Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Frauda la concursurile de angajare in sistemul penitenciar

Posted by admin® pe august 15, 2007

Ministerul Justitiei a decis anularea unui concurs pentru ocuparea unui post din Administratia Nationala a Penitenciarelor (A.N.P.), dupa ce Corpul de Control a descoperit modificarea regulilor in timp ce examenul era in desfasurare, informa, ieri, Ministerul Justitiei. Decizia ministrului Justitiei vine dupa o ancheta a Corpului de Control al Ministerului Justitiei la A.N.P., in perioada 12-13 iulie, dupa ce, anterior, Initiativa pentru o Justitie Curata a facut publice o serie de nereguli si chiar l-a acuzat pe ministrul Tudor Chiuariu ca ar avea cunostinta despre ele.

                    

Purtand titlul „Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, si magistratii din conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor continua sa fraudeze concursurile de angajare in sistemul penitenciar“, documentul I.J.C. anunta ca organizatia a descoperit, in urma unei investigatii proprii, ca „politica de fraudare a concursurilor de incadrare in sistemul penitenciar continua“. Organizatia oferea atunci si o serie de informatii concrete in acest sens, prezentand nume si numere de inregistrare ale unor diverse documente pe care le considera frauduloase. In urma dezvaluirilor I.J.C., Corpul de Control al ministrului Justitiei a facut verificari la Administratia Nationala a Penitenciarelor. In urma controlului s-a constatat ca, desi prin decizia A.N.P. 472 din 25 mai 2007 fusese scos la concurs un singur post de ofiter in cadrul directiei Serviciului Cooperare Internationala si Programe, la 27 iunie, conducerea A.N.P. a dispus suplimentarea cu un nou post pentru concursul ce se afla in derulare.  In consecinta, prezentandu-i-se rezultatele controlului, ministrul Justitiei a dispus anularea concursului pentru ocuparea postului suplimentat de ofiter in cadrul directiei Serviciului Cooperare Internationala si Programe din cadrul A.N.P. Totodata, Ministerul Justitiei a anuntat, ieri, ca Administratia Nationala a Penitenciarelor va fi condusa, de la 1 septembrie, de Marius Iosif, judecator la Tribunalul Brasov si seful Directiei de analiza si avizare de acte normative din Ministerul Justitiei, din aprilie 2007, acesta urmand sa il inlocuiasca pe procurorul Alexandru Serban. Pana la 1 septembrie, atributiile directorului general vor fi indeplinite de directorul general adjunct George Spaiuc.

Adrian GEORGESCU

Reclame

Un răspuns to “Frauda la concursurile de angajare in sistemul penitenciar”

  1. valy said

    Cei care conduc aceste entitati din subordinea M.Justitiei respectiv penitenciarele indiferent ca sunt magistrati sau ofiteri etc fac legea asa cum doresc, promoveaza pe cine doresc si cum doresc indiferent daca stiu sa scrie sau nu, personal am ajuns dupa indelungi si complicate anchete personale la concluzia ca din toate posturile scoase la concurs de catre ANP peste 90% sau ocupat la sugestia expresa a acestor conducatori, stiu un caz petrecut la Slobozia. Un individ dimineata era respins dar dupa cateva telefoane de urmarire a dosarului date de un conducator local a fost admis sa mers pe linia Martiniucii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: