Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Taximetristii – haituiti de prefectura Constantei

Posted by admin® pe Septembrie 11, 2007

Reprezentantii Prefecturii Constantei au procesat Legea taximetriei dupa capul ei. Desi putea interveni cu ordine de verificare doar in cazul operatorilor de taxi cu masini inchiriate, zilele trecute, Prefectura a trimis tuturor primariilor din judet o adresa oficiala prin care nu numai ca si-a depasit competentele, dar a si rastalmacit litera noii Legi a taximetriei. Potrivit sefului Camerei Taximetristilor Constanta, Lica Neagu, zapisul trimis de Prefectura solicita edililor sa-i ia la verificat, pana pe data de 6 septembrie a.c., pe toti operatorii taxi cu masini mai vechi de 5 ani si sa le interzica activitatea, cu toate ca taximetristii in regim particular nu se supun acestui ordin, ci numai cei in regim de inchiriere. Urmarea! Primaria Eforie, in urma adresei oficiale, a actionat in consecinta. Vineri, din cele 40 de taximetre, 25 au fost scoase din circulatie pentru ca erau mai vechi de 5 ani. 

Reprezentantii Camerei Taximetristilor Constanta, luand act de cele intamplate, s-a intrunit ieri la sediul primariei Eforie cu edilul localitatii, Ovidiu Brailoiu, pentru a sustine cauza taximetristilor. La fata locului, lucrurile au luat o turnura neasteptata!
 

Se va ajunge in instanta
Intalnirea de ieri dintre reprezentantii taximetristilor si edilul localitatii Eforie a rezolvat mai intai masura abuziva a prefectului de Constanta privind sistarea activitatii tuturor operatorilor taxi cu masini mai vechi de 5 ani. Cei in regim particular vor putea circula nestingheriti, conform legii si impotriva vointei aberante a Prefecturii, pana pe 1 ianuarie 2008! Tot potrivit legislatiei, daca vor mai dori sa-si continue activitatea, ei sunt datori sa depuna pana la 1 decembrie 2007, la Primaria Eforie, documentele necesare privind autorizarea. In cadrul discutiilor autorizarea a devenit un subpunct destul de controversat, ce a scos la iveala proasta gestionare a vechii conduceri din cadrul Primariei Eforie. Cu toate ca taximetristii au licenta de transport pe 5 ani, de ani buni primesc de la edil autorizatie anuala, si nu tot pe cinci ani, asa cum este normal. Taximetrele cu o vechime de pana in 5 ani, care au primit, in 2004, certificarea din partea primariilor, vor putea sa-si desfasoare activitatea fara grija pana in 2009, chiar daca la 1 ianuarie 2008 vor depasi termenul limita de 5 ani. O lege contradictorie de care nu se pot bucura si taximetristii din Eforie, autorizati de ani buni anual. De vina este vechiul consiliu local, ce nu a aprobat o hotarare prin care sa prevada, ca si celelalte consilii locale din judet, certificarea taximetristilor pe 5 ani. Pentru ca autorizarea s-a facut anual, ea ii nedreptateste acum pe operatorii taxi din Eforie. Lica Neagu, seful Camerei Taximetristilor Constanta, este decis sa ajunga in instanta pentru a rezolva problema taximetristilor. „Pentru masinile care au din 2004 licenta de transport pe 5 ani vom cauta prin instanta sa le echivalam licenta cu autorizatia primita anual din cauza fostei conduceri deficitare a primariei Eforie“, a precizat Lica Neagu, hotarat sa-i ajute pe acei operatori taxi din Eforie care pot circula conform legii si dupa 1 ianuarie 2008.   

Camelia MATEI

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: