Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Actiuni tematice pentru prevenirea accidentelor rutiere

Posted by admin® pe august 22, 2007

In cadrul Programului „STOP accidentelor! Viata are prioritate!”, la nivelul intregii tari vor fi desfasurate lunar, actiuni tematice pentru prevenirea accidentelor rutiere. Aceste actiuni vor fi organizate de Politia Romana, cu sprijinul partenerilor si au drept scop constientizarea opiniei publice asupra consecintelor grave ce se pot produce pe fondul nerespectarii prevederilor legale in domeniul circulatiei rutiere.

Fiecare luna va aborda anumite tematici, astfel:
– Luna august – VITEZA EXCESIVA
– Luna septembrie – PIETONII SI MOTOCICLISTII
– Luna octombrie – CONSUMUDE ALCOOSI VITEZA EXCESIVA – Luna noiembrie – TRANSPORTUDE PERSOANE SI DE MARFURI

Actiunile tematice au, in special, un caracter preventiv si constituie inca o modalitate de atragere a atentiei participantilor la trafic cu privire la pericolele la care se expun sau la care ii pot expune pe ceilalti ca urmare a incalcarii regulilor de circulatie si vizeaza reducerea numarului persoanelor decedate si a celor ranite grav. 

Educatia rutiera, in prag de pregatire
Pentru asigurarea indeplinirii obiectivelor stabilite pentru fiecare actiune tematica, vor fi desfasurate activitati specifice structurate pe trei paliere si anume : prevenire si educatie rutiera, amenajari rutiere destinate cresterii sigurantei rutiere si impunerea legii. Atat la nivel central, cat si la nivelul fiecarui Inspectorat Judetean de Politie au fost constituite grupuri de lucru formate din politisti de la structurile de Politie Rutiera, Prevenirea Criminalitatii si Ordine Publica care, alaturi de reprezentantii partenerilor locali, monitorizeaza si analizeaza, zilnic, situatia existenta si apoi stabilesc masuri concrete menite sa eficientizeze actiunile de prevenire si combatere a evenimentelor rutiere. Activitatile de prevenire si cele de combatere vor fi desfasurate in paralel, dar, in prima parte a actiunilor tematice, se va insista asupra laturii preventive, iar in cea de-a doua parte asupra aplicarii cu fermitate a sanctiunilor prevazute de lege. Pentru sustinerea activitatilor, in luna august, la posturile radio-TV centrale si locale, vor fi difuzate video-clipuri si spoturi audio, avand ca tema prevenirea conducerii cu viteza excesiva. De asemenea, cu ocazia activitatilor desfasurate in trafic sau a intalnirilor cu grupurile-tinta vor fi distribuite materiale cu caracter informativ, constand in afise si fluturasi, acestia din urma avand forma unor „procese verbale” cu recomandari preventive. Aceste activitati vor fi sustinute si de politistii de la posturile de Politie comunale, care vor fi implicati in supravegherea si controlul traficului rutier, mai ales la sfarsit de saptamana, dar si de voluntari, care doresc sa sprijine Politia Romana pentru realizarea UNUI TRAFIC RUTIER MAI SIGUR.

Lian VACARENCU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: