Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Unde sunt banii pentru sinistrati?!

Posted by admin® pe august 16, 2007

sinistratiDupa trei luni de canicula, cu repercusiuni grave pe termen indelungat, au urmat doua zile de ploi torentiale, ce au facut ravagii in judet. In mai putin de o ora s-au inregistrat precipitatii ce au depasit pe alocuri 80 de litri pe metru patrat. Scenariul a fost pe cat se poate de alarmant si a necesitat interventia urgenta a tuturor institutiilor de stat abilitate. In Eforie Sud, 20 de persoane au fost evacuate, casele lor fiind inconjurate de ape. Copiii au fost mutati in siguranta, chiar daca adultii au refuzat sa paraseasca locuintele. La Eforie Nord a fost necesara interventia pompierilor, peste 50 de case fiind inundate. Si in statiunea Olimp s-au inregistrat alunecari de teren in zona falezelor, iar cele mai multe plaje au fost afectate de inundatii. In statiunea Neptun, vilele „Visinul“, „Piersicul“ si restaurantul „Ambasador“ au fost inundate, pompierii intervenind cu pompe pentru scoaterea apei.

                    

Statiunile Costinesti, Saturn, Jupiter si Cap Aurora, precum si alte zone din judetul Constanta au fost afectate de inundatiile provocate de ploile torentiale. Nici Agigea nu a fost ocolita din fata puhoiului de ape.  4 locuinte au fost aici afectate, fiind evacuate cu ajutorul unei autospeciale si a 5 pompieri. La Neptun au fost  invadate de apa subsolul si demisolul a 4 vile turistice si a 2 hoteluri. Interventia a fost facuta cu ajutorul a 2 autospeciale, o motopompa si 14 pompieri profesionisti. La Olimp, apa a inundat 3 parcari auto. Pentru remediere s-a intervenit cu o autospeciala si 6 pompieri. La Mangalia, 4 locuinte au fost afectate. Pentru evacuare au intervenit 7 pompieri cu o autospeciala. Acesta este dezastrul lasat in urma de ploaia torentiala de marti noaptea. Sunt o parte din imaginile de cosmar provocate de furia naturii. Directia de Munca Constanta a cautat sa-si spuna cuvantul in scenariul de vacarm. Locuintele din judet afectate in urma ploii excesiv de abundente de la inceputul saptamanii trecute si drama sociala a familiilor se vor a fi rascumparate de stat si de acesta se va ocupa Directia de Munca. Gardurile cazute, gradinile inundate si distruse vor intra in competenta altor institutii de sat. Ceea ce inseamna ca banii vor veni pe etape! Speram, insa, ca si sinistratii, de altfel, ca acestia macar sa vina!  
 

Dulcesti, cel mai afectat sat!
Patru locuinte au fost ravasite de potopul de la inceputul saptamanii trecute, ce parea ca nu se mai termina! Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei de Munca Constanta, Mariana Fatu, cel mai grav inundata, in proportie de 40%, a fost o locuinta din comuna Dulcesti. Desi era o casa noua si solid construita, furia apelor a dovedit-o! In localitatea Ion Corvin, au fost inundate si fisurate, in proportie de pana-n 40%, doua camine. La Aliman, 23 August (sat Dulcesti) si Agigea, alte trei familii asteapta sa fie si ele despagubite de stat, pentru ca ploaia le-a distrus locuintele. Pentru cele patru cladiri degradate si in functie de situatia materiala, Directia de Munca va solicita Guvernului intre 3.000 si 500 lei. Asteptam sa vedem cat de repede va reactiona Guvernul la o astfel de cerere!

Camelia MATEI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: