Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

„Mans Euroconstruct“ – expert in… demolari de blocuri

Posted by admin® pe Septembrie 14, 2007

In lipsa unui cadru legal specific, mansardarea blocurilor, in speta o practica ce ar putea rezolva problema lipsei de locuinte, se dovedeste a fi o afacere de milioane pentru firmele de constructii. Momiti cu acoperirea cheltuielilor pentru renovarea generala a cladirilor, proprietarii de bloc ajung sa cedeze dreptul de proprietate asupra terasei la un pret de nimic. Uniunea Asociatiei de Proprietari Constanta sfatuieste proprietarii sa deschida bine ochii atunci cand ii dau unei firme de constructii acceptul sa dispuna de terasa cladirii. Practic, despagubind asociatia de proprietari cu invocatele lucrari de reabilitare, firmele de constructii platesc nici jumatate din valoarea metrului patrat din terenul terasei, sfidand si normele legislative in vigoare. Este bine de tinut cont ca o data vazuta, mans euroconstructpe bani putini, cu drepturi depline asupra terasei, firma isi mai scoate profit si din vanzarea locuintelor supraetajate. Din dorinta de a ne vedea blocul reabilitat, fara anevoiosul efort financiar, nu facem decat sa ajutam societatile ofertante sa prospere pe spatele nostru. Belelele fac si ele corp comun cu oferta societatilor in goana dupa mansardare.

Exemplu vadit este cel al locatarilor blocului 14 de pe strada Dionisie cel Mic nr. 53 (zona Barbu de la Vrancea), ce nu numai ca au ramas, in schimbul operarii unor reparatii, fara dreptul de proprietate a terasei, dar s-au vazut si cu casele si spatiul verde din jurul blocului distruse.  
 

S.C. „Mans Euroconstruct“ S.R.L. profita din plin…
Obligandu-se a asigura o izolatie termica exterioara de 5 cm si zugravit exterior, inlocuit usa fata-spate (PVC) si montat interfon, schimbarea conductelor de apa rece si apa calda (tronson general), zugravitul scarii, montat lambriuri, gresie si faianta pe casa scarii, refacerea spatiului verde si a trotuarului, montarea de repartitoare, racordarea la gaze (fara racordarea la proprietati), schimbat cutii postale, iluminat casa scarii, copertina la intrarea in bloc, bordurare in jurul blocului, pavele la intrarea in bloc, S.C. „Mans Euroconstruct“ cere proprietarilor renuntarea la orice drept asupra terasei si a constructiei de la mansarda. Administratorul societatii, Cumita Vanghele, isi vede de altfel prea bine de afacere. In 2006, dupa un an de activitate, societatea avea mansardate trei scari din Navodari si alte cinci din Constanta, iar aproape 40 asteptau sa fie acoperite contra unei valori pe cat de paguboase pentru proprietari pe atat pe avantajoase pentru firma.
 

…si pagubeste pe masura
S.C. „Mans Euroconstruct“ S.R.L. i-a ademenit in acest an pe locatarii blocului 14 de pe strada Dionisie cel Mic nr. 53 (zona Barbu de la Vrancea) sa renunte la dreptul de proprietate asupra acoperisului in schimbul renovarii cladirii. Pe data de 1 iunie, lucrarile de reabilitare au luat startul cu aprobarea tuturor locatarilor. Desi moment de prosperitate pentru reprezentantii societatii care au obtinut dreptul de proprietate al mansardei pe mai nimic, acestia nu s-au sfiit sa-si incalce si putinele beneficii revenite locatarilor. De atunci pana in prezent administratorul societatii, Cumita Vanghele, i-a tratat pe contractanti cu bataia de joc a jecmanirii! Vanghele s-a angajat ca in maximum 80 de zile sa inceapa construirea unei mansarde. Dupa mai bine de 100 de zile… reabilitarea este inca la inceput. „S-a facut izolatia termica si au fost inlocuite usile, in rest, timp de 103 zile s-a lucrat exclusiv pentru terasa“, acuza proprietarii pagubiti de S.C. „Mans Euroconstruct“. Locuitorii de la etajul 4 au fost nevoiti sa stea timp indelungat cu peretii gauriti, iar din cauza ploilor s-au ales cu parchetul umflat, peretii udati, covoarele putrezite. Desi societatea a semnat ca „se obliga la repararea oricarei deteriorari aparute in timpul lucrarilor si din cauza lor“, locuitorii au acuzat ca au fost constransi sa puna mana sa le remedieze. Daca tot au trecut singuri la treaba, s-au ales in schimb cu o vaga promisiune… a despagubirii. Unul dintre proprietarii de la etajul IV s-a obligat contractual sa asigure societatii energie electrica si apa. Pentru ca  a binevoit intocmai pentru binele asociatiei de proprietari, sta de trei luni de zile fara lumina in casa. Catul IV s-a mai bucurat si de un alt beneficiu: geamuri termopane pe post de gratii, intrucat au fost montate fara sa mai poata fi deschise. Si spatiul verde din fata blocului, candva o frumoasa si ingrijita gradina, a devenit de trei luni de zile groapa de gunoi a muncitorilor.      
 

Dreptul de proprietate ar trebui vandut contracost!
Asigurarea lucrarilor de renovare a blocului de catre firma constructoare sfideaza cadrul legal privind modificarea constructiilor. Uniunea Asociatiei de Proprietari Constanta sfatuieste ca terasa sa fie vanduta contracost la un pret real, iar lucrarile de reabilitare a proprietatii comune sa fie executate de chiar asociatiile de proprietari in conformitate cu H.G. 400/2003, act normativ ce prevede organizarea unei licitatii cu cel putin trei firme. „Asa ar fi corect sa se actioneze. Asociatia de proprietari sa negocieze foarte bine pretul la care vand dreptul de proprietate asupra terasei, iar cu banii rezultati sa-si asigure singure, desigur, conform legii, reabilitarea proprietatii comune. Intr-un asemenea caz, asociatiile de proprietari ar putea renova eficient scara la un pret cat mai bun“, sustine seful Compartimentului Tehnic din cadrul U.A.P. Constanta, Nicolae Stan. In ambele situatii, cea a obtinerii efective a banilor sau a lucrarilor de renovare, U.A.P. Constanta insista asupra negocierii pretului, a termenului de garantie al executiilor care trebuie sa fie proportionale cu durata de viata a constructiei blocului, a reducerii consumului total de energie termica cu 30-35% ca urmare a aplicarii lucrarilor de reabilitare. Imperativele enumerate ar trebui sa fie clar stipulate in contractul incheiat intre proprietari si societatea de constructii.     

Camelia MATEI

Reclame

10 răspunsuri to “„Mans Euroconstruct“ – expert in… demolari de blocuri”

 1. Gheorghe lucia said

  MANSARDAREA PE BLOCURILE CU 4 ETAJE

  AM ANALIZAT SISTEMUL SI MODUL DE MANSARDARE IN DETALIUL CELMAI ELABORAT LUCRAND LA O FIRMA DE MANSARDARI SI TERMOIZOLARI , CONSTRUCTORII AU TOATA BUNA VOINTA DE A CLADI CEVA CU CARE SA SE FALEASCA , CONSTRUCTIILE SUNT O CARTE DE VIZITA PENTRU CONSTRUCTORI , TINAND SEAMA SI DE FAPTUL CA MULTI NEPRICEPUTI ISI DAU CU PAREREA SI AFIRMA CEEA CE VOR S-AU LUCRURI NEFONDATE NEAVAND CUNOSTINTE DE SPECIALITATE , NU IL CUNOSC PE ACEST DOMN VANGHELIE , TINAND CONT CA EXISTA SI O CONCURENTA INTRE FIRME ARUNCAND CU SAGETII UNII IN CEILALTI PENTRU A SE MENTINE PE PIATA IMOBILIARA (FIINDCA ACELE MANSARDE SE VOR VINDE PENTRU RECUPERAREA BANILOR INVESTITI)SI A CONSTRUCTIILOR.ACESTUI DOMN MAI SUS MENTIONAT I-SE INUMARA ZILELE DE CONSTRUCTIE , A RIDICA UN ZID NU SUNT NECESARE ASTFEL DE CALCULE , ZIDUL SI CONSTRUCTIA TREBUIE BINE CLADITA CA ,SA NU FOLOSIM EXEMPLE DIN MASMEDIA „PUTEREA VANTULUI A DARAMAT ZIDUL”,ACEL ZID TRBUIE PRINS DE STALPI SI BAZA DE REZISTENTA FIINDCA NU SE CONSTRUIESC CASE DIN CHIRPICI CU PAIE ,CULMEA SE SESIZEAZA PRESA ,DAR ORGANELE COMPETENTE NU.INCERCARI SA ADUNATII MAI MULTE INFORMATII CU PRIVIRE LA MANSARDARE SI DE LA MAI MULTE PERSOANE POZITIVE SI NEGATIVE.TERASA BLOCULUI TREBUIE CURATATA PENTRU A PUTEA CONSTRUI , CRED CA ACEASTA OPERATIUNE ESTE CEA MAI BENEFICA S-A INTREBAT CINEVA CE SE AFLA IN STRATUL GROS AL TERASEI, CATII SACII DE MOLUZ PUSI CA UMPLUTURA PENTRU NIVELAREA SUPRAFETEI? EI BINE MAI SUNT SI ALTE SURPRIZE URATE ALE BLOCURILOR, CONSIDER CA TERMOIZOLAREA SI HIDROIZOLAREA, MANSARDAREA AJUTA BLOCUL NU IL DISTRUG,ACEL BLOC SUFERA O RECONSOLIDARE DACA ESTE CAZUL .DACA RAMAN CUM SUNT CU CULORILE ACELEA STRANI SUNT MAI OK. PENTRU CINE? NU CRED CA CINEVA AR DORI SA ISI PETREACA VIATA INTRUN LOC SINISTRU , CU PERETII DEPLORABILI CU EGRASIE, MUCEGAI SI ALTE MIROSURI S-AU ETC. AM INTALNIT FOARTE MULTE SITUATII DE BLOCURI DEPLORABILE DAR IN FINAL DUPA MANSARDARE SI TERMOIZOLARE , ARATAU SUPER.SI INCA CEVA CAND ZUGRAVITI ACASA VA APUCATI SA ZUGRAVITI PERETII SI APOI FACETI TAVANUL?CUM PROTEJATI PERETII VOPSITI PROASPAT DE PICATURILE CARE VOR CADEA DE PE TAVAN? GANDITI VA ROG SI CERCETATI NU MAI FITI ASPRI SI DURI, PROFESIA DVS. ESTE DE REPORTER S-AU TOTAL DIFERITA LASATII PE CEI DE SPECIALITATE SA CONSUME IDEEA CU MANSARDAREA , VORBELE GRELE SE STERG GREU SI RAMAN MULT TIMP, INCERCATI SA GASITI O ALTA MODALITATE DE EXPRIMARE. MULTUMESC PENTRU RABDAREA CU CARE ATI CITIT ACESTE CATEVA RINDURI.

 2. Admin® said

  Pledoaria dvs. ne face sa credem ca lucrati in domeniu, deci stiti despre ce vorbim.
  Aici am adus in discutie un fapt care ne-a fost semnalat de locatarii unui imobil care a trecut (si trece) „prin mana” unei astfel de firme. Nu vorbim aici despre o societate care-si face treaba si care respecta termenele contractuale stabilite. Vorbim despre „Euroconstruct”, firma acuzata ca, in ciuda actelor si stampilelor, isi vede doar propriul interes. Acuzata pe buna dreptate, am spune noi.

 3. VALENTINA said

  ROMANUL GASESTE MOTIV LA ORICE LUCRU , BUN SAU RAU,. NU NE RAMANE DECAT SA TRAIM IN MIZERIE, FARA REABILITARE TERMICA, FARA INSTALATII SCHIMBATE , IN MIROSURI INBIETOARE ETC. PROPRIETARII NU AU , REPET , NU AU BANII NECESARI EFECTUARII ACESTOR LUCRARI. DACA ‘MOCA’ NU NE CONVINE CA NE E FRICA CA SE INBOGATESTE VANGHELE , SA TRAIM ASA, IN NESIMTIRE. STITI CA PROPRIETARII NU VOR SA IASA NICI MACAR LA CURATENIA DE PRIMAVARA? ASA CA MAI BINE FITI FFFF OBIECTIVI SI GANDITIVA LA FATA ORASULUI , LA OAMENII SARACI CARE TREC PESTE IARNA CU SUBVENTII SI PUII LU MAZARE SI AJUTATI-NE CU IDEI BUNE , SFATURI ETC
  AM O VECINA LA ET 4 CARE NU SI-A VOPSIT TAMPLARIA DE CAND SA MUTAT 83′ E VAI DE EA SI NICI MANSARDARE NU VREA; DE UNDE SA PLATEASCA ACEA FAMILIE BANII NECESARI PENTRU TOATE LUCRARILE NECESARE? CUM SA SE PROCEDEZE? POATE AVETI IDEI.
  VA MULTUMESC SI EVENTUAL ASTEPT IDEI SI RECOMANDARI PE E-MAIL

 4. tiba mihaela said

  EU AM CUMPARAT O MANSARDA DE LA MANS EUROCONSTRUCT ,TRATAND DIRECT CU IANCU PANCA.
  ACTELE NOTARIALE S-AU SEMNAT DUPA 2 LUNI DE LA ACORDUL PRESTABILIT CARE AR FI TREBUIT SA FIE 20 SEPTEMBRIE 2007.LA ORA ACTUALA APRILIE 2008 ,MA GASESC IN IMPOSIBILITATEA DE A OCUPA MANSARDA PENTRU MOTIVUL CA NU AM APA TRASA.CURENTUL ,AM REUSIT SA-L AM LA SFARSITUL LUI IANUARIE.DIN MULTELE COMENTARII PE CARE LE-AM CITIT MAI SUS,SI IN ALTE COTIDIANE IMI DAU SEAMA CA CINE LE FACE ,NU STIU DESPRE CE VORBESC.EU AM PLATIT 43500 E,O GRAMADA DE BANI IN TELEFOANE ,NERVI,NOPTI NEDORMITE PENTRU CA APOI SA CITESC COMENTARIILE FACUTE DE PANCA DIN CARE REIESE CA TOTI SUNT NEBUNI,NIMENI NU ARE DREPTATE,TOATE SUNT BARFE.MANSARDA DESPRE CARE VORBESC SE AFLA LA FD10,DOVADA ESTE ACOLO.PLATESC O BANCA ,CALDURA A TREBUIT SA O PLATESC CHIAR DACA NU SE POATE LOCUI.SI CATI ALTII SE AFLA IN SITUATIA MEA.SUNT 43500E INVESTITI IN CE?

 5. sandi said

  cine este persoana de la societate care se ocupa de lucrari?sunt persoane cu varsta cuprinsa intre 18-25,experienta zero.ce incredere se poate avea intr-o astfel de societate?

 6. Apshinte said

  oameni buni, manseuroconstruct sunt niste tepari de prima clasa. pe langa faptul ca nu iti dau nici un act referitor la constructie, sunt si foarte mincinosi. uns fat practic este sa nu va cumparati mansarde si nici sa lasati pe altii sa le constuiasca pentru ca este o mare teapa!!!!!!!!!! Ganditiva cum un ospatar a ajuns sa faca mansarde. Rugaminte pentru toti care au fost inselati de MANSEUROCONSTRUCT| PLANGERE PENALA pentru inselatorie. Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra patrimoniului (privat sau public), prevazute in t. III, art. 215, C. pen., partea speciala si consta in inducerea in eroare a unei persoane,
  prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un fals material injust si daca s-a pricinuit o paguba. Nu mai stati degeaba……………… apropo credite cu adeverinte false la CEC BANK va zice ceva?

 7. credulul said

  Nu cred ca Vanghele este asa rau cum ziceti… iar chestia cu adeverintele false… hai cu o dovada. Cine nu construieste, nu stie cat de ai dracului sunt cei de la etajul 4. Si cum vor ei, dupa ce le-a plouat in casa o viata, sa le repare ”prostul” ala de-a venit sa faca mansarda… Sa fim seriosi…Vorba aia: Cine se simte nepatat, sa arunce piatra!

 8. incredulul said

  nimeni a spus ca vanghele este om rau,dar cand la mijloc sunt chestii legate de bani toti devin …..rai?cei de la al 4 lea etaj sunt ai dracului,dar ai fost sa vezi ce se intampla cu adevarat?parerea mea este ca aici trebuie sa scrie cine cunoaste strea lucrurilor si nu din auzite,ar fi mai bine.

 9. MARCEL said

  FIRMA ACEASTA NU RESPECTA HOTARARE DE CONSILIU 404 CU PRIVIRE LA MANSARDAREA BLOCURILOR! DAR SUNT MULTI CARE NU STIU ACEST LUCRU SI DE ACEE PERMIT MANSARDAREA. LA MINE NU S-A CONSTRUIT MANSARDA PENTRU CA NU RESPECTAU LEGEA SI SI-AU LUAT SI AMENZI DE LA INSPECTORII PRIMARIEI IAR DACA CONTINUAU VENEA SI INSPECTIA IN CONSTRUCTII. DACA VRETI DETALII…CERETI!

 10. Nu sa ma abtin de la a comenta. excepțional de bine scris!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: