Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Marfurile ieftine, la mare cautare de constanteni

Posted by admin® pe septembrie 25, 2007

Incepand cu data de 1 august si pana pe 31 octombrie, cumparatorii pot achizitiona marfa „la soldare“. Cum spuneam, de la 1 august pana la 31 octombrie, firmele pot desfasura vanzari cu reduceri de preturi, cunoscute si sub denumirea de soldare, soldari sau solduri. Cu 15 zile inainte de debutul perioadei de vanzari, comerciantul care desfasoara vanzari cu reduceri de pret trebuie sa faca o notificare catre primaria in a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea. Formularul de notificare trebuie completat in dublu exemplar, din care unul se inregistreaza la primarie, iar cel de-al doilea se pastreaza la sediul comerciantului, pentru control. Produsele propuse pentru soldare trebuie sa fie achitate furnizorului, de catre comerciant, cu cel putin 30 de zile inainte de data la care incep vanzarile soldare. Potrivit prevederilor legale, se interzice vanzarea in pierdere. Desi, in general, soldarile nu sunt aducatoare de profit direct, comerciantul poate sa-si asigure profituri viitoare printr-o buna comunicare realizata in aceasta perioada. Considerate la inceput ruda saraca a promovarii, soldarile au fost transformate treptat in mari evenimente de marketing.

                  

Este vorba, pana la urma, de promotii centrate pe pret, iar comerciantii abili trebuie sa profite de aceasta. Reducerile sunt o componenta esentiala a atractivitatii punctelor de vanzare, un element important al negocierilor strategice intre fabricanti si distribuitori. Din pacate, putine companii autohtone au trecut de simpla afisare a procentelor de reducere pe vitrine. De asemenea, putine fac diferente intre tipurile de reducere de pret si fac demersurile cerute de lege in acest sens. Pot fi vandute la pret redus, ca obiect al soldarii, produse nealimentare a caror desfacere are caracter sezonier: confectii, inclusiv blanuri, pielarie, tricotaje, incaltaminte, articole de sport-turism, cosmetice, aparate de incalzire si climatizare si alte produse similare. Conform dispozitiilor legale, marfurile care fac obiectul soldarii trebuie depozitate separat si vandute in raioane sau spatii special amenajate. Tocmai de aceea, constantenii au luat cu asalt toate magazinele care au reduceri de preturi. Lista de inventar pentru marfurile de soldat va fi completata si pastrata la sediul comerciantului. Desi legea interzice vanzarea in pierdere, adica la pret egal sau inferior costului de achizitie, acest lucru este permis in cazul soldurilor, asa cum prevede art. 19 din O.G. nr. 99/2000.

Mirabela PANFIL

Reclame

Un răspuns to “Marfurile ieftine, la mare cautare de constanteni”

 1. Pentru a oferi clientilor dvoastra produse ieftine, va oferim acum primul magazin online destinat magazinelor din Romania.
  Vanzarea produselor se face in sistem en gros – asa puteti oferi produse ieftine de calitate dar la pret redus.
  Articole cosmetice, igiena corporala, casnica, birotica, menaj, articole copii, jucarii, etc.
  Reduceri mari pt. firme de distributie !

  Produsele pot fi vazute pe http://www.inmotion.ro

  Va asteptam

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: