Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Mare sarbatoare in comuna Cumpana

Posted by admin® pe Septembrie 24, 2007

Locuitorii din Cumpana au avut doua motive de sarbatoare in acest sfarsit de saptamana. In cadrul Zilelor Comunei, care s-au desfasurat pe 22 si 23 septembrie, a avut loc si Ziua Recoltei, ajunsa la cea de V-a editie. Locuitorii din comuna, dar si din toate localitatile din judet s-au strans pe stadionul din localitate, alaturi de reprezentanti ai Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Camerei de Comert, Industrie si Agricultura, Prefecturii, Consiliului Judetean Constanta, precum si ai firmelor din domeniul agriculturii, industriei alimentare, constructiilor de masini, precum si producatori agricoli din intreaga tara si din strainatate. Printre invitati s-au mai numarat si reprezentanti din Grecia. Cu aceasta ocazie s-a semnat si un tratat de infratire intre comuna Cumpana si localitatea Meliki din Grecia. La eveniment au avut loc expozitii de produse agricole, alimentare, zootehnice, expozantii fiind premiati pentru cel mai frumos stand. Sarbatoarea a fost presarata cu momente artistice, sustinute de trupe si ansambluri din localitate, judet si din tara, precum si din localitatea cu care Cumpana s-a infratit.

                    

„De cinci ani, la Cumpana, s-a statornicit obiceiul ca noi, cetatenii comunei, care ne-am desprins din randul acelora pentru care pamantul este sfant, sa ne ocupam de organizarea sarbatorii Zilei Recoltei si, mai nou, a Zilelor Comunei Cumpana. Ziua Recoltei a fost si este de cand lumea, Ziua taranului roman, a truditorului cu mainile sfinte, care lucreaza pamantul in tacere, cu gandul doar la Dumnezeu  si la familia lui“, a spus primarita comunei, Mariana Gaju. Aceasta a mai adaugat ca taranul isi ingaduie doar un moment de odihna si de fala pe an, aceea fiind Ziua Recoltei. Zilele Recoltei au fost incheiate cu programe artistice de divertisment oferite de trupa „Spitalul 9“ si de o discoteca in aer liber, unde au cantat formatii precum „Hora“, Romancutze“ si cunoscuta interpreta Corina. De asemenea, cetatenii comunei au avut posibilitatea sa urmareasca si programe artistice, unde au mai evoluat interpreti recunoscuti ai muzicii populare romanesti. Printre acestia se numara Maria Carneci, Constantin Magureanu, Ovidiu Homorodean, Maria Olaru etc. Alaturi de artistii renumiti ai muzicii populare din Romania au sustinut spectacole si numeroase ansambluri folclorice din judetul nostru. Aseara, invitatii au putut admira focuri de artificii, care au marcat si sfarsitul manifestarilor.

Ioana PAIDOS     

Anunțuri

2 răspunsuri to “Mare sarbatoare in comuna Cumpana”

  1. mihai Ionescu said

    Sarbatoare la COGEALAC
    Zilele de 28, 29 si 30 septembrie constituie pentru locuitorii comunei Cogealac prilej de mare sarbatoare. Se sarbatoreste de asemenea si ziua recoltei. Oaspeti vor fi artisti de marca ai scenei romanesti: Niculina Stoican, Victoria Vlase, Mariana Edulescu, dar si un fiu al satului CONSTANTIN BADEA, indragitul interpret de muzica dobrogeana.
    Va asteptam!

  2. Admin® said

    Vom fi acolo!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: