Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

„Boreal“-ul va fi „debransat“ de la… sosea

Posted by admin® pe septembrie 2, 2007

Locatarilor din ansamblul rezidential „Boreal” li se pregateste o noua surpriza: „zburatul” peste sosea. Luni dimineata, in dreptul cartierului „Boreal”, oamenii legii vor monta stalpisori rutieri pe linia continua, care este de fapt, tocmai calea de acces de pe D.N. 2A spre strazile prafuite ale cartierului rezidential. „In ziua de 3 septembrie, ora 09,00, lucratori din cadrul Serviciului Politiei Rutiere – Sectia de Drumuri Nationale Constanta, precum si reprezentanti ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale – Directia Regionala de Drumuri si Poduri vor desfiinta calea de acces din D.N. 2A, km. 203+500 m, drumul catre cartierul rezidential «Boreal», intrucat acesta nu a fost executat cu respectarea normelor legale prevazute in acest domeniu”, precizeaza inspector Crina Chirea, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politiei al Judetului Constanta. Pentru ca exista posibilitatea ca proprietarii de imobile din ansamblul „Boreal” sa incerce sa impiedice activitatea de „debransare” de la sosea, doua echipaje de Politie vor asigura ordinea in zona. 

                   

Trebuie mentionat ca accesul… penal la soseaua nationala este doar una dintre tepele pe care si le-au luat proprietarii  vilelor rezidentiale. De altfel, firma care asigura constructia caselor se angajase sa le obtina oamenilor „accesul” la drumul national, urmand sa efectueze demersurile necesare pentru ca, in zona, D.N. 2A sa nu prezinte linie continua, interzisa a fi incalcata de soferi, sau macar sa existe vreun sens giratoriu… Dupa cum se vede, locuitorii „Boreal” si-au mai luat o teapa.
 

„Boreal“ – o teapa geniala
Ceea ce, in urma cu cativa ani, se anunta cu surle si trambite ca fiind un ansamblu rezidential de exceptie, un colt de paradis, a ajuns in cele din urma, pentru cei care au muscat momeala, o teapa in stil mare. Din zecile de promisiuni ale reclamei privind ansamblul s-a ales doar praful si pulberea, proprietarii ramanand cu ochii in soare, in lipsa luxului promis. Complexul rezidential „Boreal“, construit la iesirea din municipiul Constanta de firma „Impact“ S.A., cuprinde peste o suta de case ingramadite pe aproape doua hectare de teren. Intrarea, care in reclama se dorea „securizata electronic, cu sistem de supraveghere si dispozitiv S.O.S.” este in speta o poarta din sarma, strajuita de un paznic care actioneaza poarta la claxon. Din utilitatile de care ar fi trebuit sa beneficieze cumparatorii vilelor, oamenii nu beneficiaza „din constructie” nici de energie electrica sau de apa curenta si, daca le vor, trebuie sa puna mana de la mana pentru a plati o racordare, pe care, de fapt, constructorul se angajase s-o faca prin proiect. Cartierul de vis nu are nici macar canalizare si nici nu e legat la reteaua de alimentare a orasului. In ceas de seara varatic, oaza de liniste si relaxare pe care si-o dorisera cumparatorii este deseori inmiresmata de mirosurile care vin de la fosa septica, care deserveste peste 30 de locuinte. Practic, deoarece pentru acumularea dejectiilor, „Impact” a construit doua bazine, la doar cativa metri de case, pe canicula intreg cartierul de lux este atat de „parfumat“, incat nu mai stii cum sa-ti tii respiratia.  
 

O reclama mincinoasa
Inca de la prima privire mai indeaproape, observi ca vilele ce populeaza zona nu sunt tocmai de calitate rezidentiala: fie materialele au fost de proasta calitate, fie muncitorii au dat rasol ca sa se incadreze in termen. „In contracte ni se spune ca avem toate utilitatile, apa  curenta, energie electrica, telefon, toate asigurate de firma. Ba, mai mult de atat, se stipuleaza ca avem obligatia sa incheiem contracte individuale cu furnizorii, dar asta nu inseamna ca trebuie sa achitam noi racordurile. Mai mult de atat, ni s-a promis racordarea la societatea de cablu, cu Internet inclus, insa am platit 300 de euro ca sa avem programe, in timp ce pentru Palazu Mare taxa este de 300.000 lei”, spune nemultumita Maria Isac, unul dintre locatarii cartierului. Contrar promisiunilor mincinoase din reclama si contracte, cartierul nu beneficiaza nici macar de un butic, desi in proiect era prevazut un centru comercial, iar racordurile la firma de cablu, Internet si telefonie fixa trebuie facute tot pe cheltuiala locatarilor. Nici urma de mall, de gradinita sau de presupusul teren de agrement, pe locul caruia s-a ridicat o alta casa. Planul initial de constructie includea si o scoala, un dispensar, o sala de sport si un loc de joaca, insa toate au fost „rase”, fiind inlocuite de alte vile. Satui sa tot fie prostiti pe fata de conducerea firmei „Impact”, unii dintre locatari au actionat-o in judecata, in timp ce altii au depus plangere penala la Parchet. Intre timp, constructia a fost preluata de o alta firma, „MTS Leasing“, care, insa, a dat faliment, fiind preluata de societatea olandeza „Stratos Leasing”, care, probabil in viitorul… indepartat, va descurca itele penale, ramasitele unei afaceri mincinoase marca „Impact”…

 Cristina ARDELEAN

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: