Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Noul sediu al Rutierei este… pe butuci

Posted by admin® pe septembrie 25, 2007

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, eu cred cu tarie ca orice om, cat o fi el de public, are dreptul sa munceasca in pace. Nu acelasi lucru il putem spune de lucratorii Politiei Rutiere Constanta, care mai au putin si dau pe dinafara. Si nu vorbesc in vreun termen metaforic, ci de cea mai concreta realitate. Sa va povestesc! Mare mi-a fost mirarea ca la noul sediu „afiliat“ Politiei Rutiere (Accidente Rutiere), din incinta Politiei Municipiu,  sa il gasesc pe insasi seful serviciului, comisar-sef Constantin Dancu proband noile pupitre ale „invataceilor“ accidentati. La „NOUL“ sediu al rutieristilor nu exista scaune si nici nu ar fi existat mese, daca Constantin Dancu nu lua initiativa de a monta mese speciale pentru ca cetateanul sa aiba posibilitatea de a completa fisa de constatare in conditii (macar) normale. Dar oare un sef de serviciu are atributia sa se ocupe de organizarea spatiului, cand strazile misuna de soferi inconstienti? Raspunsul vine tot de la comisarul-sef Constantin Dancu, care spune ca „daca nu m-ar interesa, in niciun caz lucrurile nu s-ar indrepta. Ma impart intre strada si, mai nou… tamplarie, pentru ca cetateanul sa fie pe cat posibil multumit“.

                    

Stau si ma intreb oare ce fac autoritatile? Ce face institutia prefectului, care se „screme“ pe reprize sa rezolve problema politistilor? Ce parere au cetatenii despre actualele conditii oferite de prefectul Constantei, Danut Culetu? „Unde sa ne parcam masinile? Stam de patru ore in picioare intr-o camera neaerisita. Nici apa nu putem bea, pentru ca nu exista o toaleta unde putem merge. Nu exista scaune, nu exista mese, nici macar un geam deschis, unde putem sa respiram un fir de aer curat“, declara Sorin Anton, unul dintre soferi. Din cele declarate de cei aflati la rutiere numarul trei pare sa reprezinte factor comun pentru toata lumea. Stefan Letea, de 67 de ani, din Constanta, proprietar al autoturismului VW, inmatriculat B 20821, spune ca „este inadmisibil ca un om de varsta mea sa stea atatea ore in picioare.“ „Este deplorabil modul in care suntem nevoiti sa induram tot circul acesta. Poftiti sa vedeti la cati kilometri am fost nevoit sa parchez masina“, a povestit Letea, invitandu-ma sa-i vad masina parcata la trei strazi departare de sediul institutiei. Nicu Grajdeanu, in varsta de 28 de ani, este un alt martor al acestor conditii nefaste: „De patru ore stau la o coada care se pare ca mai dureaza inca trei pe atat. Nu sunt deloc multumit de acest nou sediu, dupa cum se zice“, a precizat Grajdeanu, dupa care a  rupt-o  la fuga in cautarea unui grup sanitar pentru ca in sediul Rutierei nu exista asa ceva (!)  
 

Artere principale blocate de… prefect
                      Pentru cine nu a vizitat inca „NOUL“ si insuficientul birou al „Accidentelor Usoare“, trebuie sa stie faptul ca locuri de parcare se gasesc fie pe bulevardul Ferdinand, fie cine stie unde, pe Mihai Viteazu. Astfel ca, datorita lipsei unui spatiu rezervat Tamponarilor, cetatenii sunt nevoiti sa provoace adevarate blocaje pe sectoarele de drum mai sus mentionate. Cum ne aflam in inima orasului, este lesne de inteles ce nebunie rutiera se provoaca. Si inca nu am atins punctul culminant. Sa vedem la iarna, cand or da zapezile, cum o scoate camasa domnul prefect. Pe langa isteria locurilor de parcare, intervine si problema rusinii pe care noi cetatenii suntem obligati sa o suportam. Datorita lipsei de spatiu din camera „constatarilor“, marea parte a celor implicati in accidente isi completeaza fisele… afara, pe capotele masinilor. Mai este oare nevoie sa intrebam ce fac acesti oameni cand ploua? Ce sa mai spunem de agentul constatator care este nevoit uneori sa parcurga cel  putin 300 de metri pentru a putea notifica avariile. Daca inmultim 300 cu un minimum de 50 accidente (la distanta/zilnic), asta inseamna ca agentul alearga dupa masini 15 kilometri zilnic. Unde mai punem ca, pentru a face fata, un agent constatator nu lasa pixul din mana cel putin sase ore pe zi, iar in cele doua ore ramase din tura trebuie sa alerge dupa masini. In concluzie, noul sediu ales de prefectul Culetu este incapabil sa „gazduiasca“ volumul mare de accidente. Daca cumva nu ati aflat, suntem in Constanta, domnule Culetu, nu la Ceamurlia, unde se intampla un accident pe saptamana. Dati rutieristilor ce este al rutieristilor!

Lian VACARENCU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: