Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Chiuariu – facut Posta de P.I.N.

Posted by admin® pe septembrie 11, 2007

de Antonia MAER

Degeaba ne straduim sa ne facem imagine in lume, promovand turismul, „frumusetile patriei“ (a se citi „zanele“ adolescente, care umplu cluburile in cautare de straini cu bani) sau oportunitatile de afaceri. Imaginea e deja facuta. Ne-a ramas reputatia de tigani halitori de lebede, muncitori ilegali gen mexicanii pe care-i vezi la televizor ca trec ilegal granita cu S.U.A., hoti din buzunare si tepari. Si ca si cum nu ar fi de ajuns imaginea cimentata de la 1989 incoace, mai apare si cate un scandal de se mira o Europa intreaga si ajung sa-si faca cruce si protestantii… De exemplu, unde s-a mai pomenit ambasada sa dea viza pe spagi sau ministru de Justitie cercetat de procurori? La noi!!! Suntem asa de corupti ca i-am corupt si pe britanici sa dea vize fara intrunirea conditiilor, insa asta e poveste veche. Acum, de actualitate sunt acuzele liderului P.I.N., Cozmin Gusa, la adresa lui Tudor Chiuariu, tangaul ministru al Justitiei. Nu ai zice ca indeplineste criteriile de competenta pentru a fi numit in fruntea Justitiei romanesti.

Probabil nici nu le intruneste, insa, daca este sa ne luam dupa Gusa, are alte calitati. Una dintre acestea ar fi sa se lase servil manevrat de „grupurile de interese“, insa nu cele acuzate de presedintele Basescu, ba… dimpotriva: cele pediste-liberale. Este vorba despre un aviz dat de Chiuariu prin care Posta Romana, primeste „binecuvantarea“ de a scoate din domeniul public al statului in cel privat o cladire cu terenul aferent, situate in buricul Bucurestiului. Imobilul a fost folosit de Posta pentru o asociere intr-o firma. Beneficiarul acestei ilegalitati este un grup de companii, controlate de Sorin Creteanu, care, printre altele, face parte din grupul Baneasa-Popoviciu, fiind in acelasi timp partener cu Adriean Videanu, spune Cozmin Gusa. Problema o constituite atat scoaterea terenului din domeniul public al statului – o chestiune mai mult imorala decat ilegala, atata vreme cat s-a facut cu toate avizele posibile – care devine insa de-a dreptul ilegala cand Posta se alege, in urma acestei asocieri, doar cu cateva actiuni, evaluate la 4-5 milioane de euro. Asta, in vreme ce terenul si imobilul sunt evaluate la aproximativ 100 de milioane de euro. Iata amploarea cardasiei in care s-a bagat Chiuariu. Tinand cont de miza, firesc ar fi sa ne intrebam si ce cota din afacere s-a incasat pentru un simplu aviz. Undeva trebuie sa fie o fapta de coruptie, din moment ce de caz se ocupa D.N.A., nu?

Si, din nou, spre stupoarea mamei Europe, scoatem o stire de umplut buletinele internationale! Ministru de Justitie, cercetat pentru coruptie. Cred ca la „faza“ asta i-am luat de mult pe albanezi, acestia ramanand sub noi, doar intr-un top al saraciei! Fata cu acuzele lui Gusa, Chiuariu a inceput cu prima faza: negarea, nu este adevarat. O asteptam pe a doua: tentativa de intimidare a celor care-l pun la zid, eventual doua-trei interviuri platite, in care lacrimeaza ca se fac presiuni asupra lui si asa a aparut defaimatoarea stire. Ulterior, cine stie daca pe fir nu se va baga vreun politician, care sa-i acorde girul sau de incredere, iar daca mangla nu va fi repede musamalizata, Chiuariu va ajunge in stadiul final: ori i se cere demisia si si-o da, ori nu si-o da, ca Monica Macovei, si asteapta sa fie schimbat cu rusine cand va bate ceasul… Oricum, Chiuariu facuse deja o mutare: afland probabil despre dosar, incercase sa-l „casapeasca“ pe procurorul care se ocupa de caz, schimbandu-l, numai ca s-a lovit de indaratnicia lui Morar, prea bine infipt pe pozitie ca sa tolereze o atare initiativa, luata fara a fi consultat. Poate daca ar fi fost consultat, tarasenia nu ar mai fi iesit la iveala prin glasul lui Gusa. Ca o ultima remarca, mangla cu Posta fusese inceputa inca de pe vremea Monicai Macovei, insa a fost continuata, in mod suspect, de Chiuariu. Sa ne prefacem ca nu ne vine sa credem ca acesta e un semn ca nimic nu se schimba, ci doar se transforma?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: