Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Amenda din Ungaria scoate peri albi in Constanta

Posted by admin® pe Septembrie 18, 2007

Dupa ce a primit o amenda de circulatie in Ungaria, un sofer constantean nu stie cum sa rezolve problema, deoarece bancile se sustrag efectuarii unei astfel de plati. Familia Ionescu, Cornelia si Viorel, ambii de 56 de ani, din Constanta, si-au petrecut concediul in strainatate. In urma cu doua saptamani, cand se intorceau in tara, in apropiere de orasul ungar Szeghet, au fost opriti de o patrula de politisti, care le-au aplicat o amenda pentru incalcarea regulilor de circulatie. „Era aproape ora 18.00, cand ne-au dat amenda, pentru ca, spun ei, am fi efectuat o depasire neregulamentara. Ne-au amendat cu 5.000 de forinti, aproximativ 20 de euro. Cand am vrut sa le achitam amenda au zis ca nu se poate la ei, dar ca poate fi platita la orice banca din Romania. Iar de doua saptamani, de cand am ajuns in tara, ne chinuim sa platim amenda, am ajuns pe la toate bancile mai importante, dar nu s-a putut. 

Unele spun ba ca nu asigura astfel de serviciu, ba nu recunosc contul bancar etc. Am fost chiar si la Trezorerie si la casieria Primariei, dar n-am rezolvat nimic. In cele din urma, am mers sa clarificam situatia la Politia Rutiera, dar si acolo au ridicat din umeri si nu au stiut unde sa ne indrume. Dar ni s-a comunicat, totusi, sa facem tot posibilul s-o platim, deoarece ne vor introduce intr-o baza de date la nivel european si este posibil sa nu mai putem iesi din tara”, declara disperata Cornelia Ionescu. Comisar-sef Adrian Titus Burcea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta, a declarat ca familia Ionescu trebuie sa-si plateasca amenda pentru ca odata ce au fost introdusi in baza de date nu vor mai putea iesi din tara. „Amenda trebuia platita pe teritoriul Ungariei. La granita exista un ghiseu special pentru asa ceva si nu ar fi trebuit sa-i lase la granita sa treaca fara sa plateasca amenda, insa probabil ca nu fusese introdusa in baza de date si de aceea le-a permis trecerea frontierei”, spune comisarul.

Cristina ARDELEAN

Reclame

Un răspuns to “Amenda din Ungaria scoate peri albi in Constanta”

  1. antonia said

    cum adica nu s-a putut la nicio banca? iar politia romana, cea care are rol in primul rand de protectie a cetatenilor, ridica din umeri? eu i-as fi luat de guler pe politisti: sunt platiti din banii nostri, ai tuturor, sa ne rezolve si astfel de probleme. pentru politia romana „nu stiu” se traduce de fapt prin „nu ma intereseaza”. dati-i in judecata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: