Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Rasul plangaciosului

Posted by admin® pe August 25, 2007

de Mariuca ANDRONE

Aferim de o asa tara, in care presedintele isi manifesta „trairile“ politice prin… hahait. Nu cred ca este cazul sa precizez persoana hahaitorului, insa motivul ultimei reprezentatii de gen merita atentie, cu atat mai mult cu cat situatia de pe scena politica autohtona este de plans! Pai, cui sa-i mai arda de ras, cand Romania este condusa de un Guvern cel putin mediocru, cand partidele ce si-au pus pirostiile Aliantei isi ridica poalele in cap la divort (sub privirile romanilor ce traiau si traiesc prost atat in timpul iubirii, dar si in cel al urii liberalo-democrate) si cand pe culoarul Opozitiei se inghesuie majoritatea formatiunilor politice, timp in care cel al Puterii este aproape gol. In tot acest tablou apocaliptic s-a trezit, la propriu si la figurat, P.S.D. sa anunte depunerea unei motiuni de cenzura.

Nimic fulminant, daca stam drept si judecam asijderea, in  conditiile in care pesedistii s-au hotarat, in sfarsit, sa-si faca treaba de partid aflat in opozitie. La fel de lipsita de spectaculozitate este si intentia  lui Mircea Geoana de a fi premier, daca, in urma trecerii motiunii de Parlament, s-ar ajunge la solutia unui nou Guvern si daca, respectandu-se Constitutia, „amanunt“ uitat in 2005, P.S.D. ar trebui sa formeze  Executivul. Dar cum in Romania clasa politica sta stramb si judeca, nu de putine ori, ca atare, dupa anuntul acestei intentii a iesit un adevarat iures. Dar, cel mai „strambat“ in actiune si… hahaiala a fost Traian Basescu. De parca nu ar avea habar ca in toate statele europene presedintele partidului aflat la putere este si premierul acelei tari. Si, ii convine au ba, P.S.D. a fost cel care a castigat cele mai multe mandate in urma alegerilor parlamentare din 2004.  
                     
Pana una-alta, prin hahaiala prezidentiala, Basescu a demonstrat inca o data, de parca mai era nevoie, ca nu este capabil sa respecte politicienii si, ce este mai grav, nici macar pe aceia ce ii ofera, voit sau nu, pohta ce-a pohtit. Pai, nu el este cel care s-a dat de ceasul Palatului Cotroceni  pentru a-l „extrage“ pe Tariceanu din Palatul Victoria? In mod cert,  da, si motiunea P.S.D. ii satisface dorinta. Nu spun ca este bine sau nu, cu atat mai mult cu cat subiectul a fost intors pe toate fetele de toata clasa politica si, in mod cert, de toti pesedistii. Sustin, insa, ca inlaturarea Cabinetului Tariceanu 2 este la mana pesedista, dar si la „degete“ pediste, basca „unghii“ pelediste. Altfel spus, vor au ba, cele trei formatiuni politice trebuie sa aiba parte de o partida de amor parlamentar la momentul votului. Preludiul, insa, este cat se poate de antiexcitant politic. P.D. si P.L.D. se leapada de P.S.D. mai abitir ca necuratul de tamaie si Basescu trece la onanism… prezidential. Sunt convinsa ca astepta sa o traga (expresie marinareasca de care Basescu are habar)  tuturor partidelor, cu exceptia P.D., care accepta de bunavoie sa fie „violat“ zilnic cu imixtiuni prezidentiale, dar oare are cu ce? Cred ca nu, fie si pentru ca pedistii, asezonati cu peledistii intr-o viitoare guvernare, inseamna tot un Cabinet cu sustinere de 20%, adica aflat la voturile pesediste!  
                     
Aferim de o asa tara, in care presedintele isi manifesta „trairile“ politice prin… hahait. Dar, ce sa ne mai miram, cand acelasi personaj a mai dat o reprezentatie politica printre lacrimi pe umarul lui Stolojan. Asa au trecut mai bine de doi ani peste Romania: intre plansul de tot rasul si rasul de plans al presedintelui. In rest, mai nimic…   

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: