Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Procesul „fiarelor“ pe nicovala justitiei

Posted by admin® pe Septembrie 2, 2007

Vineri, 31 august, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta au finalizat rechizitoriul prin care Petrica Tomescu, Lucian Calimarea, Cristian Gherghisan si Cristian Falcus au fost trimisi in judecata. Cele 18 pagini intocmite de procurorul criminalist Sadic Zafer si verificate de prim procurorul Parchetului, Adina Florea, contin capetele de acuzare prin care cei patru sunt invinovatiti de participare activa la altercatia sangeroasa din data de 16 februarie, de pe strada Atelierelor din Constanta. Reprezentantii Ministerului Public il cerceteaza pe Petrica Tomescu sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa de omor calificat si distrugere, in timp ce Lucian Calimarea si Cristian Gherghisan au fost acuzati „doar“ de tentativa de omor calificat. In acelasi timp, Cristian Falcus este cercetat pentru tentativa de omor calificat si deosebit de grav, cauza acestuia fiind disjunsa de dosarul celor trei. Conform rechizitoriului, „fiind necesara confruntarea partii vatamate (Cristian Gheorhiu, n.n.) cu inculpatul si testarea la poligraf a acestuia din urma, pentru a nu fi tergiversate cercetarile fata de inculpati, se va dispune disjungerea cauzei, in vederea continuarii cercetarilor separat fata de inculpatul Falcus Cristian“.
 

Razbunare si sange pe strada Atelierelor
In seara de 16 februarie, in jurul orei 22,00, politistii au fost sesizati in legatura cu faptul ca pe strada Atelierelor, in zona atelierului de tapiterie „Auto Stop Stil“ S.R.L. din Constanta a avut loc un conflict violent, in urma careia victima, Cristian Marian Gheorghiu, a fost transportata la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta in stare grava. Medicii l-au diagnosticat cu politraumatisme multiple produse prin agresiune, fractura frontala mediana si de gamba dreapta deschisa pe doua niveluri, fractura de antebrat stang, plagi multiple taiate scalp si multe alte rani produse prin violenta. In data de 21 februarie, „Cristel“ a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti. Pentru stabilizarea starii de sanatate au fost necesare aproximativ 100 de zile de ingrijiri medicale in unitatile spitalicesti. In urma examinarilor, Serviciul de Medicina Legala Constanta a concluzionat ca Cristian Gheorghiu prezenta leziuni traumatice „care au putut fi produse prin lovituri cu corpuri dure si cu corp taietor (posibil sabie), ce pot data din data de 16 februarie 2007“.
 

Rechizitoriu complex
Procurorul de caz, criminalistul Sadic Zafer, a reusit, in cuprinsul rechizitoriului, sa refaca firul actiunilor fiecarui inculpat in cazul altercatiei de pe strada Atelierelor, la care s-au adaugat declaratiile tuturor celor implicati, ale martorilor, fise medicale si dispozitii legale. In fapt, s-a retinut ca, in seara de februarie, in jurul orei 21,00, Cristian Gheorghiu si Vasilica Mirea s-au deplasat, cu un jeep „Range Rover“, la atelierul de tapiterie auto apartinand lui Eftimie-Florian Iasanidis. Dupa aproximativ 20 de minute, cand se pregateau sa plece, in fata usii, Gheorghiu a fost lovit in fata cu o bata. Ametit de lovitura, a incercat sa se retraga in atelier, moment in care a fost inconjurat de mai multi indivizi. Ulterior, din declaratii acestuia si ale martorilor, a fost stabilita identitatea acestora: Lucian Calimarea, Petrica Tomescu, Cristian Gherghisan si Cristian Falcus. Dupa cateva minute, in care „Cristel“ a incasat din partea acestora o serie de lovituri de bata, topor si sabie, cei patru au plecat, nu inainte insa ca Petrica Tomescu sa taie rotile jeep-ului apartinand celui batut. Imediat dupa altercatie, trei agresori au disparut de la domiciliile lor, astfel ca incercarile oamenilor legii de a le lua declaratii au esuat. Petrica Tomescu, Cristian Gherghisan si Lucian Calimarea au fost dati in urmarire generala si au fost prinsi, unul dupa altul, fiind adusi in fata procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta.
 

De la parteneri de afaceri la ura de moarte
Din cercetarile procurorilor criminalisti rezulta ca intre victima Cristian Gheorghiu si agresorul lui, Lucian Calimarea, au existat, la un moment dat, relatii de afaceri. Dupa ruperea acestora, „Cristel“ s-a aliat cu dusmanii fostului partener, astfel ca intre cei doi a intervenit o stare conflictuala care s-a tradus prin mai multe altercatii in cursul anului 2006, desfasurate in locuri publice.
 

Premeditare si telefoane inregistrate
Pentru a reusi sa dea de urma fugarilor si, ulterior, pentru a pune cap la cap faptele, procurorii au solicitat mandate de interceptare a convorbirilor telefonice ale celor dati in urmarire, acestea fiind eliberate de judecatorii Tribunalului Constanta. Drept urmare, s-a stabilit in contul lui Cristian Gherghisan premeditarea razbunarii: intr-o convorbire purtata de acesta cu un prieten s-a discutat despre ivirea unei ocazii potrivite cand ar putea „sa se joace frumos cu G.“ (de la Gheorghiu) in cursul careia „sa-i iasa toate“. Intr-o alta convorbire interceptata de procurori, Petrica Tomesu a aflat de la prietena lui despre faptul ca a primit mai multe citatii de la Politie si Parchet, iar barbatul s-a interesat despre pedeapsa prevazuta de lege in cazul tentativei de omor.

Adrian GEORGESCU

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: