Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Proxeneti internationali pe rolul Curtii de Apel

Posted by admin® pe septembrie 11, 2007

In fata judecatorilor Curtii de Apel Constanta s-au infatisat mai multe persoane acuzate de fapte incriminate de articolul 12 din Legea 678/2001, referitoare la traficul de fiinte umane. In dosar se afla nume deja cunoscute autoritatilor de la malul marii: Virgil Sisu, Chemal Devris, Suliman Ager, Saban Saban, Cosmin Bogdan Dragan, Simona Banu, Gabriela Banu, Gheorghe Iordan. Magistratii au fixat un nou termen in dosar, pentru data de 2 octombrie. Potrivit procurorilor constanteni, invinuitii fac parte dintr-un grup de criminalitate organizata, mai exact dintr-o retea care se ocupa cu traficul international de persoane si proxenetism. Conform rechizitoriului, respectivii au intermediat plecarea in tarile Europei de vest a unui numar de 28 de tinere, in vederea practicarii celei mai vechi meserii. Cele mai vizate „piete de desfacere“ pentru… talentele romancelor erau Spania, Olanda si Germania. In acelasi dosar a fost prins si un membru al Baroului Bucuresti, avocatul Virgil Sisu, care a fost acuzat de savarsirea infractiunii de favorizare a infractorilor.

Procurorii au sustinut ca, incercand sa-si scoata la liman clientii acuzati de proxenetism si trafic de persoane, i-ar fi invatat pe acestia sa denatureze adevarul in sala de judecata si sa-si modifice declaratiile astfel incat sa fie dezvinovatiti. Totul a iesit la iveala cand insasi inculpatii, incurcati in minciuni si declaratii care se contraziceau, si-au parat aparatorul. Conform rechizitoriului, reteaua era bine organizata, fiecare dintre componentii ei avand un rol bine determinat. Astfel, Iordan Gheorghe se ocupa cu obtinerea in regim de urgenta a pasapoartelor necesare, in timp e Gabriela Dinu era responsabila cu manichiura, pedichiura, machiajul si in general cu transformarea tinerelor in femei atragatoare. Una dintre prostituatele care au ajuns in tarile dezvoltate ale Europei, Simona Banu, nu si-a recunoscut „meseria“, astfel ca procurorii au acuzat-o de complicitate cu suspectii si marturie mincinoasa. In luna decembrie 2006, judecatorii Tribunalului Constanta au dispus restituirea catre procurori a dosarului instrumentat de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.) Constanta, din motivul ca, pe parcursul urmarii penale, inculpatii si partile vatamate nu au beneficiat de aparare conform prevederilor legale. Cu aceeasi ocazie, magistratii au dispus inlocuirea masurii de arest a inculpatilor cu interdictia parasirii tarii.

 Adrian GEORGESCU

Reclame

2 răspunsuri to “Proxeneti internationali pe rolul Curtii de Apel”

 1. pralea adrian said

  Referitor la unul dintre cei care apar in articolul dvs. Iordan Gheorghe va pot demonstra cu acte cum, beneficiind de ajutorul instantelor constantene, se ocupa cu extorcare de fonduri de la persoane fizice.Sunt una din victimele acestui individ.
  va explic pe scurt metoda utilizata: produce in instante acte false, in baza carora solicita daune fabuloase.instantele constantene nu iau in considerare solicitarile celor incriminati de a verifica autenticitatea actelor si-i acorda lui Iordan sumele cerute.Apoi este cercetat penal pentru infractiunea de uz de fals(nu se depun diligente pentru descoperirea celui care a produs falsul) si in final este achitat pe motiv ca..desi a produs in instante documente false nu cunoscut faptul ca sunt false.Nu este un caz singular…in acest mod eu am platit pana acum peste 200 milioane lei si desi s-a constatat ca actele in baza carora am platit au fost false,instantele mi-au respins orice cerere de recuperare a pagubelor respective.Daca sunteti interesati va stau la dispozitie cu toate actele necesare.
  Cu stima
  Adrian Pralea

 2. Sinan said

  Articolul de mai sus este la modul senzational. Pe avocatul Virgil Şişu l-am cunoscut în 1997 când mi-a aplicat o condamnare. In penitenciar se vorbea ca judecatorul Şişu nu poate fi influentat de politie si parchet si detinutii se bucurau sa nimereasca la el. A fost avocat in clanul Memet Şolo din Mangalia si la Curtea Constanta a obtinut anularea dosarului pentru ca declaratiile prostituatelor erau luate de organe cu amenintari. In final acuzatia nu a mai putut fi sustinuta. Cele doua dosare sunt facute de acelasi procuror. Acesta nu a vazut bine ca i s-a dat peste nas cu primul dosar şi il acuza pe avocat ca le-a invatat pe doua prostituate din Independenta sa faca declaratii mincinoase. Avocatul sustine ca si de aceasta data organele le-au influentat prin constrangere. Cauza este din 2004, avocatul este un mare meserias in penal si probabil ii va da iar peste nas procurorului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: