Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

„Da, Sulfina este proasta“!

Posted by admin® pe septembrie 14, 2007

Cu mai bine de un an in urma, primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a criticat-o dur pe fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu, pentru acuzele gratuite lansate de la Bucuresti la adresa administratiei publice din Constanta si sesizarea inaintata catre Departamentul National Anticoruptie, privind instrainarea unor sectoare de plaja care ar face parte din domeniul public inalienabil al statului. „Ministra Mediului este o proasta! Nu vedeti ca a distrus turismul, ne-a oprit soseaua de coasta si acum nu a mai gasit alta solutie decat sa ma reclame la D.N.A.?”, a declarat Radu Mazare la acea vreme. Epitetul la adresa sa a ajuns si la urechile ministeriabile ale Sulfinei, care l-a dat in judecata pe edil pentru calomnie.Cum ieri a avut loc audierea martorilor in procesul intentat primarului, presedintele Asociatiei pentru promovarea si dezvoltarea turismului – regiunea de sud-est, Corina Martin, citata ca martor, a declarat in fata instantei ca subscrie parerii primarului conform careia fosta… ministra a Mediului este „proasta“. In sustinerea declaratiei sale, martora a amintit de distrugerea turismului pe litoral, unul dintre motive fiind respingerea mai multor proiecte, printre care cel care vizeaza soseaua de coasta.

                   
Reactie dura
Intorcandu-ne in timp, precizam ca primarul Constantei a prezentat presei locale o serie de documente, semnate inclusiv de reprezentantii Directiei Apelor „Dobrogea-Litoral“, inainte de 2000, in baza carora municipalitatea a concesionat terenuri agentilor economici, prin licitatie publica sau vanzare directa, in conformitate cu legislatia. Radu Mazare a declarat ca nu va raspunde in niciun fel noilor atacuri ale ministresei. „Ce sa mai fac actiuni in instanta?! Sulfina Barbu n-a verificat documentele si e o proasta!”. Reactia dura a primarului Constantei, Radu Mazare, a venit dupa ce Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (cum se numea la vremea respectiva) a sesizat procurorii anticoruptie in legatura cu vanzarea catre persoane private a 23.000 de metri patrati de plaja din zona Cazinoului din Mamaia, de catre autoritatile locale. „Nu stiu cum a fost posibila o astfel de tranzactie. Speram sa ne spuna Departamentul National Anticoruptie“, a declarat, la randul sau, ministrul Mediului. Bucata de plaja la care fac referire reprezentantii ministerului este, conform afirmatiilor primarului Radu Mazare, plaja aferenta amenajarii pasarelei pietonale si portului turistic care urma a fi construite in Mamaia, proiect sistat de ministrul Sulfina Barbu. „S-a facut o translatare de teren pentru ca noi sa putem demara investitia”, a declarat la acea vreme directorul Directiei Patrimoniu din cadrul Primariei, Ramona Dospinescu, la randul ei citata ca martor in dosar. La finalul conferintei, Radu Mazare a declarat ca nu intentioneaza sa-i cheme in instanta pe reprezentantii M.M.G.A. pentru gravele acuze pe care i le-au adus: „M-am saturat de prostii astia. Ce sa mai fac actiuni in instanta?!“. In schimb, a facut Sulfina Barbu, fostul ministru al Mediului.
 

De la DEX zicere
Daca fosta guvernanta si-ar fi aruncat, macar din curiozitate, ochii prin DEX (pentru neavizati – Dictionarul Explicativ al limbii romane), cu siguranta s-ar fi gandit de doua ori (cel putin) inainte de a deschide proces impotriva primarului. Ca Sulfina Barbu este proasta ne-am lamurit deja, si nu pentru ca asa spune Radu Mazare. In fond, este liber sa-si exprime parerea proprie si personala. Dar, sa constatam ca are aceasta „calitate“ de doua ori este totusi prea mult, iar argumentatia in favoarea afirmatiei cu dubla prostie ministeriala o ofera nimeni altul decat DEX. Proasta = Nefavorabila. Daca stai si te gandesti ca a stopat lucrarile pentru soseaua de coasta, „ajutand“ astfel la pierderea sumei de 6 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, suma din care se putea finaliza un proiect aducator de beneficii, se poate spune ca Sulfina este nefavorabila constantenilor. De pe urma proiectului ar fi avut de castigat: turismul, turistii, atat cei de pe meleaguri mioritice, cat si cei de peste hotare, si, nu in ultimul rand, constantenii. Proasta = Daunatoare. Cum sa o gratuleze altcumva constantenii pe Sulfina Mediului, cand, perseverand in… prostie, se dovedeste a fi daunatoare intereselor lor? Dupa ce a avut nefavorabila „inspiratie“ de a bloca proiectul soselei de coasta, si-a luat drept aliate broastele de pe lacul Siutghiol, cele care ar fi fost deranjate de oraselul lacustru si teleschiul pe care administratia locala voia sa le construiasca aici pentru a dezvolta turismul de litoral. Precum se vede, stam si ne intrebam ce a calomniat-o mai tare pe Sulfina: faptul ca este nefavorabila sau daunatoare? Asteptam cu interes cand o sa fie chemat la bara instantei insusi DEX-ul, nu de altceva, da’ a cam inceput sa fie… penal!

Alice HIRSCH

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: