Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

„Apel” pentru criminal: Intreaga viata dupa gratii

Posted by admin® pe Septembrie 5, 2007

Curtea de Apel Constanta a respins, ieri, apelul formulat de Remus Stefan Chiper, prin care acesta ataca decizia prin care a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru o serie de crime. La infatisarea din data de 13 iunie, procurorii au cerut pedeapsa maxima prevazuta de Codul Penal roman pentru barbat, aceasta intrunind si acordul familiilor victimelor, cat si al judecatorilor, care au aprobat pozitiv cererea. De altfel, sarcina magistratilor a fost usurata chiar de inculpat, care si-a recunoscut faptele de care a fost invinovatit, astfel ca nu se mai punea decat problema cuantumului pedepsei. In afara detentiei de viata, a fost instituit asigurator pe bunurile mobile si imobile ale criminalului. Este vorba de sase (!) autoturisme aflate in proprietatea acestuia si de un imobil din Eforie Sud.

Masura a fost luata in vederea asigurarii platii catre familiile victimelor a sumelor dispuse de instanta. Astfel, Melania si Virgil Barbulescu, parintii ultimei victime, Claudiu Barbulescu, ucisa prin otravire cu Furadan, au de primit fiecare cate 35.000 lei, cu titlul de daune morale, familia urmand sa primeasca, in plus, 20.000 lei daune materiale. Andrada Barbulescu va primi, la randul ei, suma de 5.000 lei. Omer Melec si Omer Giumali, rudele celei de al doilea barbat ucis de Chiper, vor primi suma de 25.000 lei, daune materiale, si 70.000 lei, ca daune morale. Copiii lui Omer Arun vor primi, fiecare, suma de 35.000 lei, la acestia adaugandu-se, lunar, si o treime din venitul mediu pe economie. Mustafa Seighiul, concubina lui Arun Omer, trebuie sa primeasca 30.000 lei, cu titlul de daune morale. Conform celor declarate in luna iunie de magistratii Tribunalului, aplicarea sentintei maxime este o premiera pentru justitia constanteana, cel putin in perioada de dupa 1989.
 

Bani si masini „spalate” in sange
Totul a inceput in anul 2000, cand Chiper s-a asociat cu un prieten cu scopul construirii unui hotel in statiunea Costinesti. Conform intelegeri, intreaga afacere urma sa fie sponsorizata financiar de inculpat, in timp ce amicul acestuia urma sa puna la bataie terenul necesar constructiei. Cum socoteala de acasa nu se prea potrivea cu cea din targ, iar resursele materiale ale „sponsorului“ principal erau aproape utilizate, barbatul a contractat cateva imprumuturi de la diverse persoane. Nu a fost suficient, insa, asa ca, dupa vanzarea unor terenuri, singura solutie viabila pentru a face rost de banii necesari finantarii proiectului hotelier a fost… crima! Si, cum de la gand pana la fapta nu e decat un pas, Remus Chiper a inceput sa-si puna in aplicare diabolicul plan de autofinantare. Prima sa victima a fost Patru Neagu, un constantean de 30 de ani. Sub un pretext destul de plauzibil – si anume ca are acasa banii necesari cumpararii automobilului acestuia – omul a fost atras in apartamentul criminalului. Au urmat o scena desprinsa dintr-un film horror: Chiper l-a lovit pe posesorul masinii, cu un ciocan de 3 kilograme, pana l-a omorat. Dupa… finalizarea operatiunii, cadavrul a fost introdus in saci de plastic pana seara, cand a fost transportat langa Agigea, legat de un sac cu nisip si pietris, si aruncat in Canalul Dunare – Marea Neagra. Din cauza ca banii obtinuti pe automobilul lui Neagu Patru nu au fost de ajuns decat pentru acoperirea unei parti din datorii, pe „lista neagra“ a criminalului au urmat Arun Omer si Claudiu Barbulescu. In cazul ultimului a facut o exceptie, ucigandu-l prin otravire cu Furadan. Crimele au fost comise in perioada 2000 – 2006, iar in timpul procesului Remus Stefan Chiper a recunoscut comiterea grozaviilor. In timpul audierilor, Lacramioara Elena Iordache, femeia gasita in masina criminalului, a recunoscut ca a avut o relatie cu acesta, dar nu l-ar fi crezut vreodata in stare sa omoare oameni. Mai tarziu, s-a dovedit ca tocmai femeia urma sa fie urmatoarea victima, pentru simplul motiv ca stia deja prea multe despre barbat. Din fericire, arestarea acestuia a scapat-o de asemenea soarta. In cursul procesului, sotia lui Chiper a fost amenintata in mai multe randuri de rudele lui Arun Omer, una dintre victimele sale, avand chiar nevoie de escorta jandarmilor pentru parasirea Palatului de Justitie.

Adrian GEORGESCU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: