Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Penitenciarul Poarta Alba nu participa la protestele nationale

Posted by admin® pe septembrie 13, 2007

Mai mult de 150 de persoane, angajati ai mai multor penitenciare romanesti, au participat, ieri, la un miting de protest in fata Ministerului Justitiei, solicitand rezolvarea unor probleme care impiedica desfasurarea normala a activitatii in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (A.N.P.). Dintre acestea, cea mai importanta se refera la lipsa acuta a personalului in majoritatea sectoarelor din A.N.P. Alte probleme sunt neplata orelor suplimentare prestate de angajati, neachitarea contravalorii echipamentului pe 2006, precum si nedistribuirea echipamentului pe 2007, neconsultarea organizatiilor sindicale reprezentative ale functionarilor publici cu statut special la elaborarea, conform legii, a actelor normative in domeniu. Manifestantii au protestat, de asemenea, impotriva a ceea ce considera „imixtiuni grave in activitatea sindicatelor“ din partea conducerii unitatilor, denuntand, in acelasi timp, actiunile de intimidare si presiunile manifestate asupra liderilor sindicali din partea unor directori.

                    

Alte cerinte se refera la  neachitarea contravalorii primelor de vacanta pe anii 2004, 2005, 2006 precum si a sporului TBC, anularea ordinului ministrului Justitiei 1358/2007, fluturasii de salariu precum, uniformizarea acordarii sporurilor, dar si la numirea fara concurs a unor magistrati in functii de conducere. Salariatii din Administratia Nationala a Penitenciarelor au scandat, in fata Ministerului Justitiei, obisnuitele lozinci „Hotii! Hotii!“, „Rusine sa va fie!“ si „Jos nepotismul!“. 
 

„Negocieri de pace“ cu ministrul Chiuariu
Discutiile intre liderul Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (F.S.A.N.P.), Eduard Lucaci, si ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, s-au terminat in jurul orei 13,00. La iesirea din minister, reprezentantul „gardienilor“ s-a adresat manifestantilor, spunand ca a obtinut… promisiunea ministrului ca problemele lor vor fi rezolvate cat mai curand. Din punctul de vedere al mai-marelui peste Justitie, lipsa de personal, una dintre cele mai grave deficiente ale sistemului de penitenciare, va fi curand eliminata prin organizarea unor concursuri. Similar, problema primelor neplatite in ultimii trei-patru ani va fi rezolvata la prima rectificare bugetara. Si alte cerinte si-au gasit solutii – e adevarat, teoretice – in numai doua ore, cat au durat „convorbirile de pace“ intre parti. Desi problemele ridicate de angajatii F.S.A.N.P. sunt comune tuturor unitatilor romanesti din cadrul A.N.P., Penitenciarul de Maxima Siguranta Poarta Alba (Constanta) nu a fost prezent la manifestarea de protest. „Avem aceleasi probleme ca si colegii nostri din celelalte penitenciare. Deocamdata asteptam un raspuns pe linie sindicala“, a declarat Gabriel Botezan, purtator de cuvant al penitenciarului constantean. Angajatii acestuia sunt afiliati la Sindicatul National al Lucratorilor din Penitenciare (S.N.L.P.), organizatie care nu a recunoscut si nu a participat la actiunea colegilor din F.S.A.N.P.

Adrian GEORGESCU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: