Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Cacealmaua zgatiilor liberale

Posted by admin® pe august 14, 2007

de Mariuca ANDRONE

Pisicheri nevoie mare ai Tariceanului penelisti de cand se afla singurei la guvernare, U.D.M.R. fiind o „cantitate“ neglijabila, atat la propriu, cat si la figurat. Pai, nu-i de colo sa fii cu sufletul in raiul Puterii si sa te sprijini cu poponetele Executivului de iadul Opozitiei! La drept vorbind, o parte din „vina“ o are Opozitia, si fac vorbire aici de pesedisti, dar nici cu zgatiile liberale nu-mi este rusine. De cand pedistii s-au „decartat“ guvernamental, baietii premierului joaca tare si cu mult tupeu parlamentar la cacealma. Pe un full de popi ministerial cu juveti deputatesti in coada, liberalii au spart cvinta anticipatelor, mergand pe mana pesedista, printre degetele careia s-au scurs, nu de putine ori… asi. Dar pas sa „serveasca“ si penelistii! Dupa ce si-au adjudecat potul guvernarii si, mai ales, dupa ce si-au bagat in pachetul de carti peneliste decarul maririi pensiilor (batut pe masa Camerei Deputatilor de pesedisti), Tariceanu & Company a dat cu sec… Secatuit de sprijin parlamentar are toate sansele sa fie actualul Cabinet. Pana si Geoana, zgaltait de presedintii de consilii judetene ai partidului, dar si de reprezentantii organizatiilor locale s-a dumirit ca P.S.D. nu are acelasi drum cu P.N.L. Si de ce l-ar avea, cand liberalii nu isi mai incap in piele guvernamentala, de dreapta, bineinteles, punand in practica masuri pesediste, precum cea a maririi pensiilor, dar refuzand adoptarea altor initiative de stanga? Sau, de ce sa paseasca alaturi de penelisti in drumul lor pe „poteca“ Puterii, cand pesedistii sunt pe „drumeagul“ Opozitiei, fie ca sprijina Cabinetul Tariceanu II, fie ca il tranteste printr-o motiune de cenzura?  

Se pare ca pisicherilor  penelisti  a inceput sa le fie drag mersul in caruta guvernamentala cu rotile telegutei pesedite. Si daca s-ar putea ca atelajul sa o ia la galop, fara ca osiile sa fie unse, ar fi si mai bine. Adica, smecherie taricenista pe fata: sustine-ma tu, P.S.D, ca mie, P.N.L., nici ca-mi pasa! Votati voi, pesedisti, guvernul liberal, ca noi, penelistii din Executiv, nu votam nimic pentru comunitatile conduse de  reprezentantii P.S.D. Ba, mai mult, fac si gat de… premier, afirmand sus si tare ca nu se lasa santajati. De parca i-ar fi santaj cineva atunci cand au sustinut ca vor aloca fonduri pentru reparatiile de la Spitalul Clinic Judetean Constanta. As, au constientizat si ei ca este un proiect pentru constanteni si ca nu pleaca primarul pesedist cu spitalul la sub-brat. Au constientizat si… atat! Pana una-alta, nu se vede nimic, unitatea sanitara fiind cam in aceeasi situatie: jalnica. Se vad, in schimb, procentele P.N.L., creditat in Constanta, pe vot politic, cu doar 7,3%. Sau parca le-a pus Radu Mazare pistolul pesedist la tampla guvernamentala pentru ca liberalii din Executiv sa-i explice ministrului Mediului ca soseaua de coasta inseamna, in primul rand, prosperitatea unei comunitati. Nici vorba de asa ceva, pur si simplu au realizat utilitatea soselei pentru locuitorii municipiului, pentru administratia publica locala (indiferent ce coloratura politica ar avea ea) si, mai ales, s-au prins ca nu isi baga actualul primar soseaua in servieta si dispare mai apoi cu ea. Au realizat si… atat. Din proiect nu se vede nimic pana la acest moment dinspre partea guvernamentala. Se observa, insa, procentele liberale:  5,8% la alegerile locale.  
                        
Situatii precum cea din Constanta sunt in toata tara. De aceea, toate organizatiile P.S.D. nu mai sunt dispuse sa asiste impasibile la cacealmaua penelista. Atat de hotarate, de pana si nehotaratul Geoana s-a decis sa spuna… pas. Ce vor face zgatiile liberale? Cu 7,3 procente pentru parlamentare si 5,8 pentru cele locale nu prea au multe optiuni… 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: