Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Secretomania, ultima moda la Tribunalul Constanta

Posted by admin® pe septembrie 14, 2007

Magistratii Tribunalului Constanta au reluat, ieri, sedintele gruparilor interlope. In sala au intrat, pe langa fratii Traian (Nica) si Mihaita (Mitu) Vasea, Serban Victor (Gogu), Marian Cristian Gheorghiu (Cristel) si Sali Usein (Usi) si Cristian Gherghisan, si patru dintre partile vatamate care au depus plangeri in instanta. Instanta a luat cunostinta de faptul ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea aparatorilor inculpatilor, care doreau stramutarea procesului. Avocatii celor sase au solicitat magistratilor evacuarea salii si audierea separata a partilor vatamate pentru fiecare din faptele retinute in rechizitoriu. Cererile acestora au fost admise de judecatorul Doina Draguinea, care a hotarat ca restul sedintei sa se desfasoare „la secret“. Singurul care s-a opus evacuarii publicului din sala a fost aparatorul partilor vatamate, care a apreciat ca publicitatea sedintei nu are cum sa dauneze bunei desfasurari a procesului.

                 

De altfel, inca de la inceputul sedintei a fost respinsa o cerere de amanare din cauza lipsei uneia dintre partile vatamate. Lista de sedinte a fost afisata in cursul dupa-amiezii, ceea ce a nemultumit o parte dintre aparatori, care au solicitat ca urmatoarele infatisari sa inceapa la ore „mai decente“.
 

Serie neagra pe strazile Constantei
Cei sase inculpati prezenti ieri in Palatul de Justitie au fost trimisi in judecata in luna martie a acestui an, fiind invinuiti de o serie de infractiuni de o violenta extrema. Tulburarea linistii publice, ultraj contra numelor moravuri, loviri si alte violente, precum si tentative de omor au fost puse in seama lor. In cele 73 de pagini ale rechizitoriului intocmit de procurori sunt amestecate doua grupari constantene, cea a „Fratilor“, condusa de Traian si Mihaita Vasea, si cea a „Spaniolului“ Cristian Gherghisan. Membrii lor au participat, in ultimii doi ani, la mai multe fapte „de vitejie“, care au speriat atat locuitorii orasului, cat si turistii sositi la… relaxare pe litoral. Membrii gruparii Vasea au fost invinuiti de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta de faptul ca, in noaptea de 17-18 noiembrie 2006, in jurul orei 21,30 – 22,00 au snopit, pur si simplu, in bataie, patru indivizi, in incinta bowling-ului „Imperial House“. Victimele altercatiei sunt Ionut Chiujdea, Ionut Vanghelici, ambii de 27 de ani, Bogdan Vera, de 25 de ani, si Stila Sarafu, de 25 de ani. Au urmat clubul „Heaven“, bowling-ul „Imperial“ si, in februarie, micul razboi din strada Atelierelor, in urma caruia Cristian Gheorghiu, zis Cristel, a ajuns in spital cu rani grave.

Adrian GEORGESCU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: