Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Politia Transporturi asteapta lovitura I.G.P.R.

Posted by admin® pe Septembrie 13, 2007

Dupa „beleaua” D.N.A. care l-a lovit pe comisarul-sef Ioan Bucur, seful Sectiei Regionale a Politiei Transporturi Constanta, institutia va fi lovita de un control al Inspectoratului General al Politiei Romane. Desi se anunta a fi un… simplu control de fond, menit sa-i ia la bani marunti activitatea institutiei, in conditiile actuale, repercusiunile „undei de soc” se anunta a fi dezastruoase. Pana in prezent, presa locala a semnalat, in numeroase randuri, abuzurile si manglele facute la nivelul institutiei de chiar oameni asezati in topul ierarhic. Anumitor politisti li se duse de mult vestea, pana la centru (n.n. – a se citi I.G.P.R.), ca prea lucrau mana in mana cu infractorii, ca au firme, ca tergiverseaza solutionarea unor lucrari sau ca le „rezolva” cu A.N. (autor necunoscut) dupa ce au facut sfortari uriase sa nu prinda faptasii, evident contra unui avantaj material. 

                    

Abuzurile conducerii au fost semnalate de catre angajatii de la Politia Transporturi, prin glasul sindicatului. Astfel, de-a lungul ultimei perioade, la interval de cateva luni, la Constanta mai cadea cate o ancheta „intempestiva” a corpului de control… anuntata insa cu ceva vreme inainte. Cu toate semnalele de alarma care au fost trase si chiar daca informatiile erau valide, de fiecare data, dupa ce se tragea linie, rezultatele erau mirobolant de roz.
 

Decaderea i s-a tras din ziare
Bulgarele de zapada al avalansei a fost provocat in urma cu peste trei saptamani, cand in ziarul „Academia Catavencu” a aparut un articol referitor la posibile fapte de coruptie in care era implicat comisarul Adrian Feraru, seful Biroului de Siguranta Publica din cadrul Politiei Port Constanta. Comisarul Adrian Feraru ii propunea reprezentantei unei firme de transporturi din Bucuresti sa colaboreze cu o societate condusa prin intermediul unui interpus de catre loctiitorul sefului Biroului Politiei Rutiere Constanta, in schimbul solutionarii unui furt. Ca urmare a acestor dezvaluiri, scaunul comisarului Feraru s-a rasturnat, el a fost judecat de Comisia de Disciplina a Comisiei de Disciplina din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi, care a dispus trecerea pe o functie inferioara celei pe care o detinea. O comisie de la Bucuresti a verificat daca Politia Transporturi Constanta a  actionat corespunzator in acest caz. In ziua in care Feraru „era condamnat” de comisia de disciplina sa fie trecut pe o functie inferioara, el i-a ajutat pe politistii de la Directia Generala Anticoruptie sa-i organizeze un flagrant sefului sau, comisarul Ioan Bucur. Pentru 1.000 de euro, seful Sectiei Regionale de Politie Transporturi Constanta ii promisese lui  Feraru ca-i va obtine o sanctiune mai usoara. Ca urmare a actiunii D.G.A., Ioan Bucur a fost pus la dispozitia inspectoratului, iar pana la solutionarea dosarului de catre procurori el nu mai are atributii de ordin profesional si nici de decizie. Daca, in urma anchetei Bucur va fi gasit vinovat, va fi destituit din Politie.
 

Ultimul control – in urma cu o luna
„Controlul care incepe aceasta saptamana la Politia Transporturi Constanta a fost dispus de catre conducerea I.G.P.R. imediat dupa aparitia in presa a articolelor privind suspiciunile de coruptie ale comisarului Adrian Feraru. Unele dintre verificarile anterioare care au avut loc la Politia Transporturi se refereau la sesizari de ordin profesional, efectuate de Sindicatul Politistilor la adresa comisarului Bucur si a altor doua persoane din institutie”, a declarat Sarmizia Fetcu, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. Astfel, la acest nou control al ofiterilor din cadrul Directiei de Inspectie Interna a I.G.P.R., care va fi demarat in cursul zilei de azi, va participa si un reprezentant al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, pentru a veghea ca nu cumva sa fie comise abuzuri. Mentionam ca sesizarea sindicalistilor care a declansat controlul din august a vizat aspecte privind managementul defectuos al comisarului-sef Ioan Bucur, atat din punctul de vedere al imixtiunii acestuia in lucrarile penale repartizate subalternilor, cat si al modului de aplicare a sanctiunilor disciplinare politistilor. Sindicalistii au sesizat si modalitatea de transfer a politistilor practicata de Bucur, fara a se respecta dispozitiile legale in acest sens. Sindicalistii spun ca controlul care a avut loc in august a fost un „simulacru, intrucat verificarile nu au vizat aspectele semnalate, ba dimpotriva au vizat timorarea politistilor care au avut curajul sa depuna sesizari impotriva conducerii, astfel incat alta data sa nu mai aiba curajul sa semnaleze neregulile din sistem.

Cristina ARDELEAN

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: