Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Mare ministru, mare gogoman!

Posted by admin® pe August 28, 2007

de Valentin POPESCU

Cred ca este cel putin cinic din partea androidului Paul Pacuraru, teleportat intr-o functie pe care nu o intelege, sa pretinda pensionarilor disperati „bun simt, raspunderea gesturilor publice si normalitatea… capului“, cand cei mai multi dintre ei nu au dupa ce bea apa. Prezent la Galati, in weekend-ul trecut, la o intalnire cu peste 600 nefericiti septua si octogenari, vorbitorul emerit al P.N.L., nascator de lozinci filozofice, a  avut neobrazarea sa solicite „milogilor“ multa, multa… liniste. „Atentie mare cand chemati lumea pe strada! Aveti o mare raspundere. Nu este de ici, de acolo sa chemi lumea pe strada“, se strofoca sa mimeze respectarea ordinii publice, ministrul capsoman. Intr-adevar, la cele 38 – 39 de grade, cat masura termometrul zilele trecute, prezenta in strada reclamata de multitudinea de nevoi era o aventura sinucigasa pentru orice pensionar.

Dar nu grija pentru consecintele ucigatoarei canicule il framanta pe propagandistul Pacuraru. Ci pretentiile ostracizatilor! Si anume, majorarea punctului de pensie cu 37% ar fi trebuit realizata abia dupa ce incadratii in grupele I si II ar fi beneficiat de o corelare baneasca justa. Vizibil deranjat de insistentele pensionarilor, ministrul Muncii a preferat s-o dea la intors, apeland la clasica temporizare „nu e momentul“. Ba, chiar si la amenintari: „ Atentie, exista un cod penal in tara asta“. Care va sa zica, inacceptabilele compensatii financiare pritocite guvernamental vor sa fie impuse cu anasana pensionarilor, sub teroarea penalului. Nu ne-au deranjat manifestarile in strada ale F.N.I.- istilor, nici demonstratiile homosexualilor sau ce sa mai zicem de incaierarile huliganilor din preajma stadioanelor. In schimb, suntem stupefiati, chiar maniati de iesirea in strada, in baston si cu calmante in buzunar, a catorva sute de mitingisti abrutizati de foame si boala. Se vede bine ca multa nemultumire a pensionarilor, care, sa recunoastem, aduce grea osandire Guvernului, devine mai periculoasa decat o infractiune de drept comun. „Ce ma impiedica pe mine sa aduc si eu masele, sa ma fac mai popular ca dumneavoastra?“ – se intreba pelticul Bula al liberalilor, doar pentru a-si raspunde sie insusi magulitor: „Bunul simt, normalitatea capului pe care il am“. Aiurea, gogomanule! Sutele de milioane pe care le incasezi la carma Ministerului, viata de belfer si nenumaratele foloase adiacente functiei de ministru sunt adevaratele „piedici“. Cat priveste „adunatul maselor“, cu certitudine nu ai fi in stare sa strangi mai mult de doi aurolaci si trei betivi. In criza profunda de bun simt, huiduitul ministru a avut necuviinta sa sfarseasca apoteotic, jignind nemeritat sutele de persoane varstnice prezente la fata locului.

Dezinteresul la nivel national pentru pensionatul roman (inca material didactic al democratiei romanesti) incearca sa fie atenuat, stangaci si inconsecvent, doar in perioadele premergatoare alegerilor. Din pacate, prost pedagog, dar si mai prost psiholog, un ministru de o teapa cu diavolul in loc sa atenueze revolta marginalizatilor societatii, mai mult o inflameaza. Considerati un balast prea impovarator si de lunga durata, pensionarii sunt in situatia nefericita de a mai asculta si raspicatele ineptii ale unui politruc decojit de orice sensibilitate umana.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: