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

„Sclavii de la «Bingo Star»“

Posted by admin® pe septembrie 26, 2007

Alexandru Tomic, fostul director al „Bingo Star“ Constanta, povesteste in exclusivitate pentru cotidianul „Independentul“ cum 11 ani a fost martor la modul rusinos in care patronul Dumitru Ghita se comporta cu angajatii. „Dumitru Ghita nu are habar de cum s-au pus temeliile jocului de bingo din sala pe care acesta afirma ca o patroneaza. El se declara seful unei sali de bingo, insa habar nu are cum functioneaza acest sistem. Eu am bingo starcladit societatea «Bingo Star» de la zero, pentru ca ulterior Dumitru Ghita sa ma foloseasca pe post de sclav, nu de angajat“, povesteste Alexandru Tomic. Aceasta mai puncteaza faptul ca cei peste 700 de angajati pe care „Bingo Star“ i-a avut pe toata perioada in care acesta a ocupat functia de director au devenit „sclavi pe plantatia lui Ghita“. „Pe langa faptul ca patronul se adresa angajatilor numai vulgar, acesta nu pierdea nicio ocazie de a le arata ca el este seful si ii poate tavali dupa bunul plac, ori de cate ori vrea muschiul lui“, mai povesteste Tomic. 

Sedinte contra bunelor moravuri
Ex-directorul „Bingo Star“ relateaza pas cu pas ca, in miez de noapte, Dumitru Ghita isi convoca tot angajatii la o sedinta ad-hoc in care principalele caracteristici tronau sub emblema injuriilor. „Ne aduna pe toti la doua dimineata. Chipurile, el facea sedinta. Ce se intampla acolo este greu de realizat. Numai cuvinte de ocara pentru zecile de oameni care trudeau pentru societatea acestuia. Oameni care de dimineata pana seara nu se asezau o clipa jos erau tavaliti de Dumitru Ghita, care „dadea militaria jos din pod“ (dupa cum afirma el) ori de cate ori alcoolul ii invada mintile. Este foarte cunoscut faptul ca Ghita statea mai mult beat decat treaz. Pentru toti angajatii, cand venea noaptea parca venea dracu. Toti stateau cu inima la gura, constienti fiind ca, odata cu lasarea serii, ar putea aparea seful beat si cu chef de sefie“, spune Tomic.

Contabilitatea – sub asediul smecheriilor
Alexandru Tomic dezvaluie faptul ca evidenta contabila a societatii „Bingo Star“ se desfasoara sub parafa fostului sef al Fiscului, Stefan Mihu. „Nu stiu de unde atatea coincidente la aceasta firma. Nu stiu cum se face ca totul este legal, dar imprejurul firmei se aciueaza numai persoane rau famate. Pentru nimeni numai este o enigma faptul ca Stefan Mihu, economistul de la „Bingo Star“, este certat cu legea tocmai din cauza cifrelor. De aici se inteleg probabil si «intrarile» pe care Dumitru Ghita le are la arhivele Fiscului, altfel nu imi explic cum acesta poate intra in posesia diferitelor fise fiscale. Din cate cunosc eu, legea spune clar ca astfel de informatii sunt stric confidentiale si sunt tinute sub cheia autoritatilor fiscale. De altfel, Mihu isi aminteste prea bine cum ne plimbam pe holurile Ministerul Justitiei, pentru a elucida diferite probleme“, spune Alexandru Tomic. De altfel, se observa faptul ca actualul patron al „Bingo Cristal“ si fost director al „Bingo Star“ se vede ajuns la capatul puterilor: „Mi-au ajuns cele peste 400 de zile in care am fost tarat prin tribunal. Vreau doar sa se faca dreptate. Lumea trebuie sa stie cine este acest Dumitru Ghita. Jucatorii de Bingo au dreptul sa stie sub firma cui joaca. Nu pot sa cred ca un om de teapa lui Ghita poata pacali atat de usor jucatorii, prin comportamentul camuflat pe care incearca sa il dovedeasca fata de acestia. Bine ca stie sa preconizeze cine va castiga marile premii puse la bataie de «Bingo Cristal». Pe langa faptul ca a incercat totul pentru a ma discredita pe mine, a aruncat cu noroi si in firma pe care o conduc in momentul de fata, o societate oglinda din punct de vedere al legalitatii“, incheie Alexandru Tomic.

Lian VACARENCU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: