Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Uite dispeceratul, nu e dispeceratul!

Posted by admin® pe August 21, 2007

Dispeceratul Politiei Rutiere Constanta a fost dizolvat. Chestorul Inspectoratului Judetean de Politiei Constanta, chestorul sef Vasile Mircea Bargoz, a sters din datele Politiei Constanta locul in care zeci de cetateni isi spuneau problemele. Probabil dupa moda sibiana, de unde se trage seful Politiei, acesta s-a apucat de calcat in picioare directivele Politiei Constanta. Sincer, mi se pare inadmisibil ca dispeceratul Politiei Rutiere, locul unde sute de oameni suna zilnic, sa fie desfiintat. Unde mai sun eu cand am o problema? Pun pariu ca dispeceratul central, locul unde oricum rar raspunde cineva, cu greu va rezolva problemele legate de Rutiera ale cetatenilor. Prin absurd, sa admitem ca cetateanul, daca are o problema, suna la 112, dar agentul de circulatie? Viata politistului de la Rutiera s-a ingreunat considerabil. Surse din Politie spun ca timpul necesar unei verificari de rutina a crescut considerabil. De cel putin 15-20 de minute va avea nevoie agentul de circulatie pentru a face o verificare.

                    

Mai direct spun, conducatorul auto va sta in drum pentru a astepta ca dispeceratul central sa se elibereze. Si de ce toate aceste inconveniente? Pentru ca Bargoz isi aplica „chefurile“ dupa bunul plac. Sincer, ca ziarist, am trecut de multe ori pe la dispeceratul Politiei Rutiere si de fiecare data am vazut activitate in acel loc. Faxuri, relatii, telefoane, coordonare, toate acestea se intamplau in acea incapere neaerisita din lipsa de fonduri. Politistii spun ca, in urma acestei decizii, deplasarile in teren, comunicarea dintre agenti, cat si schimbul de informatii vor fi ingreunate. Si, pe de alta parte (privind interesele ce privesc strict presa), cine imi va mai oferi informatii despre accidentele ce se produc? Adio comunicare cu presa. Admitem ca exista un purtator de cuvant care a dovedit profesionalism si pricepere in ceea ce face, insa sa nu uitam ca este om nu „robocop“. Daca stam bine sa ne gandim, banii pentru intretinerea acestui dispecerat sunt tot din buzunarul nostru, al contribuabililor. Si daca tot este sa o luam pe calea cea dreapta, nu putem numi conditii posibilitatile „sarace“ in care isi desfasoara activitatea Politia Rutiera. Proaspatul chestor ar trebui sa vizeze in primul rand pe o locatie mai „aerisita“ pentru cei care, poate, muncesc mai mult ca orice alt departament din Politie. In concluzie, domnule chestor-sef, dati Rutierei ce este al Rutierei si lasati schimbarile acestea radicale pentru Sibiu!
 

Rasturnare de situatie
Intocmai ca in povestile pentru copii, pe lasatul serii, chestorul Bargoz a revenit asupra deciziei de a desfiinta dispeceratul de la Rutiera. Motivul? Unul foarte simplu: dispeceratul central nu a facut fata solicitarilor legate de Politia Rutiera. De aici, ne dam foarte usor seama cat de stapan este Vasile Mircea Bargoz pe „miscarile“ sale profesionale. Daca, spre exemplu, in urma acestei transformari avea de suferit cineva, cine raspundea oare? Si, pe de alta parte, este o dovada clara a faptului ca politistii de la Rutiera sunt asaltati zilnic de sute, poate chiar mii de persoane. Pe viitor, il indemnam pe seful Politiei Constanta la mai multa intelegere fata de lucratorii departamentului si de mai multa transparenta si comunicare, atunci cand vine vorba de mass-media.

Lian VACARENCU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: