Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Toamna, I.P.J.-ul isi numara pagubele

Posted by admin® pe august 27, 2007

Sezonul estival se apropie de sfarsit, iar Inspectoratul Judetean de Politie Constanta ar cam trebui sa isi numere, pe de o parte realizarile, iar pe de alta pagubele. Ca de obicei, cei mai „zbuciumati“ au fost politistii de la Rutiera. Inca de la inceput, acestia au stiu ca „Litoral 2007 va fi unul extrem de aglomerat“. Marius Ghita, inspector in cadrul Serviciului Politiei Rutiere Constanta, povesteste faptul ca „toate strategiile pe care Serviciul Rutier le-a pus pe hartie au trebuit concretizate prin munca. Si in acest an, turistul ne-a demonstrat faptul ca legea pentru ei nu reprezinta mai mult decat o alternativa“. In aceasta vara, I.P.J. Constanta a fost pagubit cu sapte masini apartinand departamentelor Rutier si Rural, precum si cu trei motociclete ce au fost implicate in accidente rutiere. In cele peste cincisprezece evenimente nefericite in care unitatile mobile de Politie au fost implicate in accidente, vinovati de producere au fost participantii la trafic, ce nu au respectat prioritatea mijloacelor speciale. Pagubele I.P.J.-ului nu se reduc doar la valoarea materiala.

                   

Cinci agenti au fost raniti grav, dupa ce autoturismele ori motocicletele la carma carora se aflau au fost lovite in trafic. „Dintre toate cazurile pe care Politia Rutiera le-a cercetat, chiar daca in evenimente au fost implicate si masini ale inspectoratului, in niciunul din cazuri nu a reiesit ca vinovat ar fi lucratorul de Politie. Ecuatia este pe cat de simpla, pe atat de alarmanta: conducatorii auto nu respecta semnalele acustice si luminoase“, informeaza Marius Ghita.
 

Constanteni vs. turisti
Buletinele rutieristilor atesta faptul ca 80% dintre accidentele rutiere produse in sezonul estival 2007 s-au datorat neatentiei conducatorilor auto sositi la mare din tara. Daca soferilor constanteni le-a fost demonstrat faptul ca „unde-i lege, nu-i tocmeala“, pentru cei din tara legile rutiere sunt doar ca sa fie. „Conducatorii auto din Constanta s-au convins de faptul ca Rutiera nu iarta pe nimeni. Nu acelasi lucru il pot spune despre turistii care au impresia ca noi suntem in uniforma doar pentru ca nu avem alte haine. Nu suntem nici la piata, ca sa ne tocmim, si nici la bazar, ca sa negociem. Trebuie sa fie clar pentru toata lumea ca, la Constanta, legile rutiere sunt facute pentru a fi respectate“, declara nervos inspectorul Marius Ghita. De ce nervos? „Pentru ca ne chinuim zi de zi sa aducem imbunatatiri la circulatia rutiera. Ducem munca de lamurire cu orice vrea sa ne asculte, incercam pe cat se poate de mult sa protejam constantenii de accidente si nereguli. Toate acestea in zadar, din moment ce vine un pusti ce are permis de doua saptamani si face praf trei oameni, spre exemplu. Legea-i lege pentru toata lumea!“, mai completeaza inspectorul.

Lian VACARENCU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: