Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Hidosenie liberala sub masca cumsecadeniei!

Posted by admin® pe august 19, 2007

de Valentin POPESCU

Cata disperare poate cauza urmasilor Bratienilor pierderea functiilor guvernamentale! Cata perfidie poate elibera mintea unui om, aparent nebelicos, pentru pastrarea actualei structuri a Cabinetului Tariceanu! Fara nici o urma de moralitate si corectitudine, ministrul liberal Varujan Vosganian se cramponeaza de efemera putere, anuntandu-ne, nici mai mult nici mai putin, ca „marirea pensiilor nu se va mai produce la 1 ianuarie, daca Guvernul va fi demis in urma unei motiuni de cenzura“. Preconizata apocalipsa incearca sa induca in mintea varstnicilor neajutorati (masa de manevra electorala) necesitatea ramanerii, pe mai departe, a… generosilor liberali. Altminteri, promisiunile consistente ale Tariceanului privind majorarea babana a pensiilor vor esua lamentabil, iar sumele preconizate vor fi redirijate spre alte obiective.

Santajul brutal al armeanului intriga si repugna. Legea cresterii pensiilor, votata in Parlament de toate formatiunile politice, isi va urma cursul firesc, indiferent de piedicile cioflingarilor penelisti. La 1 septembrie, conform adoptarii bugetului, legea isi va produce efectele prin dublarea pensiilor agricultorilor, urmand ca data de 1 ianuarie sa consfinteasca majorarea punctului de pensie la valoarea de 568 lei. Amenintarile proferate de Vosganian, cu trimitere la boicotarea viitorului Executiv („Un nou Guvern nu va putea sa depuna pana la 10 octombrie proiectul legii bugetului decat daca eu i-l dau; daca nu, are nevoie de cateva luni pentru a-si adopta programul de guvernare“), descalifica echipa santajista a premierului Tariceanu.
                    
Atacul de panica al liberalilor dornici sa ia in proprietate bugetul tarii si sa-l administreze „individual“, ignorand o lege in vigoare (valabila pentru orice Guvern si prim-ministru), ne demonstreaza iresponsabilitatea acestor politicieni natangi ce conduc tara. In logica Vosganianului, acompaniat de restul amploaiatilor liberali, majorarea pensiilor este o „variabila“ valabila doar in masura in care P.N.L. mai piloteaza Guvernul. In caz contrar, prin daramarea Cabinetului, liota liberala se arata dispusa sa „intepe“ otravitor bugetul, numai pentru ca pensionarii sa regrete plecarea „binefacatorilor“. Ceea ce scapa din vedere bicisnicii politicieni este paternitatea proiectului maririi pensiilor. El apartine, de fapt si de drept, social-democratilor. Este un proiect impus cu anasana liberalilor, sub amenintarea ghilotinarii Guvernului. Abia cand au intrezarit beneficiile adoptarii unei masuri cu un pronuntat caracter social, oportunistii P.N.L.-ului au inclinat steagul doctrinei liberale, achiesand la initiativa pesedista. Lacomi si ingrati, liberalii au refuzat sa recunoasca rolul social-democratilor in proiectia majorarii pensiilor, dorind sa-si atraga, in exclusivitate, toate meritele. O aroganta ieftina, menita sa (re)aprinda fitilul nemultumirilor printre oamenii lui Geoana. Cu atat mai mult cu cat filialele din teritoriu erau carotate cu consecventa de neispravitii liberali.
                     
Nu sunt putini cei care sustin ca depunerea motiunii de cenzura de P.S.D. este o forma de retorsiune in fata santajului practicat de liberali. Greu de presupus. Oricum, in eventualitatea mimarii actului de sanctionare a deplorabilei guvernari, exista riscul major ca social-democratii sa-si piarda credibilitatea. Absolut naucitor pentru debusolatul electorat, in perspectiva alegerilor euro-parlamentare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: