Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Jandarmii – la „produs“ amenzi

Posted by admin® pe august 14, 2007

Efectivele din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile „Tomis”, destinate mentinerii ordinii si sigurantei publice pe litoral, au aplicat in acest weekend 114 sanctiuni contraventionale, din care 40 avertismente scrise si 74 amenzi, in valoare totala de 23.400 lei. Tot in aceasta perioada, au fost constatate trei infractiuni, cu sase autori depistati, si au fost conduse la sediul Politiei pentru identificare sau verificari 38 persoane. De asemenea, s-a intervenit in 22 de situatii, ca raspuns la apelarea numarului de urgenta 112, si au fost aplanate 4 conflicte. In general, sanctiunile au fost aplicate pentru provocare si participare la scandal, desfacerea si consumul de bauturi alcoolice in locuri publice neamenajate, tulburarea ordinii si linistii publice. Un astfel de exemplu este cel in care doi minori sunt acuzati de furt.

                    

In data de 12 august, in jurul orei 19.30, un echipaj din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile „Tomis”, aflat in serviciul de patrulare in zona turistica Navodari, a depistat cinci minori, cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, din Navodari, care au sustras de pe plaja o sacosa ce continea doua telefoane mobile, un aparat foto, suma de 30 lei si mai multe bunuri ce apartineau unei turiste din Pitesti. Cei 5 minori au fost surprinsi in flagrant de un echipaj din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Constanta, la scurt timp dupa comiterea faptei, pe podul rutier ce traverseaza Canalul Midia-Poarta Alba, in timp ce acestia incercau sa-si asigure scaparea prin fuga. Prejudiciul, in valoare de 300 lei, a fost recuperat in proportie de 75%. In cauza au fost intocmite actele premergatoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, cercetarile fiind continuate de lucratorii Politiei Navodari.

Sticle in cap la Vama Veche
In data de 13 august, in jurul orei 02.30, o echipa de ordine si siguranta publica, aflata in serviciul de patrulare in zona turistica Vama Veche, a intervenit pentru aplanarea unui conflict generat de consumul excesiv de alcool, in cadrul caruia un tanar de 26 ani, din Bucuresti, a fost lovit cu o sticla in zona capului de catre Alexandru S., de 25 ani, din Bucuresti. Tanarului agresat i s-au acordat ingrijiri medicale, fara a necesita internare. Cercetarile sunt continuate de lucratorii Politiei 2 Mai, sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire si alte violente. Tot in Vama Veche, un scandalagiu a fost amendat de lucratorii Jandarmeriei. Astfel, in data de 10 august, ora 20.10, in apropierea unei terase din localitatea Vama Veche, a fost sanctionat contraventional, cu suma de 200 lei, Gabriel S., de 29 ani, din judetul Alba. Fiind in mod evident sub influenta bauturilor alcoolice, acesta adresa injurii, expresii jignitoare si amenintari cu acte de violenta trecatorilor aflati la acea ora in zona. G.S. a refuzat sa fie condus la sediul Politiei pentru aplicarea masurilor legale si a avut un comportament violent, ceea ce a necesitat imobilizarea si incatusarea sa.

Adrian GEORGESCU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: