Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Amenzi din buzunarele… nudistilor

Posted by admin® pe august 28, 2007

Efectivele din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile „Tomis”, destinate mentinerii ordinii si sigurantei publice pe litoral, au aplicat, in weekend-ul ce tocmai a trecut, 67 sanctiuni contraventionale, dintre care 36 avertismente scrise si 31 amenzi, in valoare totala de 9.500 lei. Conform ofiterului de relatii publice al Gruparii, locotenent colonel Sorin Mustatea, tot in aceasta perioada, au fost constatate doua infractiuni, cu patru autori depistati si au fost conduse la sediul Politiei pentru identificare sau verificari 19 persoane. De asemenea, s-a intervenit in 14 situatii, ca raspuns la apelarea numarului de urgenta 112 si au fost aplanate 4 conflicte. In general, sanctiunile au fost aplicate pentru provocare si participare la scandal, desfacerea si consumul de bauturi alcoolice in locuri publice neamenajate, tulburarea ordinii si linistii publice.

                    

Astfel, duminica, 26 august, in jurul orei 06,00, o echipa din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile „Tomis”, aflata in serviciul de patrulare in localitatea Vama Veche, a depistat pe M. Csaba, de 36 ani, N. Constantin, de 21 ani, si A. Razvan, de 20 ani, din Mangalia, care, in jurul orei 00,30, au sustras de pe plaja din localitate o poseta ce continea un telefon mobil, documente personale si suma de 15 lei, apartinand unei turiste de 36 ani din Bucuresti. Bunurile recuperate au fost inapoiate partii vatamate. In cauza au fost intocmite actele procedurale necesare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, cercetarile fiind continuate de lucratorii Politiei 2 Mai. Un alt caz a avut loc in data de 24 august, in jurul orei 22,00, la o terasa din localitatea Vama Veche, cand jandarmii au intervenit pentru aplanarea unei altercatii  provocate de un bucurestean de 22 ani, Emilian Stefan N., care, nemultumit de modul de lucru al angajatilor terasei, a scos un cutit tip pumnal cu lungimea de 26,5 cm, cu care a amenintat ospatarii si pe ceilalti consumatori. Cercetarile sunt continuate de lucratorii Politiei 2 Mai, sub aspectul savarsirii infractiunii de port fara drept al cutitului in locuri si imprejurari in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor.
 

Militarii I.J.J., pusi pe treaba
Nici militarii Inspectoratului Judetean de Jandarmi nu au stat degeaba. Astfel, in perioada 17-26 august, jandarmii din cadrul subunitatii mobile, apartinand I.J.J. Constanta au aplicat, in zona turistica a municipiului Constanta, un numar de 46 sanctiuni contraventionale, dintre care 34 amenzi, in valoare totala de 8.700 lei. Cele mai multe sanctiuni au fost aplicate in baza Legii nr. 61/1991, modificata, privind incalcarea normelor de convietuire sociala, pentru cersetorie, injurii, semne obscene, consumul bauturilor alcoolice in locuri publice, tulburarea linistii publice, lasarea in libertate ori fara supraveghere a animalelor care pot prezenta un pericol pentru alte persoane. Spre exemplu, in data de  20 august, in jurul orei 19,00, a fost sanctionata de jandarmi, cu suma de 700 lei, Roxana I., de 19 ani, din Constanta. Aflata in dreptul Acvariului, din zona Faleza Casino, Constanta, persoana in cauza a adresat cuvinte si expresii jignitoare numitei Matilda Z., lezand demnitatea acesteia, dupa ce, in prealabil, fusese avertizata si sanctionata cu suma de 200 lei. Mentionam faptul ca cele doua femei desfasoara activitati comerciale cu produse de artizanat in zona. In aceeasi zi, in jurul orei 16,30, jandarmii au sanctionat contraventional, cu suma de 200 lei, pe Florea P., de 59 ani, din Constanta. Acesta a fost surprins de patrula de jandarmi, in zona digului de langa movila de pamant, in timp ce facea plaja, nud, spre indignarea turistilor aflati in preajma. Tot pentru acelasi gen de fapta a fost sanctionat contraventional, cu suma de 200 lei, si Petru S., de 30 ani, din Constanta. Astfel, in data de 23 august, in jurul orei 07,30, acesta a fost surprins de jandarmi, in dreptul scarilor de acces catre plaja Modern, dezbracat complet (nud), neputand justifica atitudinea sa, provocand in acelasi timp indignarea turistilor aflati in zona. In data de 23 august, in jurul orei 10,20, jandarmii au sanctionat contraventional, cu suma de 400 lei, pe Marius A., de 31 ani, din Constanta, pentru tulburarea linistii publice. Aflandu-se langa statuia din Piata Ovidiu, Constanta, acesta adresa injurii cetatenilor care treceau prin zona, fara a avea un motiv intemeiat pentru fapta sa. Pentru siguranta turistilor si, in special, pentru evitarea neplacerilor pe timpul vacantei petrecute pe litoralul Marii Negre, Jandarmeria Romana sfatuieste cetatenii sa anunte cea mai apropiata patrula de jandarmi daca observa persoane cu comportament antisocial sau sunt abordati de persoane necunoscute cu scopuri obscure. De asemenea, se poate apela non-stop numarul 956, al Jandarmeriei sau numarul unic de urgente  112.

Adrian GEORGESCU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: