Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Romanian Grand Prix a intrat in linie dreapta

Posted by admin® pe August 28, 2007

La finele acestei saptamani, mai exact in perioada 31 august – 2 septembrie, pe lacul Siutghiol din statiunea Mamaia se va desfasura o etapa de Campionat Mondial in cea mai spectaculoasa intrecere nautica. Class One World Powerboat Championship reprezinta echivalentul pe apa a Formulei 1 si este cea mai spectaculoasa cursa de ambarcatiuni de mare putere din lume, o competitie alimentata de pasiune si adrenalina ce atrage anual peste 1 milion de privitori si aproximativ 250 de milioane de telespectatori. Tocmai din acest motiv, organizatorii asteapta ca la Mamaia, in perioada 31.08-02.09, numarul celor care vor urmari intrecerea bolizilor pe apa sa depaseasca 100.000. O cifra impresionanta, la fel de impresionata ca si competitia in sine, una ce se desfasoara in premiera in Romania. Saptamana trecuta, echipele participante si ambarcatiunile au ajuns la Constanta, stabilindu-si cartierul general pe malul lacului Siutghiol, in dreptul hotelului „Rex“.

                   

10 echipe internationale de piloti, copiloti si staff tehnic intra in aceasta batalie de inalta clasa tehnologica, de putere financiara si maiestrie a pilotajului, disputandu-si cel mai ravnit premiu din lumea sporturilor de viteza pe apa. Ambarcatiunile din cursa sunt dotate cu dublu motor de 900 de CP, au 14 metri lungime si ating viteze de peste 250 de km/h in conditii absolut imprevizibile.
 

Victory 77 conduce clasamentul general
Intrecerea de la Mamaia reprezinta cea de-a 4 etapa a circuitului. In primele trei, victoria a revenit celor de la Victory 77 la Atena, pe data de 10 iunie, aceeasi echipa castigand si pe 22 iunie la Arenda, in Norvegia. Campioana mondiala en-titre, Spirit of Norway a reusit sa se impuna pe 12 august la intrecerea ce s-a desfasurata la Oslo. Dupa cursa de la Mamaia se va acorda si titlul european team-ului Victory 77, care, indiferent de rezultatul acestei curse, nu mai poate pierde titlul de campioana europeana. In aceasta competitie, echipa ce se impune intr-o cursa primeste 20 de puncte, iar ocupantele pozitiilor urmatoare sunt recompensate cu 15-12-9-7-5-4-3-2 si 1 punct.

In clasamentul general, conduce Victory 77 (58 puncte) urmata de Qatar 96 (43 puncte), Victory 7 (40 p.), Spirit of Norway 10 (36 p.), Qatar 95 (20 p.), Foresti &Suardi 8 (17 p.), Spirit of Norway 20 (12 p.), Seveneleven 18 (8 p.), Negociator 50 (4 p.), Neneta Marina Foresti & Suardi 2 (4 p.), Overwave 11 (0 p.), Jotun 90 (0 p.). Pana in prezent, exceptand echipele Foresti & Suardi 2 si 8 ce vor ajunge de abia maine, restul au ajuns deja la Mamaia. Dupa intrecerea de la Mamaia, circuitul mondial mai cuprinde etapele de la El Alamein (Egipt, 18-20 octombrie), Doha (Qatar, 15-17 noiembrie), Dubai (Emiratele Arabe Unite, 29 noiembrie – 1 decembrie) si tot Dubai, in perioada 6-8 decembrie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: