Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Turistii se bronzeaza printre pietroaie, alge si santuri

Posted by admin® pe august 13, 2007

Dupa ce Ionel Manafu, seful Directiei Apelor „Dobrogea-Litoral“, a anuntat public ca vineri plajele inundate vor fi remediate, el a revenit cu o rusinoasa rectificare, comunicand ca vor fi gata sambata, in toiul turismului de weekend! Nici de aceasta data, insa, Manafu D.A.D.L. nu s-a tinut de promisiune. Duminica, plaja din Eforie arata deplorabil! Tonele de nisip carate… teoretic  de muncitorii D.A.D.L. nu le-am putut regasi pe tarmul din Eforie Sud si Nord. In Sud, pietroaiele si algele de pe nisip surclasau numarul turistilor. 

               

Iar in Nord, la malul marii, persoanele venite in concediu faceau plaja in mijlocul santurilor, brazdate de interventia batjocoritoare a lucratorilor D.A.D.L., si nu de furtuna de la inceputul saptamanii trecute. Echipa operativa a D.A.D.L. nu a poposit prea mult pe coasta statiunii Eforie. Dupa cum se prezentau lucrurile la fata locului, ne este imposibil sa credem ca seful D.A.D.L., Ionel Manafu, a dispus inceperea operatiunii „Tone de nisip“ pe plaja de la Eforie. D.A.D.L. sustine ca 1.600 tone de nisip au fost aduse pe plajele din sudul litoralului afectate de inundatii (Eforie, Costinesti, Venus, Olimp, Jupiter, Cap Aurora). Realitatea il contrazice. Pietrele aduse de furia naturii in noaptea de marti spre miercuri inca le puteam vedea ieri pe nisipul din Eforie Sud, iar turistii le-au simtit cu prisosinta prezenta pe sub cearsafuri. Este si acesta un mod al Manafului D.A.D.L. de a-i obliga pe turisti sa apeleze la plata unui sezlong! Si nu este nici de mirare, nici de necrezut. Miercurea trecuta, desi operatorul de pe plaja Esplanada din Venus, firma transportatoare „Massaro Trans“, postase un afis prin care interzicea bronzul pe cearsafuri, conditionandu-l fatis de inchirierea unui sezlong, fapt cat se poate de ilegal, Ionel Manafu nici nu s-a gandit la a-l mustra pe administrator, daramite amenda (!), ba chiar a catalogat masura cu titlu obligatoriu drept o abatere nesemnificativa. Daca molozul adus de ape este o strigare bisnitareasca catre plata unui sezlong, algele ce isi faceau ieri mirosita prezenta au si ele un in spate marsav istoric. Seful D.A.D.L. nu face decat sa demonstreze public ca afacerile personale cu bani publici si adeziunea politica conduc plajele de pe litoral.  
 

Profita… de pe urma nisipului
Ionel Manafu, seful Directiei Apelor „Dobrogea-Litoral“ (D.A.D.L.), profita cat se poate de bine de pe urma plajelor. Fenomenul algal si inundatiile din acest an sunt un prilej nemaipomenit pentru Manafu D.A..D.L. de a-si dezvolta veritabilele afaceri. Cu verdeturile de pe tarmul litoralului reteta e simpla. Ideea este sa le tina cat mai mult posibil putrezite la mal. Si nu degeaba! Turistii, satui de mirosul puternic emanat de alge, incep sa se isterizeze, iar Manafu D.A.D.L., mimand neputinta in fata naturii, se plange Ministerului Mediului ca nu poate face fata lucrului in lipsa unor fonduri banesti suplimentare! Scenariul imbogatirii pe banii contribuabililor nu se opreste aici! Manafu cauta orice prilej pentru a stoarce bani de la bugetul statului! Dupa ce, in luna mai, a prosperat de pe urma algelor, saptamana trecuta, mare bogatie a batut la usa Manafului D.A.D.L. Plajele afectate de inundatii au devenit o noua sursa de „furat din banii publici“. Remedierea plajelor dupa furtuna s-a potrivit 100% intereselor Manafului D.A.D.L. Echipa Directiei a carat inutil, noapte de noapte, de miercuri pana vineri (inclusiv), nisip cu tonele, in conditiile in care plajele afectate de inundatii puteau fi pur si simplu greblate si nivelate in cateva ore! „Muncitorii D.A.D.L. au carat inutil, pe timp de noapte, nisip, in conditiile in care plajele puteau fi pur si simplu greblate si nivelate in cateva ore! Noi am demonstrat-o miercuri! Intr-o ora, cu 12 angajati si fara utilaje, am reusit sa refacem 200 de metri patrati de plaja! Daca ar fi actionat asa, D.A.D.L. nu mai putea insa sa fure din banii publici, prin apelarea la fondurile de urgenta in caz de calamitate!“, sustine Lucian Iftime, presedintele Asociatiei Investitorilor din Statiunea Turistica Venus, satul de afacerile dezvoltate de Manafu si a lui Directie, ce nu fac decat sa saboteze turismul si agentii economici de pe litoral. Daca la Venus si Costinesti s-a intervenit preferential, pe linie pedista – partidul de suflet al Manafului -, la Eforie, desi Manafu sustinea ca pana vineri toate plajele vor fi refacute, vineri situatia era aceeasi, iar ieri am putut strange in imagini un scenariu al batjocorii echipei D.A.D.L. Cu pretul distrugerii turismului, Manafu isi vede nestingherit de interese! Miza este pe masura: 500.000 lei decontati din fondurile de urgenta ale statului. In timp ce Manafu mimeaza lucrul pe banii reveniti situatiilor de calamitate si ravneste la macar 500.000 lei – intrucat miercuri afirma presei ca ar avea nevoie de cel putin 800.000 lei -, pentru zecile de locuinte afectate de acelasi puhoi de ape, ce au inundat judetul in noaptea de marti spre miercuri, constantenii vor primi, cu greu, 800 lei, si aceasta numai in cazul in care furia naturii i-a lasat fara casa!  

Camelia MATEI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: