Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

„Tinimtex“, targul care nu are nici o treaba cu legislatia

Posted by admin® pe septembrie 18, 2007

Pentru o parte dintre constanteni a devenit deja o traditie din a merge cu sfintenie la astfel de targuri organizate in orasul nostru. Nu trebuie decat sa te „inarmezi“ cu putin mai multa rabdare pentru a putea sa vezi marfa expusa, si asta nu pentru ca lumea ia cu asalt targul, ci mai cu seama din cauza faptului ca expozantii se protapesc exact in usile de acces. In cursul zilei de vineri, targul a fost „vizitat“ si de inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor. Acestia au desfasurat zece actiuni de control in cadrul targului, verificand mai multe standuri cu articole de imbracaminte si incaltaminte. Controlul s-a efectuat in urma mai multor reclamatii ale clientilor referitoare la faptul ca expozantii ofera produse consumatorilor fara a avea afisate la loc vizibil si lizibil preturile, asa cum prevede legislatia in vigoare.

In urma verificarilor, inspectorii au constatat ca reclamatiile erau intemeiate, mai multi operatori economici neavand preturi pe marfa expusa. Acestia au fost sanctionati contraventional cu sume cuprinse intre 1.000 si 3.000 lei.
 

Tinimtex“ e obisnuit cu incalcarea legislatiei
Targul „Tinimtex“ nu se afla la prima abatere de acest gen. In luna februarie, la cea de-a 37-a editie a  Targului National de Imbracaminte si Incaltaminte, Garda Financiara a facut un control cu ocazia caruia au constatat ca expozantii nu folosesc casa de marcat.  Conform reprezentantilor Garzii Financiare, producatorii nu sunt obligati sa foloseasca casele de marcat daca sunt vanzari ocazionale, insa… restul trebuie sa fie dotate cu aceste aparate. La targul din sezonul trecut, circa 40% dintre expozanti trebuiau sa aiba aceste aparate, deoarece nu erau producatori. Mai mult, atat la celelalte editii ale targului, cat si la cea prezenta, clientii spun ca nu primesc nici un bon fiscal. Se pare ca firmele au gasit o scuza plauzibila pentru toate aceste neajunsuri: au venit doar sa faca rost de contracte si nu sa vanda en-detail (ceea ce nu s-a respectat de majoritatea firmelor existente la targ). De asemenea, chiar daca aveau case de marcat, vanzatorii nu bateau in casa toate produsele vandute, ci bagau banii direct in buzunar. Cert este insa faptul ca multi dintre cei veniti la targ nu s-au mai „obosit“ sa respecte legislatia, aducand astfel prejudicii statului. Incepand din 12 septembrie, timp de cinci zile, Mamaia a gazduit a 39-a editie a Targului National de Imbracaminte si Incaltaminte „Tinimtex“. Au fost prezente peste 450 de firme expozante din toata tara, care au ocupat o suprafata expozitionala de peste 11.000 de metri patrati. Organizat de „Romexpo“ si Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, in colaborare cu Federatia Patronala a Industriei Usoare (FEPAIUS), in cadrul targului au fost expuse confectii, tesaturi, tricotaje, mercerie, galanterie, pasmanterie si accesorii pentru confectii, incaltaminte, marochinarie si accesorii pentru incaltaminte si marochinarie, mijloace de etalare si ambalare si lenjerie de pat.

Ioana PAIDOS

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: